Reeleezee review

reeleezee header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatst bijgewerkt: 11 juni 2024
 • Leestijd: 12 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland getest. Dit is de Reeleezee review. In deze review is er een uitgebreide vergelijking van de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten te vinden.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • Vanaf € 15,00 per maand
 • Boekhouding bij te houden vanaf elke locatie
 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Koppeling mogelijke met een bankrekening, kassasysteem of CRM
 • Automatische doorvoering van updates
1
Reeleezee Boekhouden
€ 15,00 Per maand
Bekijken

Slim Boekhouden Start is een boekhoudpakket met alle basisfunctionaliteiten van een boekhoudprogramma. Klanten kunnen onder andere: factureren, betaalherinneringen versturen, offertes opstellen, uren- en kilometers registreren, uitgaven inboeken, automatisch inkoopfacturen ophalen bij leveranciers, voorraad beheren, rapportages maken en de btw aangifte indienen. Dit boekhoudpakket heeft een paar functiebeperkingen ten opzichte van Slim Boekhouden en Slim Boekhouden +. Er is een limiet van 10 verkoopfacturen. En 10 inkoop-, memoriaal- en bankboekingen. Ook kunnen gebruikers van dit pakket slechts 1 koppeling met een bankrekening leggen.

Meer lezen
2
Reeleezee Boekhouden
€ 36,00 Per maand

Slim Boekhouden heeft dezelfde functionaliteiten als Slim Boekhouden Start, alleen dan met minder beperkingen. Er is geen maximum aantal boekingen en gebruikers kunnen onbeperkt bankkoppelingen aanmaken. Voor het aanhouden van Slim Boekhouden wordt er maandelijks € 36,00 in rekening gebracht. Er kunnen extra gebruikers toegevoegd worden voor € 8,25 per stuk. Slim Boekhouden is een prima boekhoudpakket voor kleinere ondernemers.

Meer lezen
3
Reeleezee Boekhouden
€ 71,00 Per maand

Slim Boekhouden + is het duurste boekhoudpakket van Reeleezee. Voor € 71,00 per maand beschikken klanten over een pakket voor de gehele boekhouding. Het pakket beschikt over alle functionaliteiten van Slim Boekhouden en heeft daarnaast nog allerlei extra’s. Zo kunnen klanten van dit pakket veel meer soorten koppelingen leggen. Met Slim Boekhouden + zijn er bijvoorbeeld koppelingen mogelijk met CRM-systemen en salarisadministratie programma’s. Daarnaast kunnen gebruikers een API-koppeling aanmaken. Deze koppeling maakt het mogelijk om een programma waar nog geen directe koppeling voor beschikbaar is te koppelen aan Reeleezee.

Meer lezen

Wat is Reeleezee?

Reeleezee is een online boekhoudprogramma voor kleine ondernemers. Dit programma maakt boekhouden naar eigen zeggen real easy. In 2017 werd Reeleezee onderdeel van Exact Group. Dit bedrijf biedt zelf ook boekhoudpakketten aan. Momenteel bestaan Reeleezee en Exact uit twee losse boekhoudsystemen. Of de twee aanbieders in de toekomst nog volledig fuseren blijft de vraag. Met Reeleezee boekhoudsoftware kunnen ondernemers slim boekhouden. Het doel van Reeleezee is om een efficiënt boekhoudprogramma aan te bieden. Een ondernemer wilt zich natuurlijk zoveel mogelijk met het ondernemen bezighouden, en niet met het boekhouden.

Real easy e-boekhouden

Soorten ondernemingen

Reeleezee richt zich op kleine ondernemers. De meest geschikte rechtsvormen zijn een bv, vof, eenmanszaak en stichting. Online boekhouden met Reeleezee is erg toegankelijk. Anders dan bij andere boekhoudprogramma’s, is er voor het gebruik van Reeleezee weinig boekhoudkundige kennis nodig. Startende ondernemers kunnen hier natuurlijk van profiteren.

