DigiBTW review

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatst bijgewerkt: 8 januari 2024
 • Leestijd: 16 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland getest. Zo ook het boekhoudprogramma van DigiBTW. Deze DigiBTW review geeft een uitgebreide vergelijking van de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functies weer. Het boekhoudprogramma van DigiBTW is echt voor de zelfstandig ondernemer ontwikkeld. DigiBTW biedt, naast een volledig online facturatie, als enige in Nederland de mogelijkheid om zelf inkomstenbelasting aangifte te doen. Veel zzp’ers willen een eenvoudig en goedkoop boekhoudprogramma met een simpele omgeving. Zodat er geen boekhouder nodig is.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

DigiBTW getest - software vergelijken voor kleine mkb bedrijven
 • € 12,50 per maand voor een compleet boekhoudpakket
 • Boekhouden vanaf elke locatie
 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Koppeling mogelijk met een bankrekening en betaalprovider
 • Automatische doorvoering van updates
1
DigiBTW
Gratis!
Bekijken

Met DigiBTW Facturatie kunnen ondernemers factureren, offertes opstellen en relaties beheren tegen een scherpe prijs. Facturen versturen kan volledig in de eigen huisstijl van de onderneming. Dankzij de IDEAL integratie is het voor ontvangers van facturen mogelijk om eenvoudig af te rekenen.

Dit facturatie pakket is volledig kosteloos. Wanneer er toch behoefte is aan meer functionaliteiten kan het abonnement omgezet worden naar het boekhoudpakket Compleet. Dit pakket kost bij maandelijkse betaling €12 per maand en bij jaarlijkse betaling €120 per jaar.

Meer lezen
2
DigiBTW
€ 12,50 Per maand
Bekijken

DigiBTW Compleet is – zoals de naam het al zegt – een compleet boekhoudpakket. Gebruikers krijgen met dit pakket een groot aantal functionaliteiten ter beschikking. Zo kunnen gebruikers onder andere offertes opstellen, onbeperkt facturen verzenden, ritten registreren, bankkoppelingen leggen, rapportages maken en btw aangiftes indienen.

Klanten van DigiBTW kunnen maandelijks of jaarlijks betalen. Bij maandelijkse betaling wordt er maandelijks €12,50 in rekening gebracht. Klanten die jaarlijks betalen ontvangen 20% korting. Zij betalen €120 per jaar.

Meer lezen

Wat is DigiBTW?

DigiBTW is een online boekhoudprogramma dat zich richt op kleine ondernemingen. Een online boekhoudpakket bij DigiBTW is uitermate compleet. Er zijn diverse functionaliteiten in het programma aanwezig die het online boekhouden eenvoudiger maken. Zo is er een module waar de aangifte inkomstenbelasting ingediend kan worden. Dit kan bij geen enkel ander boekhoudprogramma.

Veel kennis hebben van boekhouden is bij DigiBTW niet nodig. Voor gebruikers die alsnog met onduidelijkheden zitten is er een uitgebreide support service. Alle boekhoudkundige taken worden daar haarfijn uitgelegd. Zo wordt het boekhouden een stuk eenvoudiger. En een zelfstandig ondernemer ontwikkelt zich dan tot een echte boekhouder.

Soorten ondernemingen

Het boekhoudprogramma is geschikt voor kleine ondernemingen. Denk aan zzp’ers, eenmanszaken, vof’s, kleine bv’s, dga’s en holdings. DigiBTW is erg compact en beschikt over alles wat deze ondernemingen nodig hebben.

Opzegtermijn

Bij DigiBTW is het mogelijk om maandelijks of jaarlijks te betalen. Klanten die ervoor kiezen om jaarlijks te betalen ontvangen 20% korting.

Voor klanten die maandelijks betalen is het abonnement maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Zij zitten dus nergens voor een lange tijd aan vast. Klanten die jaarlijks betalen zitten dit wel. Zij kunnen het abonnement pas stopzetten aan het einde van de looptijd.

Er zijn verschillende voordelen waarvan een zelfstandig ondernemer profiteert door DigiBTW te gebruiken. Maar het programma kent ook een aantal nadelen.

Voordelen

 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Koppeling mogelijk met een bankrekening en betaalprovider
 • Er is een functie waarbij de aangifte Inkomstenbelasting kan worden ingediend

Nadelen

 • Geen Mail & Herken functie beschikbaar
 • Slechts één administratie per abonnement bij te houden

Hoe werkt DigiBTW?

