Svea Factoring

header Svea
  • Auteur:

    Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

  • Laatst bijgewerkt: 4 juni 2024
  • Leestijd: 5 minuten

Wil je niet langer meer wachten tot je debiteuren hebben betaald? Dan kan je je facturen verkopen voor factoring aan Svea. Het factoringbedrijf betaalt je facturen vaak al dezelfde dag aan je uit. Dat maakt Svea dé cashflowversneller voor ondernemend Nederland. Op deze pagina lees je hoe factoring via Svea werkt en hoe je je hiervoor aanmeldt.

1
svea logo
v.a. 2,0% Per factuur
Aanvragen

Hoe werkt factoring via Svea?

Svea is een factoringbedrijf dat zich richt op het voorfinancieren van facturen. Je verkoopt jouw facturen aan Svea en krijgt ze direct betaald. Svea stuurt de factuur daarna door naar de opdrachtgever en wacht op de betaling. Je opdrachtgever betaalt dus niet meer aan jou, maar aan Svea. Zo vergroot je direct je financiële slagkracht.

Een debiteur is een klant of opdrachtgever die nog niet heeft betaald

Dat is nog niet alles, want factoring via Svea is een 3-in-1 financiering op maat. Hierbij profiteer je van een aantal grote voordelen:

Je bepaalt zelf welke en hoeveel facturen je indient. Dit doe je per e-mail of via het online portaal van Svea. Je dient hierbij ook andere relevante gegevens als een werkbon of urenstaat aan te leveren.

Als je een factuur wil indienen, moet daarop de factoringtekst en het bankrekeningnummer van Svea staan

Via het online portaal kan je 24/7 in de gaten houden wat de status is van je ingediende factuur. In dit portaal kan je ook creditchecks voor nieuwe opdrachtgevers aanvragen. Zo blijf je zelf in controle en kan je altijd en overal je facturen overdragen.

Kosten van factoring via Svea

Wanneer je een factuur indient, houdt Svea een vast percentage van 2% tot 5% van het factuurbedrag in op de uitbetaling. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van het aantal facturen, het bedrag, de betalingstermijn en de kredietwaardigheid van de opdrachtgever. Het afgesproken percentage staat vast. Je betaalt niet meer als de debiteur te laat betaalt.

Voorwaarden voor factoring

Je komt in aanmerking voor factoring via Svea als het gaat om:

Factoring via Svea is dus alleen bedoeld voor facturen naar bedrijven en niet naar particulieren. De facturen hoeven niet te voldoen aan minimum- of maximumbedragen. Voldoet de opdracht net niet aan de voorwaarden? Svea probeert altijd te zoeken naar mogelijkheden. Zo is het onder specifieke voorwaarden ook mogelijk om de volgende facturen in te dienen:

Factoring aanvragen

Heb je interesse in factoring via Svea? Dan kan je het aanmeldformulier invullen dat op de website staat. Daarin vul je je contactgegevens en bedrijfsnaam in en geef je aan wat jouw gewenste contactmoment is. Daarna volgt een vrijblijvende kennismaking, waarbij je meer vertelt over je bedrijfssituatie en opdrachtgevers.

Als er een wederzijdse match is, dien je een geldig legitimatiebewijs en je zakelijke bankrekeningnummer door te geven. Als Svea dit noodzakelijk vindt, moet je bovendien de gegevens van UBO’s, een debiteuren- en crediteurenoverzicht en je meest recente jaarcijfers aanleveren. Voor de acceptatie kijkt Svea naar jouw cijfers, maar vooral naar de kredietwaardigheid van de opdrachtgever. Op basis daarvan wordt bepaald voor welk maximumbedrag Svea facturen van je opdrachtgevers koopt.

Als factoring een passende oplossing is, hoef je vervolgens alleen nog maar het contract te ondertekenen. Zo kan je al binnen 48 uur beginnen met factoring.

Veelgestelde vragen

Wat verandert er voor mij als ondernemer?

Voor jou als ondernemer verandert er niet veel. Het enige wat je hoeft te doen is de factoringtekst en het bankrekeningnummer van Svea op je facturen zetten en alle gewenste facturen indienen. Het grote voordeel is bovendien dat je geen tijd meer kwijt bent aan het debiteurenbeheer. Svea neemt dit geheel van je over. Ook loop je geen kredietrisico meer, doordat je beschermd bent in het geval jouw debiteuren te laat of niet betalen.

Waarom kiezen voor factoring via Svea?

Svea is een Erkend MKB Financier waarop ondernemers al sinds 2002 kunnen rekenen. Factoring van Svea heeft een aantal voordelen. Je bepaalt zelf welke facturen je aan Svea verkoopt en kan 24/7 de status van facturen volgen via het online portaal. Heb je voor 12:00 een factuur aan Svea verkocht? Dan betaalt Svea je dezelfde dag nog. Svea biedt bovendien snelle oplossingen op maat, specifiek voor jouw bedrijfssituatie. Met de cashflowversneller van Svea vergroot je zo de slagkracht van je onderneming.

Wat verandert er voor de opdrachtgever?

De opdrachtgever of debiteur betaalt de facturen niet meer uit op jouw rekeningnummer, maar op het rekeningnummer van Svea. Wanneer dat nodig is, is Svea bovendien verantwoordelijk voor het contact met je opdrachtgevers.