Visma eAccounting review

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatst bijgewerkt: 8 januari 2024
 • Leestijd: 15 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland getest. Zo ook die van Visma eAccounting. In deze Visma eAccounting review worden de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten uitgebreid besproken.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • Eerste 30 dagen gratis
 • Boekhouden vanaf elke locatie
 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Koppeling mogelijk met een bankrekening, kassasysteem of CRM
 • Automatische doorvoering van updates

Startende ondernemers

Startende ondernemers hebben het al lastig genoeg. Daarom krijgen ondernemers die korter dan 3 maanden zijn ingeschreven bij de KvK een duwtje in de rug. Zij kunnen één jaar gratis boekhouden en factureren met Visma eAccounting. 

1
Logo visma
€ 8,00 Per maand
Bekijken

Visma biedt naast complete boekhoudpakketten ook een pakket aan speciaal voor factureren. Gebruikers kunnen eenvoudig online een factuur maken en verzenden. Dit kan als e-factuur of pdf-bestand. Daarnaast is er een functionaliteit die het mogelijk maakt om inkoopfacturen automatisch op te nemen in de boekhouding. Handmatig facturen invoeren is dan verleden tijd.

Visma eAccounting Factureren kost – afhankelijk van de looptijd – € 8,00 of € 11,00 per maand. Ondernemers die het abonnement 12 maanden vastzetten betalen € 8,00 per maand. Voor een abonnement van 3 maanden wordt er maandelijks €11 in rekening gebracht. Het is bij dit pakket mogelijk kom een extra gebruiker toe te voegen. Per extra gebruiker wordt het maandelijkse bedrag met € 2,50 verhoogd.

Meer lezen
2
Logo visma
€ 21,00 Per maand
Bekijken

Visma eAccounting Standaard kost – afhankelijk van de looptijd – € 21,00 of € 24,00 per maand. Voor gebruikers die het abonnement voor 12 maanden vastzetten wordt er maandelijks € 21,00 in rekening gebracht. Gebruikers die minder lang aan het abonnement vast willen zitten betalen € 24,00 per maand. Zij hebben dan een abonnement van 3 maanden. Met Visma eAccounting Standaard is het mogelijk om met meerdere gebruikers tegelijkertijd in de administratie van de onderneming te duiken. Er zitten hier wel kosten aan verbonden. Per extra gebruiker wordt er € 2,50 per maand in rekening gebracht.

Meer lezen
3
Logo visma
€ 29,00 Per maand
Bekijken

‘Voor de professionals’, zoals ze het bij Visma zeggen, is er het boekhoudpakket Visma eAccounting Pro. Dit pakket heeft allerlei extra’s. Zo is het mogelijk om eenvoudig documenten uit te wisselen met een accountant of (online) boekhouder. Daarnaast kunnen gebruikers onbeperkt budgetten en prognoses aanmaken.

Voor gebruikers die het pakket voor 12 maanden vastzetten wordt er maandelijks € 29,00 in rekening gebracht. Het is ook ook mogelijk om een abonnement van 3 maanden af te sluiten. De kosten hiervan zijn dan wel iets hoger dan bij een abonnement van 12 maanden, namelijk € 32,00 per maand. Het is met eAccounting Pro mogelijk om onbeperkt extra gebruikers toe te voegen. Dit is helaas niet kosteloos. Per extra gebruiker wordt het maandelijkse bedrag met € 2,50 verhoogd.

Meer lezen

Wat is Visma?

Visma is een bedrijf dat cloudoplossingen voor ondernemers aanbiedt. Bij Visma zijn er cloudoplossingen mogelijk voor onder andere boekhouding, groothandel- en projectadministratie.

Visma eAccounting is een boekhoudprogramma met veel mogelijkheden. In tegenstelling tot andere boekhoudprogramma’s, is bij Visma een groot gedeelte van de boekhouding geautomatiseerd. Ook zijn er tal van koppelingen mogelijk die het boekhouden eenvoudiger maken.

Visma eAccounting

Er zijn verschillende voordelen waar een ondernemer van kan profiteren door Visma eAccounting te gebruiken. Maar het programma kent ook een aantal nadelen.

