Van Bol.com naar heel Europa: hoe Pasper 50K+ orders haalde | Met Claudia Lubbersen
Van Start tot SterZe begon met het verkopen van hooi dat over was op de boerderij van haar ouders. Inmiddels verkoopt ze voor meer dan een miljoen aan producten op allerlei platforms als Bol.com, Blokker, Amazon en Kaufland. In deze aflevering van Van Start tot Ster gaat Bart Sprenkels in gesprek met Claudia Lubbersen over de verkoop van warmtekruiken en koeldekens, en over hoe zij haar visie werkelijkheid maakte.
"Ik ben begonnen met het verkopen van hooi. Mijn ouders hebben een boerderij en we hadden veel hooi over, te veel voor onze eigen koeien en kalfjes. Met dat hooi moesten we iets, dus ik dacht: misschien kan ik het wel verkopen via Bol.com. Hooi in een doosje gedaan en dat op Bol.com gezet. Binnen no time was het het best verkochte hooi", vertelt de jonge onderneemster.
Toch was de verkoop van hooi niet het succesnummer waar Claudia Lubbersen op zat te wachten. "Ik moest elke dag hooi in een doos stoppen, met het doosje naar het postkantoor. Dat kon je echt niet uitbesteden. Bovendien kon ik het niet verder uitbreiden naar Duitsland of zo. Dus ik dacht: dat is niet iets voor de langere termijn."
Vervolgens ging Claudia Lubbersen op zoek naar een nieuw verkoopproduct. Om tot de juiste keuze te komen heeft ze wel honderd producten geprobeerd: van douchematten tot wijnkoelers en van huisnummers tot raamfolie. "Echt heel veel verschillende dingen. Ook warmtekruiken. Het was een idee dat ik gewoon ben gaan proberen. Ik heb een paar honderd stuks ingekocht en daarna ben ik gaan kijken of het aanslaat. Een heleboel dingen sloegen niet aan, maar de kruiken bijvoorbeeld wel."
Met het succes van de warmtekruiken ging Claudia Lubbersen op zoek naar meer verkooppunten. Ze begon bij Bol.com. Later volgde Amazon in Duitsland, dat werd uitgebreid naar de rest van Europa, Kaufland en een platform in Polen.
Maar met de verkoop in verschillende landen heb je ook te maken met belastingaangifte in meerdere landen. Hoeveel producten koop je in? En je moet je producten er krijgen dus hoe zit dat met de logistiek? Hoe ze dat allemaal aanpakt vertelt ze in deze aflevering van onze podcast Van Start tot Ster.
Emiel Kwekkeboom vertelt over zijn sterrenrestaurant Joann, zijn tijd bij La Rive en ondernemen tijdens de coronaperiode.
2 december 2024Stanley Gontha vertelt over zijn ervaringen op het veld en in de zakenwereld, en bespreekt zijn meest iconische foto's.
18 november 2024Rick Burgers vertelt over zijn ondernemersreis, van LEQUAL naar Happy Horizon en weer terug.
4 november 2024Van Bol.com naar heel Europa: hoe Pasper 50K+ orders haalde | Met Claudia Lubbersen
Van Start tot Ster