ABN AMRO

header abn
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatste update: 30 oktober 2023
 • Leestijd: 6 minuten

ABN AMRO biedt 4 verschillende zakelijke pakketten aan: Volop Ondernemen Slim, Volop Ondernemen Ambitieus, Volop Ondernemen Grenzeloos en Basis voor Verenigingen & Stichtingen. Dit geeft klanten de keuze om te kiezen voor het pakket dat het beste bij de onderneming past. Voor alle type ondernemingen heeft ABN AMRO vrijstellingen en kortingen. Dit maakt een zakelijke rekening bij ABN AMRO extra voordelig.

Voordelen

 • Baas over eigen tijd
 • Een zzp’er bepaalt zelf zijn opdrachten en opdrachtgevers
 • Belastingvoordelen wanneer wordt voldaan aan het urencriterium
 • Het is veelzijdig en afwisselend werk

Nadelen

 • Het inkomen van een zzp’er is afhankelijk van zijn opdrachten
 • Een zzp’er dient zijn pensioen zelf te regelen
 • Zzp’ers zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid
 • Zelf administratie moeten bijhouden of uitbesteden

ABN AMRO zet zich in om een duurzame samenleving te creëren. Daarnaast staat de bank bekend als full-service bank. Dit houdt in dat er producten worden aangeboden aan particuliere, zakelijke en private banking klanten. Bij een zakelijke rekening is er voor iedere rechtsvorm een zakelijke rekening mogelijk. De vele kortingen op de diensten maken deze rekeningen extra aantrekkelijk. ABN AMRO staat bekend om haar persoonlijke dienstverlening. Het doel van deze dienstverlening is om een persoonlijke bank te creëren in een moderne tijd. Toch zijn er wel kosten verbonden aan iedere transactie die met een zakelijke rekening worden gemaakt. Tevens ontvangt een rekeninghouder bij ABN AMRO geen rente over het positieve saldo.

Overzicht rekeningen bij ABN Amro

De kosten van een zakelijke rekening bij ABN Amro

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten: Volop Ondernemen Slim, Volop Ondernemen Ambitieus, Volop Ondernemen Grenzeloos en Basis voor Verenigingen & Stichtingen.

KenmerkenSlimAmbitieus GrenzeloosVerenigingen & Stichtingen
Kosten p/j€118,80€165€297€118,80
Gratis transacties per jaar000€250 aan transactiekosten
Bijschrijving€0,15€0,15€0,15€0,15
Afschrijving€0,10€0,10€0,10€0,10
Rente betaalrekening0,00%0,00%0,00%0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00€0,00€0,00€0,00
InternetbankierenJaJaJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkNeeJaJaJa
Verzekering mogelijkJaJaJaJa
Zakelijke lening mogelijkJaJaJaJa
Contactloos betalen mogelijkJaJaJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJaJaJa
Extra betaalkaart p/jNiet mogelijk€0,00€0,00€18,00
Creditcard p/j€35,00€35,00€35,00€35,00
Extra betaalrekening p/jNiet mogelijkNiet mogelijk€0,00€67,80
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Pakketten zakelijke rekening bij ABN Amro

Volop Ondernemen Slim

Volop Ondernemen Slim is ideaal voor zzp’ers. Vaak zitten er in zakelijke betaalpakketten faciliteiten die kleine ondernemers niet gebruiken, maar wel voor betalen. ABN Amro lost dit probleem op door een slim betaalpakket aan te bieden die precies heeft wat kleine ondernemers nodig hebben. Met Volop Ondernemen Slim krijgen klanten: 1 zakelijke rekening, 1 betaalpas en Internet Bankieren Zakelijk. Daarnaast is het mogelijk om met de klantenservice te chatten. Bij Volop Ondernemen Slim is het niet mogelijk om te bellen met de klantenservice. Ook is er geen boekhoudkoppeling en is het niet mogelijk een spaarrekening te openen.

Hoewel Volop Ondernemen Slim het meest geschikt is voor zzp’ers, is het voor iedere rechtsvorm mogelijk om voor het betaalpakket te kiezen.

Volop Ondernemen Ambitieus

Volop Ondernemen Ambitieus gaat een stapje verder dan Volop Ondernemen Slim. Met ABN Amro Volop Ondernemen ambitieus krijgen klanten: 1 zakelijke rekening, een extra betaalpas, de boekhoudkoppeling en Internet Bankieren Zakelijk. Daarnaast is het mogelijk om te bellen en chatten met de klantenservice.