Voordelen

 • Boekhouding bij te houden vanaf elke locatie
 • Facturen en offertes zijn volledig aanpasbaar
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Goed te gebruiken met een boekhouder of accountant

Nadelen

 • Onoverzichtelijke interface
 • Geen Mail & Herken functie beschikbaar

Soorten ondernemingen

Met Visma eAccounting richt het bedrijf zich op zzp’ers, het mkb en grootzakelijke ondernemers. Andere ondernemers kunnen er ook gebruik van maken, alleen is dit niet altijd aan te raden.

Gratis proefabonnement

Ondernemers die kiezen voor Visma eAccounting ontvangen een gratis proefabonnement. Met een gratis proefabonnement kan een ondernemer 30 dagen gratis gebruik maken van het online boekhoudprogramma. Het proefabonnement stopt automatisch na deze periode. Een gratis account is eenvoudig op de website van Visma te openen.

Opzegtermijn

Houd er rekening mee dat een abonnement van Visma eAccounting een lange opzegtermijn heeft. Klanten gaan een abonnement van 3 of 12 maanden aan. Het opzeggen van een boekhoudpakket bij Visma dient minimaal een maand voor de einddatum gedaan te worden. Anders wordt het abonnement met hetzelfde aantal maanden verlengd.

Hoe werkt Visma eAccounting?

Visma eAccounting maakt het boekhouden een stuk efficiënter en eenvoudiger. Bedrijfstaken die veel tijd in beslag nemen worden geautomatiseerd. Zo besparen ondernemers veel tijd en blijft er meer tijd over voor het ondernemen.

In het boekhoudprogramma zijn er allerlei functionaliteiten, zoals urenregistratie en voorraadbeheer, aanwezig. Zo hebben ondernemers alle administratieve onderdelen bij de hand. Dit maakt het boekhouden een stuk eenvoudiger.

Kenmerken van Visma

KenmerkenVisma eAccounting FacturerenVisma eAccounting StandaardVisma eAccounting Pro
Jaarlijkse kosten €96,00 €252€ 348
Gratis boekingen per jaar  –
Proefperiode30 dagen30 dagen30 dagen
Aantal gebruikers 1 (€2,50 p/m per extra gebruiker)1 (€2,50 p/m per extra gebruiker) 1 (€2,50 p/m per extra gebruiker)
RechtsvormenBV, NV, VOF, Maatschap, Coöperatie, vereniging, stichting en EenmanszaakBV, NV, VOF, Maatschap, Coöperatie, vereniging, stichting en EenmanszaakBV, NV, VOF, Maatschap, Coöperatie, vereniging, stichting en Eenmanszaak
Bankkoppeling mogelijk JaJaJa
Mobiele app JaJaJa
Belastingdienst erkendJaJaJa
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Functionaliteiten Visma eAccounting

Visma eAccounting app

Online app

In de online gratis app kan er gebruik worden gemaakt van alle onderdelen van het desbetreffende boekhoudpakket. Deze app is beschikbaar op de meest gebruikte browsers op Windows en macOS.

illustratie mobiele app

Mobiele app

Mobiele apps voor boekhouden bieden natuurlijk erg veel gebruiksgemak. Met de mobiele Visma eAccounting app nemen ondernemers altijd de boekhouding mee. Bovendien beschikt deze gratis app over allerlei functionaliteiten. Zo kunnen bonnen en facturen snel en gemakkelijk in de administratie worden opgenomen met de Scan & Herken functie van Visma. Maak een foto en de rest gaat vanzelf. Met behulp van slimme software worden de factuurgegevens gefilterd en verwerkt in de boekhouding.

Automatisering

Bij Visma zijn ze ervan overtuigd dat er tijdwinst te behalen valt door het gebruiksgemak van Visma eAccounting. Daarnaast leidt een realtime inzicht van gegevens tot betere beslissingen van ondernemers.

In het online boekhoudprogramma van Visma is er erg veel automatisering mogelijk. Met behulp van de vele mogelijke koppelingen is het boekhoudprogramma te verbinden met andere platformen en banken. Zo maakt een koppeling met een bankrekening het mogelijk om afschriften automatisch in de boekhouding op te nemen.

Facturen sturen en inboeken

De boekhoudpakketten van Visma eAccounting zijn inclusief onbeperkt factureren.