Opzegtermijn

De pakketten van Reeleezee hebben een opzegtermijn van 1 maand. Ondernemers lopen dus weinig risico bij het afsluiten van een abonnement. Bovendien zijn de eerste 30 dagen gratis. Het programma kan dus uitvoerig getest worden voordat er betaald moet worden. Na het beëindigen van het abonnement krijgen klanten 30 dagen de tijd om gegevens te downloaden.

Er zijn verschillende voordelen waarvan een zelfstandig ondernemer profiteert door Reeleezee te gebruiken. Maar het programma kent ook een aantal nadelen.

Voordelen

 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Koppeling mogelijk met een bankrekening en betaalprovider

Nadelen

 • Geen Mail & Herken functie beschikbaar

Hoe werkt Reeleezee?

Reeleezee automatiseert tijdrovende administratieve taken. Online boekhouden wordt hierdoor een stuk efficiënter. Ook is er met automatisering niet langer veel boekhoudkundige kennis nodig om de administratie bij te houden. Zo wordt het boekhouden voor iedereen toegankelijk. Reeleezee is de eerste 30 dagen gratis. Dit maakt het mogelijk om eerst te kijken of het boekhoudprogramma wel écht bij de onderneming past. Maak hier daarom gebruik van.

Reeleezee boekhoud programma - add ons

Kenmerken van Reeleezee

KenmerkenSlim Boekhouden StartSlim BoekhoudenSlim Boekhouden +
Jaarlijkse kosten  €180€432€852
Gratis boekingen per jaar  OnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Proefperiode30 dagen30 dagen30 dagen
Aantal gebruikers 1 (€8,25 per extra gebruiker)1 (€8,25 per extra gebruiker)1 (€8,25 per extra gebruiker)
Rechtsvormen (geschikt)Bv, vof, zzp en stichtingBv, vof, zzp en stichtingBv, vof, zzp en stichting
Bankkoppeling mogelijk JaJaJa
Mobiele app JaJaJa
Laatst gecontroleerd op 11 juni 2024

Functionaliteiten Reeleezee

Reeleezee app

Online app

De online app van Reeleezee is laagdrempelig en heeft tegelijkertijd veel functionaliteiten. Dit maakt het een ideale omgeving voor ondernemers met weinig kennis van boekhouden. In de online app kunnen ondernemers vrijwel alle onderdelen van de administratie bijhouden. 

Mobiele app

Met de mobiele app van Reeleezee hebben ondernemers de administratie altijd bij de hand. Erg handig voor het checken van bijvoorbeeld inkomende facturen. De Reeleezee app heeft veel functionaliteiten. Zo is het mogelijk om in de Reeleezee app bonnen te scannen. Deze worden dan vrijwel direct in de boekhouding verwerkt. Ook kunnen gebruikers met Reeleezee mobile uren bijhouden. Gewerkte uren kunnen dan meteen geregistreerd worden. Dit voorkomt natuurlijk fouten. 

Automatisering

Automatisering van administratieve taken is misschien wel het aller belangrijkste van een online boekhoudprogramma. Dit vermindert fouten en bespaart ondernemers veel tijd. Vrijwel alle boekhoudprogramma’s beweren dat er veel automatiseringsmogelijkheden zijn op het desbetreffende platform. Maar niet altijd is dat daadwerkelijk het geval. Om te bepalen of Reeleezee haar beloftes nakomt, hebben wij een grondig onderzoek uitgevoerd. 

In het boekhoudprogramma zijn er veel functionaliteiten beschikbaar die automatisering mogelijk maken. Zo is er een module waarin ondernemers de btw aangifte in kunnen dienen. Een deel van de velden worden hierbij automatisch ingevuld. De btw aangifte moet eens in de 3 maanden ingediend worden. Erg fijn dus dat dit goed werkt. In de mobiele app van Reeleezee is er een Scan & Herken functie beschikbaar. Inkoopfacturen en bonnen hoeven met deze functie niet langer meer handmatig ingevoerd te worden. In plaats daarvan worden factuurgegevens gefilterd uit een genomen foto van de factuur of bon. Het boekhoudprogramma is met verschillende platformen en banken te koppelen. Koppelingen met andere platformen maken het mogelijk om vrijwel alle onderdelen van de administratie te verzamelen in één omgeving. Een bankkoppeling zorgt ervoor dat bankafschriften automatisch in de boekhouding worden verwerkt. Het handmatig invoeren van afschriften is tijdrovend en monotoon werk. Daarom zijn wij erg enthousiast over de aangeboden bankkoppelingen die deze taak verleden tijd maken. 

