Rompslomp review

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatst bijgewerkt: 8 januari 2024
 • Leestijd: 18 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland getest. Dit is de Rompslomp review. In deze review is er een uitgebreide vergelijking van de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten te vinden.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • Al vanaf € 0,00 per maand
 • Boekhouden vanaf elke locatie
 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Koppeling mogelijk met een bankrekening, kassasysteem of webshop
 • Automatische doorvoering van updates
1
Rompslomp Logo
Gratis!
Bekijken

Dit pakket is, en de naam verklapt het al, volledig gratis. Gebruikers kunnen onbeperkt facturen en offertes maken. De facturen kunnen naar de huisstijl van de onderneming aangepast worden.

Meer lezen
2
Rompslomp Logo
€ 5,75 Per maand
Bekijken

Gebruikers van het boekhoudpakket Plus kunnen onder andere uren- en ritten registreren, onbeperkt factureren, offertes opstellen en uitgaven inboeken. Dit pakket is geschikt voor ondernemingen met weinig administratie.

Gebruikers van Rompslomp kunnen kiezen uit maandelijkse en jaarlijkse betaling. Bij maandelijkse betaling wordt er maandelijks € 5,75 in rekening gebracht. Klanten die ervoor kiezen om jaarlijks te betalen ontvangen een korting van 16%. De jaarlijkse kosten zijn dan € 57,50.

Meer lezen
3
Rompslomp Logo
€ 17,25 Per maand
Bekijken

Met het boekhoudpakket Pro halen ondernemers alles uit Rompslomp. Gebruikers kunnen onder andere uren- en ritten registreren, onbeperkt factureren, offertes opstellen, uitgaven inboeken, en rapportages maken.

Gebruikers van Rompslomp kunnen kiezen uit maandelijkse en jaarlijkse betaling. Bij maandelijkse betaling wordt er maandelijks € 17,25 in rekening gebracht. Klanten die ervoor kiezen om jaarlijks te betalen ontvangen een korting van 16%. De jaarlijkse kosten zijn dan € 172,50. Voor dit pakket is er een proefperiode van 30 dagen mogelijk.

Meer lezen
4
Rompslomp Logo
€ 28,75 Per maand
Bekijken

Het meest uitgebreide boekhoudpakket is Premium. Gebruikers kunnen van allerlei extra’s gebruikmaken. Naast de basisfunctionaliteiten is het mogelijk om periodieke facturen automatisch te laten versturen. Daarnaast kunnen bedrijven met Premium zelf de rekeningen van klanten incasseren.

De prijs van Premium ligt wel een stuk hoger dan die van de andere pakketten. Bij maandelijkse betaling wordt er maandelijks € 28,75 in rekening gebracht. Klanten die jaarlijks betalen ontvangen een korting van 16%. Zij betalen € 287,50 per jaar.

Meer lezen

Wat is Rompslomp?

Het doel van Rompslomp is om een eenvoudig en efficiënt boekhoudprogramma aan te bieden. Ondernemers hoeven dan minder tijd aan de boekhouding te besteden, waardoor er meer tijd over blijft voor het ondernemen. Het boekhoudprogramma is laagdrempelig en er is weinig kennis van boekhouding vereist. Er zijn in de online omgeving allerlei functionaliteiten beschikbaar die het boekhouden niet langer een lastig maken. Zo is het mogelijk om in de online omgeving uren- en rittenregistratie bij te houden. Een koppeling met een extern programma is dan niet nodig.

Rompslomp met CRM systeem

Soorten ondernemingen

Het boekhoudprogramma Rompslomp is het meest geschikt voor: zzp’ers / eenmanszaken, bv’s, verenigingen en stichtingen. In tegenstelling tot andere boekhoudprogramma’s, gebruikt Rompslomp geen lastige boekhoudkundige termen. Dit maakt het een heel gebruiksvriendelijk platform voor kleine ondernemers.