Visma dashboard

Facturen sturen

Visma heeft een uitgebreide facturatiemodule. Facturen kunnen volledig in eigen huisstijl verzonden worden en beschikken over IDEAL-integratie. Ontvangers kunnen door deze integratie eenvoudig het verschuldigde bedrag betalen. Daarnaast kunnen gebruikers van het boekhoudprogramma periodiek factureren. Met periodieke facturatie is het niet langer meer nodig om herhaalde verkopen steeds weer handmatig te verwerken.

Visma verkoopfacturen

Facturen inboeken

Met Visma eAccounting kunnen gebruikers op meerdere manieren facturen en bonnen opnemen in de boekhouding. Het kan zowel handmatig als met behulp van de Scan & Herken functie.

Bij het handmatig invoeren van inkopen worden er naar een aantal factuurgegevens gevraagd. Na het invullen wordt er een digitale factuur gemaakt en verwerkt in de boekhouding.

Visma Inkoopfacturen
Scan & Herken

Met de Scan & Herken functie is het voor gebruikers mogelijk om eenvoudig bonnen en facturen scannen. Dit kan door een foto te uploaden via de app van Visma eAccounting. 

Bank koppelen met Visma

Het boekhoudprogramma van Visma is met meer dan 15 banken te koppelen. Dit maakt het mogelijk om afschriften van de zakelijke rekening automatisch op te nemen in de administratie. Op deze manier hoeven afschriften niet langer handmatig ingevoerd te worden.

Visma kas- en banktransacties

Rapportages maken in Visma

Rapportages geven ondernemers inzicht in de financiën van de onderneming. Zo ontdekken ondernemers wat de sterke en zwakke punten zijn van de onderneming. Dit helpt bij het maken van de juiste keuzes.

In de online omgeving van Visma is het mogelijk om onder andere balansen, debiteuren- en crediteurenoverzichten op te vragen.

Mogelijkheid boekhoudprogramma gebruiken met meerdere gebruikers tegelijk

Behoefte om met meerdere gebruikers tegelijkertijd de boekhouding te doen? Met Visma eAccounting is dit mogelijk. Er worden hier wel kosten voor in rekening gebracht. Klanten betalen € 2,50 extra per maand voor een extra gebruiker.

Exporteren van gegevens

Het is met Visma eAccounting mogelijk om gegevens te exporteren. Dit kan in de vorm van een Excel-bestand of als universeel auditbestand.

Mogelijkheid om meerdere administraties bij te houden

Het is niet mogelijk om met een boekhoudpakket meerdere administraties bij te houden. Voor iedere administratie dient er een apart abonnement afgesloten te worden.

Eigen ervaring

Facturen verwerken

illustratie facturen inboeken

Wij zijn best tevreden over het verwerken van facturen met dit boekhoudprogramma. Het handmatig invoeren van bonnen en facturen is erg simpel en efficiënt. Voor nog meer gebruiksgemak is er de Scan & Herken functie. Deze functie maakt het mogelijk om bonnen en facturen te scannen. Deze worden vervolgens direct verwerkt in de boekhouding.

Toch vinden wij het jammer dat een Mail & Herken functie ontbreekt. Deze functie maakt het mogelijk om facturen automatisch te filteren uit de mail en te verwerken in de boekhouding. Dit scheelt erg veel tijd. 

Automatisering 

De automatisering van administratieve taken is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een boekhoudprogramma. Dit onderdeel zorgt ervoor dat herhaalde handelingen niet langer handmatig uitgevoerd hoeven te worden. Dit bespaart erg veel tijd. 

Bij Visma eAccounting waren we erg tevreden over de mate van automatisering van de boekhouding. Er zijn tal van functionaliteiten die het boekhouden een stuk efficiënter maakt. Bovendien zijn er veel koppelingen mogelijk met dit boekhoudprogramma. Zo is het mogelijk om een koppeling te leggen met een kassysteem. Een mogelijke branche die hier veel behoefte aan heeft is de kledingbranche. Verkopen worden dan automatisch verwerkt. 

Met het Visma boekhoudprogramma is het tevens mogelijk om de btw-aangifte in te dienen bij de Belastingdienst. Bepaalde onderdelen hiervan worden automatisch ingevuld met behulp van de boekhoudsoftware. 