Facturen sturen en inboeken

Facturen sturen

Boekhoudprogramma Reeleezee heeft op dit gebied veel te bieden. Facturen zijn te versturen in de eigen huisstijl van de onderneming. Daarnaast is het mogelijk een iDEAL betaallink toe te voegen. Klanten kunnen dan snel en gemakkelijk betalen na ontvangst van een factuur. Het snel ontvangen van tegoeden verbetert natuurlijk de cashflow van de onderneming. Bovendien kunnen gebruikers van dit boekhoudprogramma periodiek factureren. Deze dienst is niet kosteloos. Maandelijks wordt er €15 in rekening gebracht. Voor bedrijven die internationaal actief zijn is Reeleezee erg handig. Ondernemers kunnen namelijk in vreemde valuta factureren.

Facturen inboeken

Reeleezee beschikt over een handige Scan & Herken functie. In de app van Reeleezee kunnen gebruikers eenvoudig facturen en bonnen scannen. Factuurgegevens worden dan automatisch gefilterd. Inkopen kunnen ook gewoon handmatig verwerkt worden in de boekhouding. 

Exact reeleezee facturen

Bank koppelen met Reeleezee

Reeleezee biedt koppelingen aan met verschillende banken. Dankzij deze koppelingen worden bankafschriften automatisch in de boekhouding opgenomen. Met een automatische bankkoppeling is alles handmatig invoeren verleden tijd. 

Reeleezee bankkoppeling

Kilometerregistratie functie

In het boekhoudprogramma is er een kilometerregistratie functie beschikbaar. Deze functie maakt het mogelijk om gereden ritten meteen te registreren. Vul de locaties in en het aantal gereden kilometers wordt – met behulp van slimme software – automatisch berekend. Alle ritten worden vervolgens weergegeven in een overzicht. Ritten kunnen eenvoudig gefactureerd worden aan klanten. 

Urenregistratie functie

In de online omgeving is er ook een urenregistratie functie beschikbaar. Deze urenregistratie functie werkt vrijwel hetzelfde als de kilometerregistratie functie. Vul de gewerkte uren in bij de juiste datum en de uren zijn in een handig overzicht terug te vinden. Dit maakt het mogelijk om per klant alles te registreren zonder dat daar papierwerk aan te pas komt. De gewerkte uren kunnen eenvoudig gefactureerd worden.

Rapportages maken in Reeleezee

Met de online boekhoudsoftware van Reeleezee kunnen gebruikers allerlei rapportages maken. Er zijn rapportages van klanten, leveranciers, medewerkers, producten, belastingen en de financiën mogelijk. Vergeleken met andere aanbieders is dit zeer uitgebreid. 

Reeleezee rapportages

Mogelijkheid boekhoudprogramma gebruiken met meerdere gebruikers tegelijk

Het boekhoudprogramma is met meerdere gebruikers tegelijkertijd te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om samen met collega’s in de administratie van de onderneming te duiken. Het toevoegen van extra gebruikers is helaas niet gratis. Per extra gebruiker wordt het maandtarief met € 8,25 verhoogd. Voor iedere toegevoegde gebruiker wordt er een extra login aangemaakt. 

Exporteren van gegevens

Met Reeleezee kunnen gebruikers eenvoudig gegevens delen met belanghebbenden. Dit kan bijvoorbeeld een boekhouder of accountant zijn. Het is mogelijk om deze gegevens in de vorm van een PDF-bestand of universeel auditbestand te verzenden. 

