ING Zakelijke Bestelbusverzekering

ing zakelijke bestelbusverzekering
 • Auteur:

  Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

 • Laatst bijgewerkt: 9 juli 2024
 • Leestijd: 6 minuten

Heb je een zakelijke bestelbus? Dan loop je verschillende risico’s. Je kan schade veroorzaken aan anderen, maar de bus kan ook zelf schade oplopen. Om je tegen deze risico’s in te dekken, ben je verplicht een verzekering af te sluiten. ING biedt in samenwerking met Allianz Direct een zakelijke bestelbusverzekering aan. Op deze pagina lees je alles over de dekkingen en voorwaarden van de ING Zakelijke Bestelbusverzekering.

1
ing logo
Bereken zelf Premie vanaf

Bestelbus verzekeren via ING

Als je een eigen bestelbus hebt, weet je als geen ander welke risico’s daarmee gepaard gaan. Je kan per ongeluk tegen een andere wagen rijden of je ruit is kapot gegaan door hagel, storm of een inbraak. Bij schade aan anderen kan je aansprakelijk worden gesteld. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Ook als je zelf schade hebt, kost het vaak veel geld om dit te herstellen. Dit kan vervelende financiële gevolgen hebben.

Om je hiertegen te verzekeren kan je de ING Zakelijke Bestelbusverzekering in samenwerking met Allianz Direct afsluiten. ING biedt naast de algemene basisdekkingen ook een ruim aanbod aan aanvullende dekkingen. Je bepaalt zelf welke risico’s je wil afdekken. ING biedt zo voor iedere ondernemer een geschikte bestelbusverzekering.

Voor wie is de bestelbusverzekering van ING?

De bestelbusverzekering van ING en Allianz Direct is geschikt voor zzp’ers en ondernemers met een zakelijke rekening van ING.

Wanneer je de verzekering aanvraagt, kan je zelf aangeven wie de regelmatige bestuurder is. Dat kan jijzelf of iemand anders zijn, maar het kunnen ook meerdere personen zijn. Je kan tot en met 10 bestelbussen verzekeren.

Je mag de Zakelijke Bestelbusverzekering van ING niet afsluiten als je de bestelbus gebruikt voor koeriersdiensten, rijles, verhuur of als taxi

Dekking van de verzekering

Er zijn drie standaardverzekeringen voor bestelbussen. Dit zijn de WA-verzekering, de WA beperkt casco-verzekering en de WA volledig casco-verzekering (all-risk). Je bent met een bestelbus van de zaak verplicht om ten minste een WA-verzekering af te sluiten. Wil je beter verzekerd zijn? Dan ben je vrij om voor beperkt casco of all-risk te kiezen, of om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Hieronder staat wat bij ING onder de dekking valt voor de verzekeringen WA, Beperkt Casco en All Risk.

WA

 • Schade aan anderen
 • 24/7 schadehulp (ook in het buitenland)
 • Hulp bij het verhalen van schade

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • 24/7 schadehulp (ook in het buitenland)
 • Hulp bij het verhalen van schade
 • Brand en explosie
 • Inbraak en diefstal
 • Storm, hagel en overstroming
 • Schade door dieren
 • Ruitschade
 • Vervangend vervoer

All Risk

 • Schade aan anderen
 • 24/7 schadehulp (ook in het buitenland)
 • Hulp bij het verhalen van schade
 • Brand en explosie
 • Inbraak en diefstal
 • Storm, hagel en overstroming
 • Schade door dieren
 • Ruitschade
 • Vervangend vervoer
 • Aanrijding
 • Vandalisme

Aanvullende verzekeringen

Wil je de verzekering nog verder uitbreiden? Dan kan je bij ING kiezen uit een groot aantal aanvullende dekkingen:

Op de website van ING wordt uitgebreid uitgelegd wat iedere aanvullende dekking inhoudt.

