Ben je net een bedrijf gestart? Gefeliciteerd! Je hebt vast een hoop dromen en doelen. Wil je bijvoorbeeld een eigen winkel beginnen? Of een innoverend product op de markt brengen? Dan heb je daarvoor voldoende kapitaal nodig. Je beschikt daar vaak niet zelf over. Een zakelijk krediet voor starters kan dan een uitkomst bieden. Maar hoe kan je als startende ondernemer een zakelijk krediet aanvragen?
Een zakelijk krediet is een type bedrijfsfinanciering. Je spreekt hierbij een bedrag af dat voor jou beschikbaar komt. Je kan hiervan geld opnemen wanneer je dat nodig hebt, bijvoorbeeld om een nieuwe machine te kopen of om een voorraad aan te leggen. Elke keer dat je geld opneemt, moet dat bedrag met rente worden terugbetaald aan de kredietverstrekker. Geld lenen kost dus geld.
Voor kredietverstrekkers is het essentieel dat de ondernemer het geleende geld met rente kan terugbetalen. Startende ondernemers hebben nog geen jaarcijfers om aan te tonen dat ze dit kunnen. Dit kan voor kredietverstrekkers een risico vormen, en daarom kan het voor jou als starter moeilijk zijn om aan een zakelijk krediet te komen.
Wil je als starter toch een krediet aanvragen? Dan is een microkrediet van Qredits wellicht wat voor jou. Dit is een kortlopend krediet van een paar duizend euro tot maximaal € 50.000 voor startende en bestaande ondernemers. De gemiddelde looptijd van dit krediet is 5 jaar en de maximale looptijd is 10 jaar.
Qredits helpt startende ondernemers om een vliegende start te maken. Het microkrediet biedt jou de mogelijkheid toch te investeren in jouw bedrijf, Met een microkrediet is het voor jou als starter toch mogelijk om te investeren in jouw bedrijf. Zo kan je goed beginnen en jouw dromen werkelijkheid laten worden!
Ben je van plan een zakelijk krediet voor starters aan te vragen? Dan is het van groot belang dat je de aanvraag goed voorbereid. Hieronder geven we 3 tips om jou hierbij te helpen.
Een ondernemingsplan is van groot belang als je een krediet aanvraagt. In dit plan staat onder andere wat voor onderneming je opricht en wat jouw ideeën zijn. Ook laat je hierin zien wat voor vooronderzoek je hebt gedaan en hoe je alles gaat uitwerken.
Kortom: een ondernemingsplan geeft weer in hoeverre jouw bedrijf kans van slagen heeft. Voor kredietverstrekkers is dit enorm belangrijk, omdat ze zo beter kunnen inschatten of het verstandig is om aan jou een zakelijk krediet te verstrekken.
Als je geld wil lenen, is het essentieel dat je het geleende bedrag en de rente kan terugbetalen. Kan je dit niet? Dan kan dit tot financiële problemen leiden. Bovendien gaan kredietverstrekkers vaak niet in zee met ondernemers die niet kunnen aantonen dat ze een goede financiële positie of een goed financieel vooruitzicht hebben.
Om te kunnen laten zien dat je het gewenste leenbedrag kan terugbetalen, is het goed dit onderbouwen met bewijs. Je hebt als starter geen zakelijke financiële geschiedenis, maar wel een persoonlijke. Heb je een goede persoonlijke kredietwaardigheid? Zorg dan dat je dit kan bewijzen. Je kan ook belastingaangiftes gebruiken om te laten zien hoe je er financieel voor staat.
Geld lenen kost geld. Leen nooit meer geld dan dat voor jou financieel verantwoord is.
Tijdens de aanvraag kan een kredietverstrekker allerlei vragen hebben en het is noodzakelijk dat je deze met zekerheid kan beantwoorden. Daarom is het slim het gesprek goed voor te bereiden. Je moet de kredietverstrekker er immers van kunnen overtuigen dat jouw bedrijf het waard is om een krediet aan te verstrekken. Lever een ijzersterk plan, toon voldoende bewijzen en straal zelfverzekerdheid uit. Dit vergroot de kans op een succesvolle aanvraag.