Mogelijkheid om meerdere administraties bij te houden

Het bijhouden van meerdere administraties is alleen mogelijk bij het pakket Slim Boekhouden +. Hier zitten helaas wel kosten aan verbonden. Abonnementhouders die ervoor kiezen om een extra administratie toe te voegen betalen de abonnementsprijs min 25% per extra administratie. Aan de andere kant ontvangen zij wel een korting van 25% op het oorspronkelijke abonnement. 

Ervaringen 

Ervaringen van anderen 

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk dat er naar de ervaringen van anderen gekeken wordt. Zo weet een ondernemer wat hij wel en niet kan verwachten van een programma. 

Reviews

Naast de vele positieve reviews op het internet zijn er ook wat negatieve reviews te vinden. Deze gaan voornamelijk over bugs in de software en het opzegbeleid van Reeleezee. Bugs worden vaak verholpen door het op termijn updaten van een programma. Wij verwachten daarom dat deze problemen op korte termijn opgelost zullen worden. Over het opzegbeleid van Reeleezee zijn er ook klachten te vinden. Klanten krijgen na het beëindigen van het abonnement 30 dagen de tijd om alle gegevens te downloaden. Na deze periode zouden er hoge kosten worden gerekend om dit alsnog te kunnen doen. 

Eigen ervaring

Facturen versturen 

Voor kleine ondernemingen bestaat een groot deel van de administratie uit facturatie. Daarom is het belangrijk dat dit op orde is in een boekhoudprogramma. De facturatie module van Reeleezee werkt gelukkig erg goed. Een factuur is in dit programma volledig aanpasbaar. Dit maakt het mogelijk om een factuur volledig in de eigen huisstijl van de onderneming te versturen. Bovendien is het in de facturatie module mogelijk om een betaallink toe te voegen aan een factuur. 

Facturen inboeken

Over het automatisch boeken van facturen met Reeleezee zijn wij zeer tevreden. Met de Scan & Herken functie kunnen gebruikers bonnen en facturen vrijwel volledig automatisch verwerken. Ondernemers zijn met deze functie niet langer veel tijd kwijt aan het verwerken van inkopen. 

Automatisering 

Er zijn met dit boekhoudprogramma veel mogelijkheden op het gebied van automatisering. Reeleezee is met verschillende platformen en banken te koppelen. Zo kunnen bepaalde administratieve taken volledig geautomatiseerd worden. Daarnaast biedt dit boekhoudprogramma ook allerlei functionaliteiten zelf aan. Zo is het met Reeleezee mogelijk om het indienen van de btw aangifte gedeeltelijk te automatiseren. De btw aangifte moet meerdere keren per jaar ingediend worden. Daarom is het erg fijn dat dit eenvoudig gemaakt wordt. 

Support

Voor een boekhoudprogramma is het belangrijk dat er de juiste mensen klaarstaan voor gebruikers. Daarom hebben wij de support service van Reeleezee ook uitvoerig getest. 

Helpdesk

Toen wij contact opnamen met de helpdesk werden wij door vakkundige medewerkers te woord gestaan. Alle vragen over de boekhouding werden uitgebreid beantwoord. De medewerkers van de helpdesk willen klanten duidelijk een positieve ervaring geven.

Kennisbank 

Er is een uitgebreide kennisbank beschikbaar waarin er artikelen over boekhouden te vinden zijn. Deze artikelen bevatten duidelijke instructies. 

Reeleezee artikelen

Design

Het design is misschien wel een beetje basic, maar tegelijkertijd biedt het ook veel gebruiksgemak. Zo is er een overzichtelijke interface beschikbaar waarin de belangrijkste informatie wordt weergegeven. Aan de linkerkant van het scherm is er een handige navigatiebalk te vinden. Door middel van deze balk is het mogelijk om naar alle functionaliteiten te navigeren. 