Accessoires in en op de bus zijn standaard verzekerd voor € 1.250. Je kan de dekking ophogen tot € 4.100.

Wat valt niet onder de dekking?

Je bent niet verzekerd als:

ING Zakelijke Bestelbusverzekering aanvragen

Als je de bestelbusverzekering van ING wil afsluiten, doe je dit via ING bij Allianz Direct. Je kan de verzekering aanvragen via Mijn ING Zakelijk of de Mobiel Bankieren App van ING. Wanneer de verzekering is afgesloten, is Allianz Direct de risicodrager. Allianz Direct incasseert de premie en regelt eventuele schade-uitkeringen.

Het aanvragen van de verzekering via Mijn ING Zakelijk of de Mobiel Bankieren App gaat als volgt:

 1. Controleer alle gegevens die ING voor jou heeft ingevuld
 2. Vul het kenteken in en geef de gegevens van de bestuurder(s) door
 3. Kies de verzekering en eventuele aanvullende opties
 4. Controleer alle informatie en verzend de aanvraag
 5. Je ziet direct of je verzekerd bent

Als de aanvraag is gelukt, vind je de verzekeringsdocumenten terug in Mijn ING Zakelijk.

Het kan voorkomen dat er meer tijd nodig is om de aanvraag af te ronden. ING houdt je dan op de hoogte van de stand van zaken. Kan je de verzekering niet afsluiten? Dan zie je dit direct bij het aanvragen.

Je kan de ING Zakelijke Bestelbusverzekering alleen afsluiten als je beschikt over een zakelijke rekening van ING

Schade melden

Heeft je bestelbus schade opgelopen? Dan kan je dit direct melden via Mijn ING Zakelijk of de Mobiel Bankieren App. Ga daar naar ‘ING Zakelijke Bestelbusverzekering’ en klik op ‘schade melden’.

Als de schade is gemeld en je een Beperkt Casco-verzekering of All Risk-verzekering hebt, wordt de bestelbus door Topherstel gerepareerd. De fabrieksgarantie blijft dan geldig. Ook krijg je 4 jaar garantie van de hersteller op de reparatie. De factuur gaat meestal rechtstreeks naar Allianz Direct.

Kan je nog met de bus rijden? Dan breng je deze zelf naar de hersteller. Als de bus niet meer kan rijden, komt Topherstel deze voor je ophalen. Met Beperkt Casco en All Risk is het bovendien standaard mogelijk om vervangend vervoer te krijgen, tenzij het om ruitschade gaat.

Heb je een WA-verzekering afgesloten of wordt de (oorzaak van) de schade niet gedekt door jouw verzekering? Ook dan is het mogelijk om van de service en reparatie van Topherstel gebruik te maken. Je dient dan wel zelf de kosten te betalen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel bestelbussen kan je verzekeren?

Met één verzekering kan je tot en met 10 bestelbussen verzekeren. Als je één van de bussen voor een bepaalde tijd schorst, kan je de polis maximaal 6 maanden pauzeren. Je schadevrije jaren blijven in deze periode doorlopen. Wil je een bestelbus vervangen? Dan kan je de nieuwe bestelbus gemakkelijk verzekeren en zet ING de andere polis automatisch stop.

Kan je een elektrische bestelbus verzekeren?

Ja, met de bestelbusverzekering van ING kan je ook elektrische bestelbussen verzekeren. Je laadkabel is dan meeverzekerd. Ook wordt de bestelbus naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt gebracht als de batterij leeg is. Je profiteert bovendien van 24/7 hulp en krijgt als het nodig is vervangend vervoer.

Wat is het eigen risico van de verzekering?

Bij een WA-verzekering of Beperkt Casco-verzekering is het eigen risico standaard € 0,00. Bij de All Risk-verzekering kan je zelf kiezen wat de hoogte van je eigen risico is. Je kan kiezen uit € 0,00, € 250, € 500 of € 1.000.