Visma btw aangifte

Design

Over het design van Visma eAccounting zijn wij iets minder enthousiast. Bij het gebruik vonden wij voornamelijk de interface erg rommelig ogen. Er worden te veel gegevens op een pagina weergegeven. Dit maakt het erg onoverzichtelijk. Bovendien ziet het design er verouderd uit. Op dit vlak is Visma eAccounting nog zeker aan verbetering toe. 

Support

Ondernemers die boekhouden met Visma eAccounting staan er niet alleen voor. Op de website zijn een groot aantal instructievideo’s te vinden met duidelijke uitleg over het boekhouden met Visma. Daarnaast is er een forum waar gebruikers elkaar te hulp schieten bij onduidelijkheden.

Over de online helpdesk van Visma zijn wij ook erg tevreden. De vragen die wij stelden werden snel en duidelijk beantwoord. 

Conclusie Visma eAccounting

Ondanks de minder sterke punten zijn we tevreden over het boekhouden met Visma eAccounting. Het is een uitgebreid boekhoudprogramma met veel functionaliteiten. Alleen voor zzp’ers is een deel van deze functionaliteiten overbodig. Op het internet zijn negatieve reviews te vinden over het opzeggen van de boekhoudpakketten. Abonnementen zijn niet maandelijks opzegbaar. Klanten gaan een abonnement aan voor 3 of 12 maanden. Wanneer een gebruiker van Visma zich niet houdt aan de opzegtermijn, wordt het abonnement met hetzelfde aantal maanden verlengd. Het is daarom van belang dat ondernemer tijdig het abonnement bij Visma opzeggen. 

Koppelingen

Bank

 • ABN Amro
 • Bunq 
 • ING 
 • Knab
 • Kas bank
 • Rabobank 
 • SNS Bank
 • Triodos Bank 
 • ASN Bank 
 • RBS
 • RegioBank 
 • Van Lanschot 
 • Deutsche Bank
 • Commerzbank
 • BNG Bank

CRM software

 • Autoflex 
 • DienstenCRM
 • Teamleader
 • Count-IT 
 • Plan2Drive
 • TimWeb
 • Perfectview
 • Simplicate
 • Yoobi

Debiteurenbeheer

 • Outstanding24
 • WeFact
 • Brincr
 • Debiteuren365.nl

Facturen

 • Count-IT 
 • WeFact
 • TriFact365

Kassa

 • CCV Salespoint 
 • Count-IT
 • Planetzelf
 • unTill
 • ExtendaGO
 • Lightspeed POS Retail
 • POS Kassasystemen
 • Zettle
 • Lightspeed Restaurant
 • Nappkin
 • Twelve

Portal

overheidsinstanties 

 • Kamer van Koophandel
 • Belastingdienst

Rapportage software

 • Visma Financial Overview
 • MLE365
 • Visionplanner
 • Caseware
 • Speedbooks
 • Comandi
 • Time On

Salaris software

 • Employes
 • Nmbrs
 • Loket.nl

Urenregistratie software

 • Employes
 • TimeChimp
 • Time On

Website

 • JouwWeb
 • Visma Website

Veelgestelde vragen

Wat doet Visma?

Visma biedt slimme cloudsoftware aan voor ondernemers. Er is software beschikbaar voor boekhouding, groothandelsadministratie, projectadministratie en accountancy. De boekhoudpakketten van Visma vallen onder Visma eAccounting. 

Hoe zet ik bankafschriften online in Visma?

Bankafschriften kunnen zowel handmatig als automatisch verwerkt worden in de boekhouding. Om bankafschriften automatisch in Visma te verwerken moet je een bankrekening toevoegen aan het programma. Er wordt dan een koppeling gelegd met je zakelijke rekening. De plek waar je een koppeling kunt leggen of de afschriften handmatig in kunt voeren is in de module Kas- en banktransacties. Voor ondernemers die behoefte hebben aan automatisering maar waarvan de bank geen koppeling ondersteunt, is het mogelijk kom de bankafschriften te uploaden. Via de desbetreffende bank kunnen de afschriften gedownload worden. Je kunt het bestand vervolgens in de module importeren. 

Hoe beoordelen wij?

Onderneming.nl beoordeelt boekhoudsoftware op verschillende criteria en drukt deze beoordeling uit in sterren, van één (minder goed) tot vijf (uitstekend). Deze criteria omvatten zaken als functionaliteit, klantenservice, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. De beoordelingen worden afgerond op halve sterren om nauwkeurigheid te waarborgen.