Opzegtermijn

Klanten van Rompslomp kunnen ervoor kiezen om maandelijks of jaarlijks te betalen. Bij maandelijkse betaling is het abonnement maandelijks opzegbaar. Ondernemers zitten nergens voor een lange periode aan vast en lopen daarmee weinig risico. Klanten die ervoor kiezen om jaarlijks te betalen ontvangen een korting van 16%. Zij zitten dan wel voor minimaal een jaar vast aan het programma.

Er zijn verschillende voordelen waarvan een zelfstandig ondernemer profiteert door DigiBTW te gebruiken. Maar het programma kent ook een aantal nadelen.

Voordelen

 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Koppeling mogelijk met een bankrekening en betaalprovider
 • Gratis pakket beschikbaar

Nadelen

 • Geen Mail & Herken functie beschikbaar

Hoe werkt Rompslomp?

Rompslomp is een boekhoudprogramma met veel functionaliteiten. Gebruikers kunnen boekhouden, uren- en ritten registreren, factureren, offertes opstellen en voorraadbeheer bijhouden. Bovendien is het mogelijk om allerlei verschillende koppelingen te leggen. Dit kan met bankrekeningen en verschillende platformen. Een bankkoppeling maakt het mogelijk om bankafschriften automatisch in de boekhouding op te nemen. Handmatig alles invoeren is dan niet meer nodig. Gebruikers van Rompslomp kunnen koppelingen leggen met kassasystemen, webshops en facturatieprogramma’s. Rompslomp is te beschrijven als een makkelijk programma met veel gebruiksgemak.

Kenmerken van Rompslomp

KenmerkenGratisPlusProPremium
Jaarlijkse kosten  €0,00€57,50 (Bij jaarlijkse betaling)€ 72,50 (Bij jaarlijkse betaling)€287,50 (Bij jaarlijkse betaling)
Gratis boekingen per jaar OnbeperktOnbeperktOnbeperkt
ProefperiodeNiet van toepassing30 dagen
Aantal gebruikers 2OnbeperktOnbeperkt
Rechtsvormen (geschikt)VOF, BV, ZZP/eenmanszaak, holding, dga, vereniging en stichtingVOF, BV, ZZP/eenmanszaak, holding, dga, vereniging en stichtingVOF, BV, ZZP/eenmanszaak, holding, dga, vereniging en stichtingVOF, BV, ZZP/eenmanszaak, holding, dga, vereniging en stichting
Bankkoppeling mogelijk JaJaJaJa
Mobiele app JaJaJaJa
Laatst gecontroleerd op 28 december 2023

Kosten

Rompslomp kosten

Functionaliteiten Rompslomp

Rompslomp functies

Rompslomp app

Rompslomp heeft voor ondernemers zowel een online app als een mobiele app beschikbaar.

Online app

De online app van Rompslomp is fijn in gebruik en heeft veel te bieden. Zo kunnen gebruikers, via de online app, eenvoudig offertes maken en factureren. Het nadeel van dit boekhoudprogramma is dat het aantal functionaliteiten afhangt van het gekozen abonnement.

Rompslomp offertes maken
illustratie mobiele app boekhouding

Mobiele app

Een mobiele app van een boekhoudprogramma is erg handig. Ondernemers hebben de boekhouding dan altijd bij de hand. Rompslomp heeft daarom een veelzijdige app ontwikkeld. De handige app van Rompslomp is gratis te downloaden op Android- en iOS apparaten.

Automatisering

Automatisering van de boekhouding is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een online boekhoudprogramma. Niemand heeft zin om tijdrovende taken steeds maar weer opnieuw te moeten uitvoeren. Met behulp automatisering verdwijnen zulke taken uit het zicht.

Bij Rompslomp beweren ze dat ondernemers die van het boekhoudprogramma gebruikmaken veel tijd besparen. Dit kan natuurlijk alleen maar door automatisering toe te passen. Ons team heeft het programma uitgebreid getest en zijn daarbij veel efficiënte functionaliteiten tegengekomen. Zo is het mogelijk het programma te koppelen met een bankrekening. Dit zorgt ervoor dat bankafschriften automatisch in de administratie verwerkt worden. De Scan & Herken functie is ook erg fijn in gebruik. Bonnen kunnen, door middel van een foto, automatisch in de boekhouding opgenomen worden. Bij het incasseren van nog te ontvangen bedragen helpt Rompslomp ondernemers ook een handje mee. Er is een functie beschikbaar die automatisch betalingsherinneringen verstuurt. En er is een andere functie beschikbaar die, met behulp van slimme software, facturen van klanten automatisch kan incasseren. Let er wel op dat niet alle functionaliteiten in ieder pakket inbegrepen zijn.

