Shell Fleet App

header
 • Auteur:

  Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 3 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

 • Laatst bijgewerkt: 4 april 2024
 • Leestijd: 7 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste tankpassen van Nederland getest. Dit is de review van Shell Fleet App. In deze review worden de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten uitvoerig besproken. De Shell Fleet App is ontwikkeld voor zzp’ers en MKB’ers met maximaal 30 voertuigen.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • Kost €3,50 per maand excl. btw
 • Tank- en laadpas in één
 • Reizen door heel Europa
 • Veel extra diensten
1
€0,12 korting per liter/kWh
shell tankpas
€ 3,50 Prijs per maand
Toon code ******KOTNJC

Met deze exclusieve code via Onderneming.nl bespaar je € 0,12 per liter/kWh in de Shell Fleet App.

******KOTNJC

Deze code is geldig in de Shell Fleet App
Het je de app nog niet? Scan de QR code hier naast om de Shell Fleet App te downloaden.

Apple App Store Apple App Store
Google Play Google Play

Deze code is geldig in de Shell Fleet App
Het je de app nog niet? Download de Shell Fleet App in de App of Play store.

Sluiten

Wat is Shell?

Shell is één van de zes grootste staatsonafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld en beheert Shell Fleet Solutions, een mobiliteitsnetwerk. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 46.000 Shell-tankstations. Voor ondernemers biedt Shell een tankpas en laadpas in één aan. Voor zzp’ers en MKB’ers met maximaal 30 voertuigen gaat dit via de Shell Fleet App. Voor grotere ondernemers heeft het bedrijf de Shell Card. In Nederland kan men met de Shell Card bij duizend stations tanken, bij zowel Shell als Esso.

Waarom de Shell Fleet App?

Met de Shell-tankpas via de Shell Fleet App kunnen ondernemers met gemak zakelijke reizen maken zonder zich druk te maken over de administratie en boekhouding. Men hoeft geen bonnetjes meer te bewaren van iedere zakelijke transactie. Met de Shell Fleet App worden namelijk alle gemaakte kosten verzameld op één maandelijkse factuur. Het is mogelijk tot wel tien Shell-tankpassen aan te vragen, waarmee de werknemers bij alle Shell-tankstations in heel Europa terecht kunnen. Ook kan er maandelijks tot € 3.000 op krediet worden uitgegeven zonder borg.

Met deze tankkaart is het niet alleen mogelijk te tanken. Ondernemers kunnen met de Shell Fleet App en de Shell Card ook gebruikmaken van de carwash, elektrische auto’s laden, Air Miles sparen en het aanschaffen van autogerelateerde producten zoals motorolie en andere vloeistoffen. In shops van Shell kopen chauffeurs daarnaast een breed aanbod aan producten. Ook ontvangen ze tot € 0,12 korting per liter/kWh. Alle transacties worden uiteindelijk per maand op één factuur verzameld.

Voordelen

 • Eén pas voor tanken en laden
 • Korting tot € 0,12 per liter/kWh
 • Dekking in heel Europa*
 • Duidelijk online wagenpark inzicht
 • Krediet tot € 3.000 per maand
 • Tanken op het Esso-netwerk is mogelijk

Nadelen

 • De pas kost geld, namelijk € 3,50 per maand excl. btw.

Verschillende functionaliteiten in de app

De app biedt een breed aanbod aan functies voor ondernemers. Zo is het mogelijk om het wagenpark te beheren door passen voor werknemers te bestellen en per pas limieten in te stellen, zodat ondernemers zelf in de hand hebben welke chauffeurs welke kosten kunnen maken. Daarnaast kan men de kostenoverzichten van alle chauffeurs inzien, een pincode versturen en passen blokkeren. Bovendien is het mogelijk om de algehele facturatie te beheren. In de app staan downloadbare facturen met btw-specificaties die men naar een boekhouder kan sturen of zelf voor de administratie kan gebruiken.

Tanken en laden in heel Europa

Met de Shell Fleet App kunnen ondernemers zowel tanken als laden in heel Europa. Dit is mogelijk bij duizend tankstations in Nederland en meer dan 46.000 Shell-tankstations en 10.000 partnerlocaties wereldwijd. Laden kan bij meer dan 500.000 laadpalen in Europa. Daarmee komen ondernemers nooit stil te staan. Alle beschikbare laadpunten in Europa zijn te vinden in de Shell Recharge App.

Door de extra diensten is een Shell-tankpas meer dan een reguliere tankpas

Hoe werkt de Shell Fleet App?

