TotalEnergies

header
 • Auteur:

  Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

 • Laatst bijgewerkt: 8 januari 2024
 • Leestijd: 12 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste tankpassen van Nederland getest. Dit is de TotalEnergies review. In deze review worden de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten uitgebreid besproken. De TotalEnergies-tankpas is ontwikkeld voor zzp’ers en MKB’ers.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • Kost € 1,00 per maand excl. btw
 • Tank- én laadpas
 • Korting bij twee tankstations
 • Veel extra diensten
1
€ 1,00 Prijs per maand

Wat is TotalEnergies?

TotalEnergies, voorheen bekend als Total, is een multinationale olie- en gasonderneming die al bijna 100 jaar actief is. Het bedrijf is een totaalaanbieder op het gebied van mobiliteit en beschikt over 16.200 TotalEnergies tankstations in Europa, waaronder meer dan 415 in heel Nederland. Voor zelfstandige ondernemers en MKB’ers biedt TotalEnergies een tankpas aan die tevens functioneert als laadpas. Met deze tankkaart kunnen ondernemers onder andere limieten instellen, auto’s wassen en de auto parkeren op aangewezen locaties.

Waarom een TotalEnergies tankpas?

Met een Total-tankpas zorgt het bedrijf ervoor dat ondernemers en werknemers altijd ontspannen kunnen rijden van klant naar klant of van huis naar kantoor. Losse bonnetjes bewaren hoeft namelijk niet meer, want alle transacties in een week komen op één verzamelfactuur te staan. Dit scheelt zowel in tijd als moeite, want de boekhouding wordt er een stuk gemakkelijker van. Actieve fraudepreventie en online autorisatie zorgen er daarnaast voor dat men altijd veilig betaalt.

Met een Total-tankkaart kunnen ondernemers zowel tanken als laden. Daarnaast kan men de auto wassen bij tankstations die behoren tot het TotalEnergies-netwerk, parkeerkosten bij onder andere Q-park afrekenen en pechhulp ontvangen wanneer men Excellium tankt of snelladers gebruikt. Bovendien is het mogelijk om tol te betalen en onder meer smeermiddelen, eten en drinken af te rekenen in de shops van de tankstations. Al deze transacties komen op de uiteindelijke verzamelfacturen te staan. Ten slotte kan iedere ondernemer twee tankstations kiezen om € 0,09 korting per liter brandstof te ontvangen.

Voordelen

 • Reizen door heel Europa
 • Alle reiskosten op één factuur
 • Korting op brandstof
 • Maximale btw-teruggave

Nadelen

 • De pas kost geld, namelijk € 1,00 per maand.

Handige extra functionaliteiten

Bij een tankpas krijgen ondernemers automatisch een online account voor het Mobility Business-portaal. Binnen deze online omgeving kunnen ondernemers overzichtelijk alle facturen inzien en downloaden, zodat deze vervolgens kunnen worden gebruikt voor de eigen administratie of worden doorgestuurd naar een boekhouder. Daarnaast kan men er extra diensten aan- en uitzetten, limieten instellen en de gegevens beheren.

Tanken en laden in heel Europa

Met een tankkaart van Total kan men brandstof afrekenen in heel Europa bij meer dan 16.200 TotalEnergies tankstations, zowel bemande als onbemande. Ondernemers kunnen zowel traditionele als duurzame brandstoffen tanken. Onder deze brandstoffen vallen LNG, groengas, HVO100 en waterstof. Bovendien kan men elektrisch laden wanneer bij de aanvraag om een tankpas met een laadchip is gevraagd. TotalEnergies beschikt over ruim 1.300 laadpunten in Europa. Alle locaties zijn te vinden op de website van het bedrijf en in de app van TotalEnergies. Deze is beschikbaar voor iOS en Android.

Een TotalEnergies-tankpas is een tank- en laadpas in één met vele extra diensten.

Hoe werkt een TotalEnergies tankpas?

Met een Total-tankpas hoeven ondernemers geen bonnetjes meer te bewaren om de zakelijke administratie bij te houden. De zakelijke tankpas werkt namelijk als een betaalpas en heeft een persoonlijke pincode. Ook kan er contactloos mee worden betaald. Dit maakt het voor werknemers eenvoudiger om zakelijk te reizen.