Anders dan veel andere aanbieders biedt Rompslomp een gratis CRM systeem aan in de online omgeving. Dit maakt een koppeling met een extern platform niet nodig.

Rompslomp CRM systeem

Met Rompslomp hoeft de btw-aangifte niet langer meer op de site van de Belastingdienst worden ingediend. Het boekhoudprogramma heeft een module waarin ondernemers eenvoudig de btw-aangifte in kunnen dienen. Hiervoor is er ook een duidelijke uitleg beschikbaar. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor startende zzp’ers die er nog weinig ervaring mee hebben.

Rompslomp btw aangifte mobiele app

Naast de functionaliteiten in het boekhoudprogramma zelf zijn er ook allerlei koppelingen mogelijk met externe platformen. Zo is het mogelijk om kassasystemen, webshops en facturatieprogramma’s te koppelen. Deze koppelingen besparen veel tijd in het doen van de boekhouding.

Facturen sturen en inboeken met Rompslomp

Rompslomp e-boekhouden gratis facturen maken

Facturen sturen

Gebruikers van dit boekhoudprogramma kunnen onbeperkt facturen versturen. Deze facturen zijn volledig aan te passen. Dit maakt het mogelijk om facturen in de huisstijl van de onderneming te verzenden. Een factuur is dan het visitekaartje van de onderneming. Bij Rompslomp is het mogelijk om een betaallink toe te voegen aan een factuur. Er wordt automatisch een betalingsherinnering verstuurt naar klanten die nog niet hebben betaald. De verstuurde facturen worden direct in de administratie verwerkt.

RS factuur

Facturen inboeken

Illustratie facturen inboeken

Het inboeken van inkoopfacturen verloopt in de online app. Daar worden er naar een aantal factuurgegevens gevraagd. Vervolgens wordt er een digitale factuur aangemaakt, die automatisch wordt opgenomen in de boekhouding. Veel ondernemers vergeten vaak om bonnetjes te verwerken in de boekhouding. Dit zorgt ervoor dat de kosten niet te declareren zijn. De Scan & Herken maakt hier een einde aan. Bonnetjes kunnen snel en gemakkelijk in de boekhouding worden opgenomen. Er dient een foto gemaakt te worden in de Rompslomp app. De gegevens worden, met behulp van slimme software, gefilterd. Gebruikers vinden de bonnetjes vervolgens in de ‘Schoenendoos’. Dit is de Rompslomp benaming van een digitaal archief. Er zijn verschillende manieren om facturen en bonnen in deze digitale omgeving te krijgen. Dit kan met de Scan en Herken functie, door een Dropbox account te koppelen en per mail. Dit laatste werkt door per mail facturen en bonnen te versturen naar een uniek e-mailadres. De inkopen verschijnen vervolgens vanzelf in de Schoenendoos.

* Het gebruik van de Scan & Herken functie is niet kosteloos. Er wordt maandelijks € 5,75 extra in rekening gebracht per administratie.

RS bonnen interface per mail
Mail & Herken

Hetgeen wat ontbreekt bij Rompslomp is de Mail & Herken software. De Mail & Herken software kan een factuur automatisch uit een ontvangen e-mail filteren en deze vervolgens verwerken in de administratie. Een klant van Rompslomp zou met deze functionaliteit veel tijd kunnen besparen.

Bank koppelen met Rompslomp

Een bankkoppeling maakt het boekhouden een stuk efficiënter. Afschriften van de zakelijke rekening worden automatisch in de boekhouding opgenomen. Handmatig bankafschriften één voor één invoeren is dan verleden tijd. Dit bespaart een klant van Rompslomp een heleboel tijd. Bij dit boekhoudprogramma is een bankkoppeling met meer dan 10 verschillende banken mogelijk.