Volop Ondernemen Grenzeloos

Het meest uitgebreide pakket van ABN Amro is Volop Ondernemen Grenzeloos. Met ABN Amro Volop Ondernemen Grenzeloos krijgen klanten: 3 zakelijke rekeningen, 3 betaalpassen, 1 spaarrekening, de boekhoudkoppeling, Internet Bankieren Zakelijk, wereldwijde betalingen en 10 gratis Tikkies per maand. Daarnaast is het mogelijk om te bellen en chatten met de klantenservice.

Basis voor Verenigingen & Stichtingen

Speciaal voor verenigingen en stichtingen heeft ABN Amro een pakket met een zakelijke rekening en spaarrekening, waartoe bestuurders toegang krijgen. De zakelijke rekening komt standaard met een betaalpas en de mogelijkheid om internet- en mobiel te bankieren. Daarnaast is er ieder jaar een korting tot € 250 op het betaalverkeer.

Additionele producten en diensten

Pakketten voor zakelijke rekeningen kunnen met diverse producten en diensten worden aangevuld bij ABN Amro. Zo is het mogelijk om een pinautomaat aan te vragen en betaalalerts op verschillende platforms in te stellen.

Boekhoudpakket

ABN Amro biedt het alles-in-één online boekhoudpakket aan die gekoppeld kan worden aan een zakelijke rekening van ABN AMRO. Een zakelijke rekening van ABN AMRO is vereist.

1
Abn Amro Logo
€ 9,95 Prijs per maand
Bekijken

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijk rekening bij ABN Amro?

De maandelijkse kosten van een zakelijke rekening bij ABN Amro variëren tussen de € 9,90 en € 24,75. Het goedkoopste pakket is Volop Ondernemen Slim, hiervoor wordt maandelijks € 9,90 in rekening gebracht. Volop Ondernemen Ambitieus kost € 13,75 per maand en is iets uitgebreider dan Volop Ondernemen Slim. Voor verenigingen en stichtingen heeft ABN Amro een aparte betaalrekening, deze kost € 9,90 per maand. Het duurste pakket dat ABN Amro aanbiedt is Volop Ondernemen Grenzeloos, deze rekening kost € 24,75 per maand.

Hoe lang duurt het openen van een zakelijke rekening ABN Amro?

Een zakelijke rekening bij ABN Amro is al binnen 5 minuten aangevraagd. Wanneer de aanvrager al klant is bij ABN Amro kan er gekozen worden om in te loggen bij het aanvragen, zo verloopt de aanvraag nog sneller. Na de aanvraag worden de bedrijfsgegevens en identiteitsgegevens gecontroleerd. Bij goedkeuring wordt alles, inclusief betaalpas en e.dentifier, van de rekening thuisgestuurd. 

Hoe open ik een zakelijke rekening bij ABN Amro?

Een zakelijke rekening bij ABN Amro is gemakkelijk te openen op de website. Aanvragers die al klant bij ABN Amro zijn kunnen inloggen om zo de aanvraag nog gemakkelijker te laten verlopen. Wanneer de aanvrager nog geen klant is bij de ABN Amro, worden er vragen gesteld over persoonsgegevens, bedrijfsgegevens en de ondernemingsvorm. Voor het openen van een zakelijke rekening is een inschrijving bij de KvK vereist.

Kan ik meer betaalpassen aanvragen?

Als er meer betaalpassen nodig zijn dan binnen het pakket valt, kun er een extra betaalpas aangevraagd worden. Binnen Internet Zakelijk Bankieren kan de extra pas aangevraagd worden. Per pas wordt € 7,50 extra gevraagd. Deze extra aanvraag is alleen mogelijk bij de pakketten Volop Ondernemen Ambitieus en Volop Ondernemen Grenzeloos.

Informatie over ABN Amro

De Nederlandse traditionele bank ABN Amro is in 2010 ontstaan uit een samenvoeging van de Nederlandse takken van het voormalige Fortis en het voormalige ABN AMRO Holding N.V. Ze is de derde grootste bank van Nederland en heeft een lange historie van meer dan 300 jaar. ABN Amro richt zich met haar producten en diensten op ondernemers, particuliere klanten en private banking. De grootbank beschikt over diepgaande financiële expertise en heeft brede kennis van vele sectoren en een internationaal netwerk ten behoeve van nationale en internationale activiteiten. Voor zakelijke klanten biedt ABN Amro verschillende financiële producten en diensten aan, waaronder betaalpakketten, leningen en verzekeringen.