Met de Shell Fleet App hebben ondernemers het beheer van de zakelijke reiskosten in één overzicht in handen. Het bewaren van bonnen en nalopen van losse transacties ligt met deze Shell tankpas in het verleden. De Shell Fleet App verzamelt namelijk alle gemaakte transacties in een maand en zet deze op één verzamelfactuur, zodat ondernemers een duidelijk overzicht hebben van de btw-specificaties en de gemaakte kosten. Daarmee is een tankpas de ideale oplossing om de boekhouding eenvoudiger en sneller te kunnen beheren.

Kenmerken Shell Tankpas

Kosten€3,50 per maand excl. btw
Dekking650 stations in Nederland
Buitenland46.000 Shell-tankstations en 10.000 partnerlocaties wereldwijd
VloeistoffenJa
BTW factuurJa
ContractduurNee
ParkerenNee
CarwashJa, tegen bijbetaling
PechhulpNee
Limiet instellenJa
Tol betalenNee
ElektrischJa
Laatst bijgewerkt op 31 januari 2024

Voor wie is de Shell Fleet App geschikt?

De Shell Fleet App is geschikt voor kleinere ondernemers met maximaal 30 voertuigen die meer dan een jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Middels deze app beheren zij voor zichzelf en hun werknemers op eenvoudige wijze alle zakelijke transactiekosten. Daarnaast is men minder tijd kwijt aan de boekhouding door de overzichtelijke facturen. Particulieren kunnen deze tankpas niet gebruiken, de pas is namelijk uitsluitend bedoeld voor:

Eigen ervaring

Prijs

Ondernemers betalen € 3,50 per Shell-tankpas per maand. Met deze prijs behoort Shell tot de middenmoot van aanbieders. Wanneer met deze pas wordt getankt bij een Shell-tankstation, ontvangt men tevens tot maar liefst € 0,12 korting per liter brandstof. Dit is een prettige bijkomst.

Functies

De Shell Fleet App biedt verschillende handige functies. Ondernemers kunnen vanuit één platform alle passen van werknemers beheren. Zo kunnen chauffeurs beperkingen opgelegd krijgen, zoals paslimieten, en alle transacties kunnen in één overzicht worden ingezien en gedownload voor de boekhouding. Shell heeft door al deze functies meer te bieden dan veel andere aanbieders van tankpassen.

Gebruiksgemak

De pas is simpel in gebruik en biedt vele verschillende opties. Men kan ermee bij duizend tankstations in Nederland terecht, wat voor een dekking van 25% zorgt. Dit maakt dat bestuurders niet overal kunnen afslaan om te tanken en dat maakt de tankmogelijkheden beperkt. Het is tevens niet mogelijk om de facturatie automatisch aan een boekhoudsysteem te koppelen, wat bij enkele andere aanbieders wel kan.

Conclusie Shell Fleet App

Nadat we de tankpas via Shell Fleet App uitgebreid hebben getest, zijn we tot de conclusie gekomen dat deze veel extra diensten te bieden heeft die handig in gebruik zijn. Ondernemers ontvangen korting op de brandstofkosten bij tankbeurten bij bemande Shell-tankstations, wat uiteindelijk vrij veel voordeel kan opleveren als men vaak op deze locaties is. In Nederland zijn er zo’n duizend Shell en Esso stations waar getankt kan worden, waardoor men niet zomaar overal kan tanken en er soms nog steeds moet worden getankt met losse bonnetjes bij andere pompen.

Veelgestelde vragen

Welke carwashes zijn bij Shell aangesloten?

Op enkele tankstations van Shell is een carwash te vinden. Van deze carwashes kunnen ondernemers gebruikmaken met de Shell Fleet App. De exacte locaties zijn te vinden via de zogeheten Station Locator op de website van Shell.

Betalen pashouders de pompprijs?

Pashouders ontvangen tot maar liefst € 0,12 korting per liter brandstof op Shell Diesel, Shell 95 Euro en Shell V-Power. Deze korting wordt van de actuele pompprijs afgehaald. Ondernemers met de Shell Fleet App rekenen dus tegen korting de pompprijs af.

Moet je borg betalen om in aanmerking te komen voor de Shell Fleet App?

Nee, het is niet nodig om borg te betalen als voorwaarde om in aanmerking te komen voor een zakelijke tankpas bij Shell.

Kan ik ook met meer dan 30 voertuigen bij Shell terecht?

De Shell Fleet App is geschikt voor maximaal 30 voertuigen. Bij een ander gewenst aantal voertuigen kan men gebruikmaken van de Shell Fleet Hub. Dit is een online tool voor optimaal wagenparkbeheer.