DigiBTW is misschien wel het beste boekhoudprogramma voor kleine ondernemers. Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface met veel verschillende modules. Zo is er een module waarin gebruikers, met één druk op de knop, de btw-aangifte kunnen indienen. In weer een andere module kunnen gebruikers eenvoudig gemaakte uren registreren. DigiBTW is toegankelijk voor iedereen. Er is weinig boekhoudkundige kennis nodig om de boekhouding te doen met DigiBTW.

Kenmerken van DigiBTW

KenmerkenFacturatieCompleet
Jaarlijkse kosten  €0,00€120 (bij jaarabonnement)
Gratis boekingen per jaar  –Onbeperkt
Proefperiode30 dagen30 dagen
Aantal gebruikers 1
Rechtsvormen (geschikt)VOF, BV, ZZP/eenmanszaak, holding, dga, vereniging en stichtingVOF, BV, ZZP/eenmanszaak, holding, dga, vereniging en stichting
Bankkoppeling mogelijk JaJa
Mobiele app NeeNee
Laatst bijgewerkt: 05-03-2023

Functionaliteiten DigiBTW

DigiBTW app

Voor gebruikers van DigiBTW is er een online app beschikbaar. Deze app kan worden geopend op zowel smartphones als computers.

illustratie mobiele app

Mobiele versie

Anders dan bij veel andere aanbieders is het bij DigiBTW niet nodig om een app te downloaden op de smartphone. De app kan eenvoudig in de browser worden geopend. De mobiele versie is niet hetzelfde als de desktopversie. Op het eerste gezicht ziet het er veel compacter uit.

Automatisering

DigiBTW btw overzicht van btw aangifte

Vrijwel niemand heeft er zin in om eindeloos met de boekhouding bezig te zijn. Gelukkig zijn vandaag de dag veel taken te automatiseren. Dit bespaart ondernemers veel tijd. Zo blijft er meer tijd over voor hetgeen wat pas écht leuk is, namelijk het ondernemen.

Een hoop partijen beweren dat er veel te automatiseren valt bij het desbetreffende boekhoudprogramma, maar dit is niet altijd het geval. Bij DigiBTW is er niets over de mate van automatisering gelogen. Veel administratieve taken, die voorheen veel tijd in beslag namen, verdwijnen bij DigiBTW uit het zicht. Zo is het dankzij de bankkoppelingen niet nodig om afschriften handmatig in te voeren. Deze worden automatisch verwerkt in de boekhouding.

Dit alles wordt aangeboden tegen een lage maandprijs van € 12,50.

Facturen sturen en inboeken

Facturen sturen

Met DigiBTW kunnen gebruikers onbeperkt facturen versturen in de huisstijl van de onderneming. Zo is het mogelijk om facturen volledig naar de wensen de ondernemer te ontwerpen. Vrijwel de gehele lay out is hierbij aan te passen. Hiervoor zijn er uitgebreide mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om bedrijfsgegevens, zoals het KvK-nummer, anders vorm te geven.

De facturen beschikken over IDEAL-integratie. Dit maakt het voor ontvangers mogelijk om de ontvangen factuur snel en gemakkelijk te betalen. De facturen zijn onder andere per e-mail te verzenden.

Facturen inboeken

illustratie facturen inboeken

DigiBTW richt zich met name op kleine ondernemers. Facturen verwerken zijn bij deze bedrijven vaak het belangrijkste onderdeel van de boekhouding. Bij DigiBTW besteden ze hier daarom erg veel tijd aan. Ondernemers die voor DigiBTW hebben gekozen kunnen snel en eenvoudig inkoopfacturen invoeren. Voor ondernemers die bonnen vaak kwijtraken is er een speciale functionaliteit. Het is mogelijk om bij DigiBTW foto’s te maken van bonnen en deze direct naar het DigiBTW account te verzenden. Gebruikers dienen een e-mail te sturen naar een specifiek e-mailadres met de bon waar het om gaat. Deze bon verschijnt vervolgens in de inbox van het desbetreffende DigiBTW account.

DigiBTW mobiele app bonnen per e-mail

Scan & Herken

DigiBTW beschikt ook nog eens over een Scan & Herken functie. Deze functie maakt het mogelijk kom facturen direct in de boekhouding te verwerken door de bonnen en facturen te scannen. Dit kan door middel van een foto. Dit werkt heel fijn. Van de inkopen worden back-ups gemaakt. Zo raken ondernemers niets meer kwijt.

