Knab Zakelijke Lening

knab zakelijke lening
  • Auteur:

    Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

  • Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024
  • Leestijd: 6 minuten

Knab, de bank voor zzp’ers, biedt een zakelijke lening waarmee ondernemers hun zakelijke doelen kunnen waarmaken. De bedrijfsfinanciering is speciaal bedoeld voor eenmanszaken, een Knab Zakelijk-rekening is vereist. Op deze pagina lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je de zakelijke lening van Knab aanvraagt.

1
knab logo
v.a. 8,39% Op jaarbasis
Bekijken

Zakelijke lening van Knab

Bij Knab, de bank voor zzp’ers, kunnen ondernemers met een eenmanszaak terecht voor een zakelijke lening van € 10.000 tot € 100.000. De lening heeft een looptijd van 6 tot 60 maanden. Je betaalt een rente vanaf 8,39% op jaarbasis.

Knab heeft nu een tijdelijke introductiekorting. Wie een zakelijke lening afsluit en nog geen zakelijke rekening van Knab heeft, ontvangt deze het eerste jaar gratis. Na het eerste jaar worden er maandelijkse kosten in rekening gebracht voor Knab Zakelijk.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de zakelijke lening, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Ondernemers met een andere rechtsvorm kunnen dus geen financiering van Knab ontvangen. Om de aanvraag te kunnen beoordelen, heeft Knab bovendien inzicht nodig in de bankafschriften van je zakelijke rekening(en) en de aangifte inkomstenbelasting van 2022 of 2023. Na 30 september wordt alleen de aangifte inkomstenbelasting van 2023 geaccepteerd.

Financieringsdoeleinden

De lening is alleen bedoeld voor zakelijke doeleinden. Denk daarbij aan de financiering van onder andere:

Het is niet mogelijk om de lening aan te vragen om vastgoed te kopen, privé-investeringen te doen of belasting te betalen.

Aanvragen van de zakelijke lening

Ben je al zakelijk klant bij Knab? Dan vraag je de lening eenvoudig aan via de Knab App of persoonlijke bankomgeving. Wanneer je op het winkelmandje klikt, kies je vervolgens voor ‘Knab Zakelijk Lenen’. Daarna volgt een vragenlijst, waarin je aangeeft hoeveel geld je wil lenen, waarom je geld wil lenen en wat jouw gewenste looptijd is. Ook geef je door welke zakelijke rekening je wil gebruiken.

Nadat de aanvraag is ingediend, ontvang je een link om de meest recente aangifte inkomstenbelasting te uploaden. Ook neemt Knab binnen één werkdag telefonisch contact met je op voor een persoonlijke intake. Knab voert bovendien een BKR-toets uit. Wanneer de intake is afgerond en alle benodigde documenten binnen zijn, laat Knab binnen maximaal 48 uur (twee werkdagen) weten wat de uitslag van de beoordeling is. Bij goedkeuring ontvang je direct een definitief aanbod. Ben je het eens met het voorstel? Dan moet je deze binnen 30 dagen ondertekenen. Daarna stort Knab het geld op jouw zakelijke rekening van Knab.

Nieuwe klanten van Knab kunnen de lening aanvragen via het formulier op de website van Knab. Het proces duurt slechts enkele minuten en verloopt als volgt:

  1. Ga naar de website van Knab en klik op ‘Vraag je zakelijke lening aan’
  2. Geef je persoonsgegevens, bedrijfsgegevens en financiële gegevens door
  3. Geef door hoeveel geld je wil lenen en wat je gewenste looptijd is
  4. Upload je meest recente aangifte inkomstenbelasting (van 2022 of 2023 – na 30 september 2023 wordt alleen 2023 geaccepteerd)
  5. Upload de banktransacties van je huidige zakelijke rekening van de afgelopen 15 maanden in CAMT-formaat

Je kan de aanvraag ook verzenden zonder documenten. Voor de definitieve beoordeling heeft Knab wel inzicht nodig in jouw aangifte inkomstenbelasting en banktransacties.

Wanneer je de aanvraag hebt verzonden, neemt Knab binnen één werkdag telefonisch contact met je op voor een persoonlijke intake. Knab voert ook een BKR-toets uit. Wanneer de intake is afgerond en alle vereiste documenten binnen zijn, laat Knab binnen maximaal 48 uur (twee werkdagen) weten wat de uitslag van de beoordeling is. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een vrijblijvend voorstel. Dit aanbod is geldig tot en met 30 dagen na ontvangst en vervalt daarna.

Ga je akkoord met het aanbod? Dan open je binnen de genoemde 30 dagen een Knab Zakelijk-rekening. Van deze rekening schrijft Knab de aflossingen en rentebetalingen af. Door de tijdelijke introductiekorting van Knab betaal je het eerste jaar geen pakketkosten voor Knab Zakelijk. Na het eerste jaar worden er wel maandelijkse kosten in rekening gebracht.

Zodra je de rekening hebt geopend, ontvang je een definitieve overeenkomst. Je moet deze binnen 30 dagen digitaal ondertekenen. Nadat je dit hebt gedaan, boekt Knab het geld binnen één werkdag over naar je zakelijke rekening van Knab.

Voor het afsluiten brengt Knab een eenmalige vergoeding van € 300 in rekening. Dit bedrag wordt van het leenbedrag afgetrokken. Sluit je de lening niet af? Dan betaal je geen kosten.

Aflossen van de lening

Je betaalt de lening terug met wekelijkse aflossingen. Iedere week brengt Knab hetzelfde bedrag aan aflossing in rekening. De exacte hoogte van het bedrag bereken je door het leenbedrag te delen door het aantal weken dat je geld leent.

Naast de aflossing betaal je iedere week rente over de nog openstaande schuld. Doordat de schuld steeds minder wordt, wordt het bedrag aan rente ook iedere week lager. De rentepercentages van Knab beginnen bij 8,39% op jaarbasis. De exacte hoogte van de rente wordt bepaald op basis van onder meer jouw risicoprofiel en de financiële gezondheid van je bedrijf. De afgesproken jaarrente staat vast gedurende de gehele looptijd van de lening.

Na de eerste maand is het mogelijk om onbeperkt boetevrij af te lossen. Zo wil Knab ervoor zorgen dat je controle over jouw geld houdt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een zakelijke lening van Knab?

Wanneer je de lening afsluit, wordt er een eenmalige afsluitvergoeding van € 300 in rekening gebracht. Dit bedrag wordt van het leenbedrag afgetrokken. Je lost de lening af door wekelijks hetzelfde bedrag aan aflossing te betalen. Over dit bedrag betaal je rente. De rentepercentages beginnen bij 8,39% op jaarbasis. De exacte hoogte van de rente hangt af van onder meer je risicoprofiel en de financiële gezondheid van de onderneming.

Wil je weten hoeveel zakelijk lenen bij Knab voor jou kost? Maak dan gebruik van de calculator van Knab. Daarmee krijg je inzicht in je geschatte totale én wekelijkse kosten.

Is de zakelijke lening geschikt voor starters?

Nee, om voor deze bedrijfsfinanciering in aanmerking te komen moet je bedrijf minstens 18 maanden ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

Vraagt Knab om zekerheden?

Nee, Knab vraagt niet om een onderpand, garantstelling of andere zekerheden.