Rittenregistratie functie

Met de rittenregistratie functie kunnen ondernemers eenvoudig de gereden kilometers bijhouden. Nadat het vertrekadres en bezoekadres zijn ingevuld, wordt het aantal gereden kilometers automatisch berekent. Dit is mogelijk door gebruik van slimme software. Zo wordt het boekhouden een stuk efficiënter. Deze functionaliteit is erg handig voor bijvoorbeeld een dienstverlenende zzp’er.

RS onbeperkt offertes

Urenregistratie functie

Een urenregistratie functionaliteit is erg handig voor ondernemers die gewerkte uren factureren. Na het invullen van de tijden waarin zijn gewerkt, worden de gewerkte uren automatisch berekend. Deze worden vervolgens overzichtelijk weergegeven. Dit maakt het boekhouden een stuk eenvoudiger.

Voorraadbeheer

Bij Rompslomp is het mogelijk om de voorraad te beheren. Gebruikers kunnen heel gemakkelijk producten toevoegen in de online omgeving. Tevens werkt deze functionaliteit ook in het voordeel bij factureren. De producten kunnen namelijk eenvoudig aan een factuur worden toegevoegd.

Rompslomp voorraad

Rapportages maken in Rompslomp

Een echte ondernemer wilt de winst natuurlijk maximaliseren. Met rapportages krijgt een ondernemer inzicht in de financiën van de onderneming. Dit help bij het maken van de juiste beslissingen. Met Rompslomp is het, dankzij slimme software, mogelijk om verschillende rapportages te maken. Zo is het mogelijk om onder andere een balans en winst & verliesrekening op te vragen. Daarnaast worden er overzichten van: boekingen, investeringen, voorraden en mutaties weergegeven. Met dit ruime aanbod onderscheidt Rompslomp zich ongetwijfeld van concurrenten.

RS balans boekhouden

Mogelijkheid boekhoudprogramma gebruiken met meerdere gebruikers tegelijk

Het boekhoudprogramma is, met uitzondering van het gratis pakket, met meerdere gebruikers tegelijkertijd te gebruiken. Het aantal hangt wel af van het gekozen boekhoudpakket. Bij de pakketten Pro en Premium kunnen er onbeperkt extra gebruikers worden toegevoegd.

Exporteren van gegevens

Het is mogelijk om eenvoudig gegevens en informatie te exporteren naar belanghebbenden. Dit kan als Excel-bestand, PDF-bestand of universeel auditbestand.

Mogelijkheid om meerdere administraties bij te houden

Het bijhouden van meerdere administraties kan alleen met het Premium pakket van Rompslomp. Gebruikers van dit pakket kunnen gratis 3 administraties bijhouden. Wanneer dit aantal niet voldoende is kan er voor €11,50 extra per maand nog een administratie toegevoegd worden.

Eigen ervaring

Facturen verwerken

Het verwerken van facturen werkt heel eenvoudig met Rompslomp. Gebruikers kunnen in de online omgeving facturen inboeken en versturen. Dit kan als bijlage in een e-mail. Een offerte maken is ook erg makkelijk met dit boekhoudprogramma. Voor een potentiële klant is dit het visitekaartje van de onderneming. Het is daarom erg belangrijk het er verzorgt uitziet. En dat is bij Rompslomp zeker het geval.

Ook over de Scan & Herken functie van Rompslomp zijn wij erg tevreden. Een bon wordt direct verwerkt in de boekhouding. Dit bespaart ondernemers erg veel tijd. Zo blijft er meer tijd over voor het ondernemen.

RS zzp

Automatisering 

Na het uitgebreid testen van het programma zijn wij zeer tevreden over de mate van automatisering. Administratieve taken die voorheen veel tijd in beslag namen kunnen automatisch worden uitgevoerd.

Er is een speciale module aanwezig waarin ondernemers simpel de btw aangifte in kunnen dienen. De koppeling met de Belastingdienst wordt mogelijk gemaakt door boekhoudsoftware.