Bank koppelen met DigiBTW

Een bankkoppeling zorgt ervoor dat bankafschriften niet langer handmatig ingevoerd hoeven te worden. Een betaling vanuit de zakelijke rekening wordt automatisch in de boekhouding verwerkt. Dit bespaart natuurlijk erg veel tijd. DigiBTW is vrijwel met iedere Nederlandse bank te koppelen.

DigiBTW mobiele app bank

Rittenregistratie functie

DigiBTW beschikt over een handige rittenregistratie module. Het vertrekpunt, de bestemming en het vervoersmiddel dienen te worden opgegeven. Vervolgens wordt het aantal gereden kilometers berekend en opgenomen in de administratie. Deze functie is erg handig voor onder andere leveranciers.

Kilometerregistratie DigiBTW

Urenregistratie functie

Bij DigiBTW kunnen gewerkte uren gemakkelijk bijgehouden worden in een online agenda. Erg handig voor dienstverlenende ondernemers die per uur werken. In de urenregistratie module is het mogelijk om deze gewerkte uren te factureren, dit werkt zeer gebruiksvriendelijk.

DigiBTW uren mobiele app

Rapportages maken in DigiBTW

Ondernemers die met DigiBTW boekhouden kunnen eenvoudig verschillende rapportages maken. Dit geeft ondernemers meer inzicht in de financiën van de onderneming. Zo kunnen de juiste beslissingen gemaakt worden. Het is mogelijk om balansen, debiteuren- en crediteurenoverzichten en wint- en verliesrekeningen op te vragen. Dit kan per maand, per kwartaal of per jaar.

Mogelijkheid boekhoudprogramma gebruiken met meerdere gebruikers tegelijk

Het nadeel van boekhouden met DigiBTW is dat er geen extra gebruikers kunnen worden toegevoegd. Tegelijkertijd met een boekhouder inloggen is niet mogelijk. Er kan alleen toegang gegeven worden aan andere personen door het wachtwoord te delen. Dit is natuurlijk niemand aan te raden. Een betere oplossing is het exporteren van gegevens naar belanghebbenden.

Exporteren van gegevens

Het exporteren van gegevens is erg handig. Zo kan een ondernemer eenvoudig informatie delen met belanghebbenden. Het nadeel is dat gebruikers geen keuze krijgen in het soort bestand. Het is alleen mogelijk om gegevens in een Excel-bestand te verzenden.

Mogelijkheid om meerdere administraties bij te houden

Bij DigiBTW is het niet mogelijk om meerdere administraties bij te houden in een account. Voor iedere administratie dient er een apart account aangemaakt te worden.

Eigen ervaring

Facturen verwerken

Over het verwerken van facturen met DigiBTW zijn wij erg tevreden. Facturen kunnen online handmatig worden ingevoerd. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de Scan & Herken functie. Met behulp van automatische herkenning worden factuurgegevens gefilterd uit een foto. Het programma werkt goed samen met software op de mobiele telefoon. Wij vinden het wel jammer dat een Mail & Herken functie ontbreekt. Deze functie filtert facturen automatisch uit ontvangen e-mails. De facturen worden vervolgens automatisch verwerkt in de boekhouding Dit scheelt erg veel tijd.

Wij zijn zeer enthousiast over het verzenden van facturen met DigiBTW. Vrijwel alles, waaronder de lay out, is volledig naar eigen smaak te maken. Dit maakt het mogelijk om facturen in de huisstijl van de onderneming te verzenden. Zo wordt een saaie factuur omgetoverd tot iets persoonlijks.

Automatisering 

Over de automatisering zijn wij, ondanks enkele ontbrekende functionaliteiten, best tevreden. In plaats van dat DigiBTW veel koppelingen mogelijk maakt, biedt het boekhoudprogramma allerlei diensten zelf aan. Zo is het mogelijk om ritten- en urenregistratie in het boekhoudprogramma bij te houden. Daarnaast is er een uitgebreide module voor de btw-aangifte. Ondernemers dienen eens per drie maanden de aangifte omzetbelasting op te maken. Dan is het wel zo handig dat dit gemakkelijk verloopt. Het programma is sterk aan te raden aan zzp’ers. DigiBTW biedt alles wat een zzp’er nodig heeft tegen een lage maandprijs.

