Bunq zakelijke rekening

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatste update: 31 januari 2024
 • Leestijd: 10 minuten

Eén van de nieuwste spelers op de zakelijke financiële markt is bunq. In 2016 startte de internetbank op de zakelijke markt met een innovatieve zakelijke rekening. Bunq richt zich met name op kleine ondernemingen. Deze bank biedt 3 verschillende zakelijke pakketten aan: Easy Money Business, Easy Green Business en Easy Bank Business. Dit geeft klanten de kans om te kiezen voor het pakket dat het beste bij de onderneming past.

Voordelen

 • Online bank zonder onnodig papierwerk
 • Boekhoudkoppeling mogelijk
 • Gratis meerdere rekeningen openen

Nadelen

 • Geen fysieke kantoren
 • Deel van de diensten in het Engels
 • Relatief veel variabele kosten

Bij veel banken worden er onnodig papierwerk geproduceerd, Bunq heeft hiervoor een oplossing. Door alle diensten online aan te bieden zijn diensten per post niet langer meer nodig. Het nadeel hiervan is dat er geen fysieke kantoren zijn waar klanten langs kunnen gaan. Een boekhoudkoppeling is bij Bunq geen probleem. Dankzij de verbinding van een zakelijke rekening met een boekhoudpakket worden transacties automatisch in de administratie opgenomen. Daarnaast is het ook mogelijk om gratis meerdere rekeningen te openen. Het nadeel is wel dat bepaalde diensten in het Engels worden aangeboden en dat er veelal variabele kosten aan verbonden zijn.

Overzicht rekeningen bij Bunq

De kosten van een zakelijke rekening bij Bunq

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten: Easy Money Business, Easy Green Business en Easy Bank Business.

Pakketten zakelijke rekening Bunq

KenmerkenEasy Money BusinessEasy Green BusinessEasy Bank Business
Kosten p/j€167,88€287,88€95,88
Gratis transacties per jaar000
Bijschrijving€0,13€0,13€0,13
Afschrijving€0,13€0,13€0,13
Rente betaalrekening1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)
Rente spaarrekening1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00€0,00€0,00
InternetbankierenJaJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJaJaJa
Verzekering mogelijkNeeNeeNee
Zakelijke lening mogelijkNeeNeeNee
Contactloos betalen mogelijkJaJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJaJa
Extra betaalkaart€0,00€0,00€9,99 + €41,88 per jaar 
CreditcardNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Extra betaalrekening p/j€ 0,00€ 0,00Niet mogelijk
Laatst gecontroleerd op 1 februari 2024

Een Bunq zakelijke rekening kan al binnen enkele minuten geopend worden. Goedkeuring duurt maximaal 24 uur, maar meestal slechts enkele minuten. Bunq is een ‘Mobile First Bank, wat onder meer inhoudt dat de betaalrekening alleen met een mobiele app beheerd kan worden. Een bezoek aan een bankfiliaal is dus niet nodig.

Easy Money Business

Met Bunq Easy Money Business beschikken klanten over een zakelijke rekening met veel voordelen. De 25 gratis te openen rekeningen hebben ieder een eigen IBAN. Easy Money Business groeit dus mee met de onderneming zonder dat er extra kosten gemaakt hoeven te worden. Standaard krijgen klanten drie passen naar keuze, uit Maestro en Mastercard, voor wereldwijde betalingen. Het is mogelijk om meerdere betaalpassen te nemen, zodat ook werknemers betalingen kunnen verrichten. De eigenaar kan ervoor kiezen om real-time updates te krijgen over uitgaven van werknemers.

Easy Green Business

Bunq onderscheidt zich van andere banken door een rekening aan te bieden die klanten indirect bomen laten planten. Bij iedere uitgegeven € 100 laat Bunq een boom planten. Zo krijgen rekeninghouders de kans om het CO2 verbruik te compenseren. Bij Easy Green is het net zoals bij Easy Money mogelijk om 25 subrekeningen, met ieder een eigen IBAN, te openen. Met deze betaalrekening krijgen klanten ook nog eens maandelijks een overzicht van alle uitgaven. Onbewuste kosten zijn hierdoor verleden tijd.

Easy Bank Business

Met Easy Bank is het mogelijk op een rekening te openen in slechts 5 minuten. Het openen van de rekening is niet het enige wat super snel is. Dankzij Instant Payments worden betalingen in realtime verzonden en ontvangen. Easy Bank is inclusief 1 betaalpas en 1 IBAN, dit maakt de rekening ideaal voor zzp’ers.

Additionele diensten en producten

Standaard inbegrepen bij een zakelijke rekening van Bunq is de mogelijkheid tot koppeling met administratiesoftware. Dit zorgt voor een efficiëntere samenwerking met de accountant of boekhouder.

Een bijzondere functionaliteit van Bunq is de openheid van de API. Met elektronische gegevens van de bank kunnen bedrijven zelf software programmeren waarmee bepaalde bankzaken geautomatiseerd kunnen worden.

Hierbij kan onder meer gedacht worden aan automatische betalingen en betaalverzoeken, maar bijvoorbeeld ook software die automatische uitgebreide financiële overzichten maakt. Bunq werkt zelf intensief samen met gebruikers om de functionaliteiten van de app continu te verbeteren en uit te breiden.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Bunq?

De kosten van een zakelijke rekening variëren tussen de € 7,99 en € 23,99. Het goedkoopste pakket is Bunq Easy Bank Business, hiervoor wordt maandelijks € 7,99 in rekening gebracht. Easy Money Business kost € 13,99 per maand. Het duurste pakket dat bunq aanbiedt is het duurzame Easy Green Business pakket van € 23,99 per maand.

Hoe open ik een zakelijke rekening bij Bunq?

Een zakelijke rekening openen bij Bunq is erg simpel. Het openen in de app neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Er worden hierbij wat standaard gegevens gevraagd. Bij het aanvragen is er een geldig identiteitsbewijs vereist.

Waarom Bunq? 

Bunq is een duurzame bank die dankzij de online diensten weinig papier produceert. Bovendien biedt de bank allerlei handige diensten aan zoals de open API. Bij Easy Money Business en Easy Green Business is het tevens mogelijk om tot wel 25 sub-rekeningen met ieder een eigen IBAN te openen.

Informatie over Bunq

Een opkomende bank voor het openen van een zakelijke rekening is Bunq. In 2015 mocht Bunq een bankvergunning van de Nederlandsche Bank in ontvangst nemen en werd daarmee de jongste bank van Nederland. In 2016 besloot Bunq om zakelijke bankrekeningen aan te bieden. Bankieren voor iedereen mogelijk maken stond hierbij centraal. Momenteel biedt Bunq haar diensten aan in 30 verschillende Europese landen. Anders dan andere banken biedt bunq haar diensten volledig online aan. Bunq richt zich voornamelijk op starters en zzp’ers.