ASN Bank zakelijke rekening

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 1 mei 2024
  • Leestijd: 5 minuten

In 2017 werd ASN Bank onderdeel van de Volksbank. Ondanks dit opereert de bank zelfstandig voor haar zakelijke producten. ASN biedt slechts 1 zakelijke rekening aan. Dit is een rekening die zich toespitst op zzp’ers.

Voordelen

  • Duurzame bank
  • Lage kosten

Nadelen

  • Geen rente

ASN zet zich al 60 jaar in voor duurzaamheid. Zo investeert de bank al jaren spaargeld van klanten in huisvesting, duurzame energie en zorg. Daarnaast wordt het beleggingsgeld van klanten in duurzame bedrijven en projecten geïnvesteerd. Het grote voordeel van ASN Betalen is dat de bank relatief lage kosten hanteert. Er zijn geen kosten verbonden aan transacties en het aanhouden van de rekening kost slechts € 7,50 per maand. Het nadeel van deze rekening is dat rekeninghouders geen rente over het positieve saldo ontvangen.

Overzicht rekeningen bij ASN Bank

De kosten van een zakelijke rekening bij ASN Bank

In de tabel volgt een kostenoverzicht van het betaalpakket ASN Betalen Zelfstandigen.

KenmerkenBetalen Zelfstandigen
Kosten p/j€90,00
Gratis transacties per jaar1000
Bijschrijving€0,00
Afschrijving€0,00
Rente betaalrekening0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00
InternetbankierenJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJa
Verzekering mogelijkNee
Zakelijke lening mogelijkNee
Contactloos betalen mogelijkJa
Betaalverzoeken sturenJa
Extra betaalkaartNiet mogelijk
Creditcard p/j€42,00
Extra betaalrekening p/jNiet mogelijk
Laatst gecontroleerd op 1 mei 2024

Pakket zakelijke rekening bij ASN Bank

Betalen Zelfstandigen

ASN heeft 1 pakket beschikbaar voor een zakelijke rekening, die zich richt op zzp’ers. Bij dit pakket worden de eerste 3 maanden geen kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van de rekening. Naast een zakelijke betaalrekening is het ook mogelijk om een zakelijke spaarrekening te openen.

ASN heeft een mobiele applicatie die overal gebruikt kan worden voor transacties en informatie over de rekening. Bankafschriften zijn direct te downloaden en kunnen in de meeste gevallen eenvoudig worden verwerkt in de boekhouding software. Op aanvraag kunnen bankafschriften tegen een meerprijs ook per post worden verstuurd.

Houd er rekening mee dat ASN het aantal transacties gelimiteerd heeft op 1000 per jaar.

Additionele producten en diensten

Klanten van ASN kunnen ook gebruik maken van andere zakelijke diensten, waaronder zakelijk beleggen, sparen, vermogensbeheer en het verkrijgen van duurzame financiering. Voorwaarde voor de financiering is dat het beoogde project bijdraagt aan duurzaamheid en een groen milieu.

ASN heeft biedt geen ondersteunende diensten aan voor ondernemers, zoals workshops of informatiesessies rond ondernemen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij ASN Bank?

Betalen zelfstandigen is de eerste 3 maanden gratis en kost daarna € 7,50 per maand. Rekeninghouders ontvangen 1000 gratis transacties per maand. Dit zijn tegelijkertijd het maximaal aantal mogelijke transacties. Een creditcard kan voor € 42,00 per jaar worden aangevraagd.

Hoe lang duurt een zakelijke rekening openen bij ASN Bank?

Een zakelijke rekening bij ASN Bank is 24/7 online aan te vragen. Het aanvragen duurt enkele minuten. Binnen 2 weken is de betaalrekening geopend en ontvangt de aanvragen een betaalpas.

Voor wie is een zakelijke rekening bij ASN Bank geschikt? 

Een zakelijke rekening bij ASN Bank is geschikt voor ondernemers met een eenmanszaak of BV met maximaal 2 werknemers. ASN Bank staat bekend om haar inzet voor duurzaamheid. Voor ondernemers die graag duurzaam willen bankieren is een zakelijke rekening bij ASN Bank dus ideaal.

Informatie over ASN Bank

ASN Bank zet zich al 60 jaar in voor duurzaamheid. Wat begon als een spaarbank groeide uit tot een bank met een breed assortiment aan financiële producten en -diensten. In 2017 werd ASN Bank onderdeel van de Volksbank. De bank opereert echter zelfstandig voor haar producten en diensten. Ondernemers kunnen er naast een betaalrekening openen ook sparen, beleggen en investeren in duurzame projecten. De zakelijke rekening van ASN is 24/7 online aan te vragen.