DigiBTW Inkomstenbelasting

Support

Online boekhouden kan af en toe best lastig zijn. Het kan wel eens voorkomen dat een gebruiker ergens niet helemaal uitkomt. Op dat moment is het fijn als er goede service beschikbaar is voor snelle support.

De support service hebben wij ook uitgebreid getest. We deden dit door onder andere te bellen naar de klantenservice. De eerste keer werd ons belletje direct beantwoord. We werden deskundig geholpen en kregen een uitgebreid antwoord. Bij ons tweede belletje moesten we iets langer wachten. Wij werden eerst even in de wacht gezet. Na enkele minuten werden wij persoonlijk geholpen. De werknemer aan de telefoon was erg vriendelijk, geduldig en behulpzaam.

Op de website van DigiBTW zijn er veel pagina’s met uitleg over boekhouden te vinden. Vrijwel ieder onderdeel van de boekhouding wordt haarfijn uitgelegd. Zo is er een uitgebreid artikel over de btw-aangifte te vinden. Aarzel de volgende keer bij onduidelijkheden daarom niet om even een kijkje te nemen op de website van DigiBTW.

Design

Het design van het programma sprak ons op het eerste gezicht al erg aan. De functionaliteiten worden gescheiden in verschillende modules. Dit maakt het boekhoudprogramma’s erg overzichtelijk. De moderne interface is echt gebruiksvriendelijk en heeft veel te bieden. Dit maakt DigiBTW een simpel programma om de boekhouding mee te doen.

DigiBTW Interface

Conclusie DigiBTW

Na DigiBTW uitgebreid getest te hebben zijn wij erg positief over het programma. Een kleine zelfstandig ondernemer biedt DigiBTW alles wat hij nodig heeft. Het platform is echt gebruiksvriendelijk. Anders dan bij andere pakketten kunnen gebruikers veel lastige taken eenvoudig uitvoeren. Zo is het mogelijk om de btw-aangifte in de online omgeving in te dienen. Er zijn verschillende rapportages mogelijk, zoals het opstellen van een winst- en verliesrekening. Wij zijn niet de enige die erg enthousiast waren over het programma. Op het internet zijn er veel positieve DigiBTW reviews te vinden.

Koppelingen

Bank

 • ABN Amro
 • Bunq
 • ING
 • Rabobank
 • SNS Bank
 • Triodos Bank
 • RegioBank
 • ASN Bank
 • Knab

Betaalprovider

 • Mollie
 • Visa
 • iDEAL
 • PayPal
 • Mastercard

Overheidsinstanties

Veelgestelde vragen

Wat zijn de prijzen van DigiBTW?

DigiBTW heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. In deze periode kan er gratis gebruik gemaakt worden van de software. Deze proefperiode eindigt automatisch. Bevalt het online boekhouden? Dan heeft de ondernemer de mogelijkheid om een gratis en betaald abonnement te kiezen. Het gratis abonnement is zeer beperkt en slechts alleen geschikt voor facturatie. Het DigiBTW Compleet abonnement is het meest populaire pakket. Vanaf 1 juli 2022 kost dit pakket € 12,50. Bij een betaling van een jaarlijks bedrag, zijn de eerste 2 maanden gratis. Met dit pakket kan er gebruikt gemaakt worden van alle functionaliteiten van DigiBTW.
DigiBTW beschikt ook over een boekhoudservice. Indien de boekhouding uit handen gegeven wordt, komen hier maandelijkse kosten van € 89,00 bij. Hiervoor hoeft de ondernemer zelf alleen de facturen te versturen, betalingen af te ronden en de bonnetjes door te sturen.

Hoe kan ik een abonnement opzeggen?

Dit ligt aan het abonnement. DigiBTW biedt zowel de mogelijkheid om per jaar te betalen en per maand. Voor een maandabonnement geldt er een opzegtermijn van één maand.

Kan ik BTW aangiftes doen met DigiBTW?

Ja. DigiBTW heeft een directe koppeling met de Belastingdienst. Zo wordt de aangifte direct verstuurd.

Hoe beoordelen wij?

Onderneming.nl beoordeelt boekhoudsoftware op verschillende criteria en drukt deze beoordeling uit in sterren, van één (minder goed) tot vijf (uitstekend). Deze criteria omvatten zaken als functionaliteit, klantenservice, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. De beoordelingen worden afgerond op halve sterren om nauwkeurigheid te waarborgen.