Reeleezee dashboard, Prijsbeleid blijft onbeantwoord

Conclusie Reeleezee

Kortom, wij zijn over het algemeen tevreden over dit boekhoudprogramma. Met Reeleezee kan de boekhouding deels geautomatiseerd worden. Dit scheelt ondernemers natuurlijk veel tijd. Zo blijft er meer tijd over voor het ondernemen zelf. Bij kleine ondernemingen bestaat een groot deel van de boekhouding uit het verwerken van facturen. De medewerkers van Reeleezee zijn zich hier bewust van. Daarom hebben zij een uitgebreide module ontworpen voor zowel het invoeren als het versturen van facturen. De kosten van een Reeleezee abonnement zijn vergeleken met andere boekhoudprogramma’s misschien wel aan de hoge kant, maar ondernemers krijgen hier wel veel voor terug. Ondernemers kunnen met Reeleezee makkelijk en efficiënt boekhouden. Een belangrijk nadeel is echter wel dat de automatische bankkoppeling alleen toegankelijk is voor klanten van ABN AMRO, Rabobank, ING en Knab.

Koppelingen

Bank

 • ABN Amro
 • ING
 • Rabobank
 • Knab

ERP

 • Teamleader
 • Simple-Simon

Koppelpartner

 • Webwinkelfacturen.nl
 • LemonForce
 • JouwWeb
 • ShoXL
 • Ecwid

Webshop

 • Mijnwebwinkel.nl
 • Magento
 • Shopify
 • Bol.com
 • PrestaShop
 • Shoptrader
 • WooCommerce
 • CCV Shop
 • NextChapter

Debiteurenbeheer

Declaratiesoftware

Declaree

Salarisadministratie

 • Van Winssen
 • Loket.nl
 • Salariszaken.nl
 • Employes
 • Nmbrs
 • Easylon

OCR software

Rapportage software

Kassa

 • Untill
 • Lightspeed HQ

Facturatie software

 • Zenvoices
 • F5 Software

CRM systeem

e-Facturen

Veelgestelde vragen

Wat kost Reeleezee?

De maandelijkse kosten van Reeleezee liggen tussen de € 15,00 en € 66,00 voor een abonnement. Er zijn 5 verschillende pakketten beschikbaar. Bij 2 pakketten ligt de focus op facturatie en bij 3 pakketten op boekhouden. De prijzen van de pakketten hangen af van de diensten waar klanten toegang tot krijgen. Zo kan een onderneming kiezen voor het pakket dat het beste bij de onderneming past. En hoeven er geen onnodige kosten gemaakt te worden. Het boekhoudprogramma is de eerste 30 dagen gratis. Alles kan dus uitvoerig worden getest voordat er kosten in rekening worden gebracht. 

Hoe boek ik memoriaal in Reeleezee?

Gebruikers van een Slim Boekhouden abonnement kunnen eenvoudig memoriaalboekingen aanmaken. Via de map ‘Financieel’ – in de navigatiebalk – kun je naar ‘Memoriaal’ gaan. En vanaf daar naar ‘Overzicht’. Rechtsbovenin deze pagina vind je een plusje. Klik hierop om een nieuwe boeking aan te maken. 

Waar vind ik de facturen van Reeleezee?

De Reeleezee facturen zijn te vinden via de map ‘instellingen’. Ga vanaf deze pagina naar ‘Mijn abonnement’ en klik op ‘Facturen’. Op deze pagina vind je een overzicht van de facturen. Klik op de button onder het factuurnummer om de gewenste factuur te downloaden. 

Hoe kan ik een abonnement opzeggen?

Je kunt een abonnement opzeggen op je eigen account. Hiervoor klik je op de map Instellingen > Mijn abonnement > Abonnementsgegevens > Wijzig abonnement.

Kan ik Reeleezee koppelen aan een bank?

Ja. Abonnementen van Reeleezee zijn te koppelen aan een bank. Bij het ‘Slim boekhouden start’ abonnement kun je maximaal 1 bank koppelen. Met de andere twee abonnementen is het mogelijk om onbeperkt banken te koppelen.

Kan ik btw-aangiftes doen?

Ja, met alle abonnementen van Reeleezee kun je btw-aangiftes doen.