Welke zakelijke autoverzekering heb ik nodig?

  • Auteur:

    Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

  • Laatst bijgewerkt: 9 juli 2024
  • Leestijd: 3 minuten
zakelijke autoverzekering en bestelbusverzekering

Veel ondernemers hebben een auto van de zaak of een bestelauto of -bus om hun werk uit te voeren. Het hebben van een eigen bedrijfsauto of bestelbus brengt echter een aantal risico’s met zich mee. Je bent daarom verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. In deze blog bespreken we de verschillende verzekeringen en dekkingen, zodat je weet wat de beste verzekering voor jouw bedrijfswagen is.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Er zijn drie standaard autoverzekeringen: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco (allrisk).

Een zakelijke autoverzekering kiezen

Zoals hierboven genoemd, ben je verplicht om je in ieder geval te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Hoeveel risico’s je daarnaast wil afdekken, is geheel aan jou. De verzekering die je kiest hangt dan ook af van de risico’s die je bereid bent om te nemen met jouw auto van de zaak.

Wil je geen enkel risico nemen? Of heb je een jongere auto met een hoge cataloguswaarde? Dan kan je ervoor kiezen een allriskverzekering af te sluiten. Je bent dan goed verzekerd tegen vrijwel ieder risico. Ben je bereid om meer risico te nemen, bijvoorbeeld omdat je bedrijfsauto al een stuk ouder is? Dan kan een WA-verzekering voldoende dekking bieden.

Iedere verzekeraar biedt naast de standaardverzekeringen ook aanvullende verzekeringen aan. Hiermee kan je je verzekeren tegen een specifiek risico of kan je de bestaande dekking uitbreiden, geheel afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren.

Beschik je over een zakelijke rekening van ING? Dan kan je je auto van de zaak verzekeren bij ING. In samenwerking met Allianz Direct biedt de bank een Zakelijke Autoverzekering aan voor iedere ondernemer met maximaal 10 bedrijfsauto’s. De verzekering wordt geheel op maat gemaakt en accessoires zijn standaard verzekerd tot € 4.100.

Bestelauto of bestelbus verzekeren

Heb je een bestelauto of bestelbus met een grijs kenteken? Dan kan je daarvoor geen zakelijke autoverzekering afsluiten. Je bent in plaats daarvan verplicht een zakelijke bestelautoverzekering af te sluiten. Deze verzekering is specifiek gericht op bestelauto’s en -bussen en biedt een passende dekking en aanvullende verzekeringen.

Een bestelautoverzekering of bestelbusverzekering biedt dezelfde standaard verzekeringen als zakelijke autoverzekeringen. Je hebt wederom de keuze uit WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. Je moet ten minste een WA-verzekering afsluiten en bent vrij om voor een bredere dekking te kiezen.

Verschillende verzekeraars hebben een verzekering speciaal voor bestelauto’s en -bussen. Voor een bestelbusverzekering kan je onder meer terecht bij ING. In samenwerking met Allianz Direct biedt ING een bestelbusverzekering aan voor zakelijke klanten van ING. De ING Zakelijke Bestelbusverzekering is geschikt voor iedere ondernemer met maximaal 10 bestelbussen en kan worden uitgebreid met verscheidene aanvullende dekkingen, waaronder een pechhulp verzekering en ladingverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *