BP

header
 • Auteur:

  Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 3 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

 • Laatst bijgewerkt: 8 januari 2024
 • Leestijd: 10 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste tankpassen van Nederland getest. Dit is de BP Komfort Tankpas review. In deze review worden de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten uitgebreid besproken. De BP Komfort Tankpas is ontwikkeld voor zzp’ers en kleinere ondernemers.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

tankpas bp
 • Kost €0,75 per maand excl. btw
 • Korting bij BP-tankstations
 • Reizen in de Benelux
 • Online functionaliteiten
1
bp tankpas
€0,75 Prijs per maand

Wat is BP?

BP is een oliemaatschappij die zich bezighoudt met raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen en streeft ernaar dit op een veilige, respectvolle en duurzame wijze te doen. Het bedrijf beschikt over meer dan 350 tankstations in Nederland en is daarmee een grote speler op deze markt. Voor zzp’ers en kleinere ondernemers biedt het bedrijf de tankpas BP Komfort Tankpas aan. Daarnaast is er voor grotere ondernemers de BP Plus Tankpas.

Waarom een BP Komfort Tankpas?

Met de BP Komfort Tankpas wordt zakelijk autorijden voor ondernemers zorgelozer. Bonnetjes bewaren is verleden tijd, want BP brengt alle tanktransacties maandelijks samen op één verzamelfactuur. Dit maakt dat ondernemers meer inzicht hebben in de administratie en minder tijd kwijt zijn aan de boekhouding.

Ondernemers kunnen met deze pas terecht bij 1.500 tankstations in Nederland. Hieronder vallen alle tankstations van BP en de meeste Total, Esso en Texaco tankstations. Bij BP-tankstations ontvangen ondernemers bovendien € 0,12 korting per liter brandstof. Wanneer men vaak op deze locaties tankt, kan dit veel in kosten schelen.

Voordelen

 • Reiskosten op één factuur
 • Korting op brandstof
 • Maandelijks opzegbaar
 • Btw-teruggave

Nadelen

 • De pas kost geld, namelijk €0,75 per maand excl. btw.

Verschillende online functionaliteiten

Pashouders kunnen gebruikmaken van verschillende online functionaliteiten. Via de website is het mogelijk volledige rapporten over het brandstofverbruik te bekijken en downloaden. Bij meerdere tankpassen worden de passen en bijbehorende gegevens van elkaar onderscheiden, waardoor het wagenpark makkelijk is te beheren. Via de BPme app kunnen ondernemers daarnaast met de mobiele telefoon afrekenen. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Tanken met een BP Komfort Tankpas scheelt kosten bij honderden tankstations.

Hoe werkt een BP Komfort Tankpas?

Ondernemers met maximaal vijf auto’s of bestelwagens kunnen met een BP Komfort Tankpas gemakkelijk zakelijke tankbeurten afrekenen. Al deze transacties komen maandelijks op één verzamelfactuur te staan, wat voor een overzichtelijke administratie zorgt. Losse bonnetjes bewaren en nalopen hoeft hierdoor niet meer. Dit zorgt ervoor dat de boekhouding eenvoudiger en sneller te regelen is voor ondernemers en boekhouders.

Kenmerken

Kosten€0,75 per maand excl. btw
Dekking30% in Nederland
BuitenlandJa, in de Benelux
VloeistoffenJa
BTW factuurJa
ContractduurJa
ParkerenNee
CarwashNee
PechhulpNee
Limiet instellenNee
Tol betalenNee
ElektrischNee
Laatst bijgewerkt op 21 februari 2023

Voor wie is de BP Komfort Tankpas geschikt?

Met een tankpas van BP kunnen ondernemers makkelijker met de auto reizen en hun kosten overzichtelijker bijhouden. BP levert namelijk maandelijkse facturen aan waarop alle transacties in één keer staan weergegeven. Dit maakt het eenvoudiger de boekhouding bij te houden. Voor particulieren is een tankpas minder aantrekkelijk, omdat zij geen btw kunnen terugvorderen. De BP Komfort Tankpas is dan ook het meest geschikt voor:

Eigen ervaring

Prijs

Een BP Komfort Tankpas kost slechts € 0,75 per maand excl. btw. Dit is een lagere prijs dan bij de meeste tankpas aanbieders. Daarnaast ontvangen pashouders € 0,12 korting per liter bij alle tankstations van BP. Dat is een fijne bijkomst.

Functies

BP biedt geen extra functies aan. Ondernemers kunnen deze pas alleen gebruiken voor maximaal vijf auto’s en/of bestelwagens. Dit maakt dat de Komfort Tankpas minder uitgebreid is dan de tankpassen van veel andere aanbieders. Ook is het niet mogelijk om de facturen automatisch te koppelen aan boekhoudsystemen, wat bij enkele andere aanbieders wel kan.

Gebruiksgemak

Ondernemers kunnen met een BP-tankpas terecht bij zo’n 1.500 tankstations in Nederland. Dit is slechts een beperkt aantal, waardoor het met deze pas niet mogelijk is zomaar bij ieder tankstation af te rekenen. Daarnaast is er geen optie om met het OV te reizen en is het niet mogelijk autogerelateerde services aan te schaffen met deze pas. Voor deze zaken dienen ondernemers nog steeds losse bonnetjes te bewaren.

Conclusie BP Komfort Tankpas

Nadat we de pas uitvoerig hebben uitgeprobeerd, kwamen we tot de conclusie dat een BP Komfort Tankpas beperkt is. Met deze pas kan men slechts bij een aantal tankstations terecht, waardoor altijd moet worden gecontroleerd of een tankstations wel onder het BP-netwerk valt. Bovendien moeten ondernemers nog steeds veel bonnetjes bewaren, omdat veel extra services en reismogelijkheden niet onder deze pas vallen. Wanneer men voornamelijk bij BP tankt, kan het wel in benzinekosten schelen. Dat is altijd een goede uitkomst.

Veelgestelde vragen

Kan men met de BP Komfort Tankpas in heel Europa tanken?

Nee, met deze pas is het niet mogelijk in heel Europa te tanken, dat kan alleen met een BP + Aral-tankpas. Door een samenwerking met Total kunnen ondernemers met de BP Komfort Tankpas wel terecht bij duizenden locaties in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Heeft BP ook een laadpas?

Ja, BP Fuel & Charge. Dit is een tank- en laadpas in één, waarmee het dus mogelijk is om brandstof te tanken en elektrische auto’s op te laden.

Hoe zijn de tankstations te vinden?

Via de website van BP is het mogelijk het dichtstbijzijnde aangesloten tankstation te vinden. Daarnaast zijn er downloads voor verschillende GPS-systemen beschikbaar, waarmee de tankstations op de kaart in beeld komen te staan.