Alle aankopen die in één week met een tankpas worden gedaan, komen op een wekelijkse factuur te staan. Daarmee kan gemakkelijk overzicht worden gehouden op het totale wagenpark en kan eenvoudig btw worden teruggevraagd. De facturen worden aan het einde van iedere maand betaald middels een automatische incasso.

Kenmerken TotalEnergies Tankpas

Kosten€1,00 per maand
Dekking10% in Nederland
BuitenlandJa, bij alle Total-tankstations in heel Europa
VloeistoffenJa
BTW factuurJa
ContractduurJa
ParkerenJa
CarwashJa
PechhulpJa
Limiet instellenJa
Tol betalenJa
ElektrischJa
Laatst bijgewerkt op 28 februari 2023

Voor wie is de TotalEnergies tankpas geschikt?

Met een TotalEnergies-tankpas kunnen ondernemers zorgeloos door heel Europa reizen. Door de maandelijkse verzamelfacturen kan men namelijk gemakkelijk btw terugvragen, waardoor de boekhouding eenvoudig te regelen is. De pas is een zakelijke tankpas en daardoor alleen beschikbaar voor ondernemers. Particulieren kunnen deze dus niet aanvragen. De TotalEnergies-tankpas is speciaal ontwikkeld voor de onderstaande ondernemers.

Eigen ervaring

Prijs

De pas kost slechts € 1,00 per maand. Dit is minder dan bij de meeste aanbieders van tankkaarten. Bovendien ontvangen ondernemers korting per liter brandstof bij twee tankstations. Dit scheelt € 0,09 per liter brandstof. Als men strategisch kiest, kan dit schelen in kosten. Ondernemers betalen bij dit bedrijf geen borg, maar de kredietwaardigheid van het bedrijf wordt wel gecontroleerd.

Functies

De tankpas van TotalEnergies kent veel extra functies die het makkelijk maken voor ondernemers om de administratie van autogerelateerde zaken, zoals tol betalen, carwash en parkeren, overzichtelijk te houden. Al deze kosten komen op één factuur te staan die men in de online omgeving kan vinden. De Total-tankpas zorgt daarmee voor een duidelijke en overzichtelijke administratie.

Gebruiksgemak

De tankpas heeft een redelijke dekking in Europa, maar kan in Nederland slechts bij 415 tankstations worden gebruikt. Hierdoor kan een zakelijke rijder niet zorgeloos bij ieder tankstation afrekenen en komt het voor dat men bij stations terechtkomt die niet bij het netwerk van TotalEnergies zijn aangesloten. Bovendien is het ook bij TotalEnergies niet mogelijk om de facturatie te koppelen met een boekhoudsysteem, maar men kan de facturen wel downloaden via de online omgeving.

Conclusie TotalEnergies

Nadat wij de tankpas uitgebreid hebben getest, concluderen wij dat TotalEnergies veel handige extra functies heeft die ervoor zorgen dat de administratie van vrijwel iedere autogerelateerde transactie in één overzicht wordt verzameld. In Nederland kunnen werknemers en transporteurs echter maar bij ruim 400 tankstations terecht. Wanneer men moet tanken, maar geen TotalEnergies-tankstation kan vinden, kan de pas niet worden gebruikt en moet men nog steeds losse bonnetjes bewaren. Als ondernemers tijdens zakelijke reizen weinig tot geen aangesloten tankstations tegenkomen, levert deze pas niet veel op.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de pincode drie keer verkeerd is ingetoetst?

De TotalEnergies-tankkaart wordt dan geblokkeerd. Deze blokkade wordt automatisch opgeheven na 24 uur. Werknemers kunnen de tankpas dan weer naar behoren gebruiken.

De pas verloopt binnenkort. Moet deze worden verlengd?

TotalEnergies werkt met jaarcontracten. Na een jaar verloopt het contract. Deze wordt automatisch verlengd, tenzij de pas in de laatste drie maanden niet is gebruikt. De status van de tankpas kan worden gecontroleerd op de website van TotalEnergies.

Hoe lang duurt het om de tankpassen te ontvangen?

Wanneer men een Total-tankpas heeft aangevraagd, komt deze binnen drie tot vijf werkdagen binnen. Ondernemers hoeven deze tankpas niet te activeren, want dat heeft TotalEnergies al geregeld. Om de pas te kunnen gebruiken, heeft men wel een pincode nodig. Deze komt gebruikelijk één tot twee dagen voor ontvangst van de tankkaart binnen.