Support

Op de website van Rompslomp zijn er verschillende vormen van support aanwezig. Zo is er een kennisbank met allerlei instructievideos en handleidingen. De handleiding zijn verspreid over verschillende pagina’s. Het is aan te raden om deze te raadplegen bij onduidelijkheden.

Ook de klantenservice van Rompslomp hebben wij uitgebreid getest. De vragen die wij stelden werden snel en uitgebreid beantwoord door de klantenservice. Wij merken dat de de medewerkers van de klantenservice erg deskundig waren. Bij Rompslomp staan ondernemers er dus zeker niet alleen voor.

Design

Ook over het design van Rompslomp zijn wij erg tevreden. De interface is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Rompslomp geeft aan geen lastige boekhoudkundige termen te gebruiken. Dit was te merken. Erg fijn voor ondernemers die nog niet veel kennis van boekhouden hebben.

interface e-boekhouden

Conclusie Rompslomp

Kortom, wij zijn zeer tevreden over Rompslomp. Het boekhoudprogramma is zeer overzichtelijk en werkt heel gemakkelijk. Gebruikers kunnen onder andere onbeperkt offertes en facturen maken. Bovendien is er een speciale module waarin de btw aangifte ingediend kan worden. Rompslomp beschikt over een mobiele app. Dit is een handige app waarmee ondernemers de boekhouding altijd bij de hand hebben. Bij veel andere aanbieders worden er koppelingen aangeboden met CRM systemen. Bij Rompslomp is dit niet nodig. Zij bieden deze functionaliteit namelijk zelf aan. Zo hebben ondernemers altijd alles bij de hand in één programma. De laagdrempeligheid maakt het misschien wel het ideale boekhoudprogramma voor kleine ondernemers.

Koppelingen

Bank

 • ABN Amro
 • Bunq
 • ING
 • Knab
 • Rabobank
 • SNS Bank
 • Triodos Bank
 • ASN Bank
 • RegioBank
 • Van Lanschot
 • DHB Bank

Facturen

 • OutSmart
 • Simple-Simon

Kassa

 • Zettle
 • Scanfie
 • 12Twelve
 • Lightspeed
 • Povis

Overheidsinstantie

 • Belastingdienst
 • Kamer van Koophandel

Webshop

 • WooCommerce
 • Mijnwebwinkel
 • Bol.com
 • Amazon
 • PrestaShop
 • Opencart
 • Magento
 • Shopify
 • CCV Shop
 • JouwWeb
 • Lightspeed
 • Ecwid

Veelgestelde vragen

Wat kost Rompslomp?

Er zijn verschillende pakketten mogelijk bij Rompslomp. De kosten variëren tussen de € 0,00 en € 28,75 per maand. Ondernemers die per jaar betalen ontvangen bij Rompslomp een korting van 16%. Rompslomp Gratis is – en de naam verklapt het al – een gratis pakket. Gebruikers kunnen factureren en offertes versturen. Voor € 5,75 per maand is er het pakket Plus. Ondernemers die kiezen voor dit pakket kunnen factureren, offertes versturen en uren registreren. Het pakket Pro kost € 17,25 per maand. Klanten kunnen factureren, offertes versturen, uren registreren en een betaallink toevoegen aan facturen. Het duurste en meest uitgebreide boekhoudpakket van Rompslomp is Premium. Je kunt met dit pakket gebruikmaken van alle functionaliteiten van Pro, te ontvangen bedragen incasseren en meerdere administraties bijhouden.

Hoe voeg ik voorraad toe in Rompslomp?

In de Producten module van Rompslomp kun je de voorraad uitbreiden. De module is te vinden via de navigatiebalk aan de linkerkant van de pagina. Je kunt de producten via de button ‘+ Nieuw product’ toevoegen. Het is ook mogelijk om meerdere producten tegelijk toe te voegen. Er dient een excel-bestand opgemaakt te worden met de gegeven kolommen. Je kunt het bestand vervolgens eenvoudig importeren.