Bunq zakelijke rekening

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatst bijgewerkt: 3 juni 2024
 • Leestijd: 8 minuten

Bunq is een innovatieve Nederlandse internetbank. Sinds 2016 richt de bank zich op kleine en grotere ondernemingen. De bank biedt drie verschillende zakelijke pakketten aan: Easy Bank Business, Easy Bank Pro Business en Easy Bank Pro XL Business. Dit geeft klanten de kans om te kiezen voor het pakket dat het beste bij hun onderneming past.

Voordelen

 • Online bank zonder onnodig papierwerk
 • Boekhoudkoppeling mogelijk
 • Gratis meerdere rekeningen openen
 • Meerdere (virtuele) betaalpassen mogelijk
 • Inclusief gratis virtuele prepaid creditcard

Nadelen

 • Geen fysieke kantoren
 • Deel van de diensten is in het Engels
 • Relatief veel variabele kosten

De meeste traditionele banken hebben nog fysieke kantoren en produceren onnodig papierwerk. Bunq onderscheidt zich van deze banken door alle diensten enkele online aan te bieden. Je hebt altijd en overal toegang tot de bankzaken en ontvangt geen papieren meer in huis. Een ander voordeel van Bunq is dat het met Easy Bank Pro Business en Easy Bank Pro XL Business mogelijk is om je boekhoudpakket te koppelen. Zo worden transacties automatisch in de administratie opgenomen. Daarnaast is het mogelijk om gratis meerdere rekeningen te openen.

Het nadeel van Bunq is dat er geen fysieke kantoren zijn waar klanten langs kunnen gaan. Bovendien worden veel diensten en teksten alleen in het Engels aangeboden. Ook zijn aan veel extra producten en diensten variabele kosten verbonden. Het is goed daar rekening mee te houden.

Overzicht rekeningen bij Bunq

De kosten van een zakelijke rekening bij Bunq

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten Easy Bank Business, Easy Bank Pro Business en Easy Bank Pro XL Business.

Pakketten zakelijke rekening Bunq

KenmerkenEasy Bank BusinessEasy Bank Pro BusinessEasy Bank Pro XL Business
Kosten p/j€95,88*€167,88*€287,88*
Gratis transacties per jaar000
Bijschrijving€0,13€0,13€0,13
Afschrijving€0,13€0,13€0,13
Rente betaalrekening1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)
Rente spaarrekening1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)1,05% (tot €100.000)
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00€0,00€0,00
InternetbankierenJaJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkNeeJaJa
Verzekering mogelijkNeeNeeNee
Zakelijke lening mogelijkNeeNeeNee
Contactloos betalen mogelijkJaJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJaJa
Extra betaalkaart€9,99 + €41,88 per jaar€0,00€0,00
CreditcardJa**Ja**Ja**
Extra betaalrekening p/jNiet mogelijk€0,00€0,00
*Eerste 30 dagen gratis
**Inclusief gratis virtuele Easy Card. Een fysieke kaart kost € 9,99 per jaar.
Laatst gecontroleerd op 3 juni 2024

Een Bunq zakelijke rekening kan al binnen enkele minuten worden geopend worden. De bankrekeningen kunnen alleen via de mobiele app van Bunq worden beheerd. Met de app heb je overal en altijd toegang tot de bankzaken. Bunq biedt daarnaast verschillende handige producten en diensten aan. Je hebt de keuze uit een simpeler pakket en twee uitgebreidere pakketten met meer extra’s. Zo biedt Bunq voor ieder wat wils. Hieronder lichten we de drie pakketten uit.

Easy Bank Business

Easy Bank Business is het zakelijke basispakket van Bunq. Dit pakket bestaat uit één betaalrekening, één fysieke betaalpas en één virtuele betaalpas. Je ontvangt ook een gratis virtuele prepaid creditcard. Bovendien kan er een gratis zakelijke spaarrekening worden geopend. Met Easy Bank Business profiteer je bovendien van verschillende handige functies, zoals Instant Payments, AutoAccept en AutoRequest. Ook kan je met Wise direct geld overmaken naar landen in de hele wereld. Het is met dit pakket niet mogelijk om je boekhoudsoftware te koppelen.

De rekening is bedoeld voor één gebruiker en is dan ook uitermate geschikt voor zzp’ers.

Easy Bank Pro Business

Met Bunq Easy Bank Pro Business beschikken klanten over een zakelijke rekening met veel voordelen. Je kan maar liefst 25 gratis betaalrekeningen openen met ieder een eigen IBAN. Easy Bank Pro Business groeit dus mee met de onderneming zonder dat er extra kosten gemaakt hoeven te worden. Standaard krijgen klanten drie passen naar keuze (Maestro of Mastercard) voor wereldwijde betalingen en een virtuele creditcard. Je kan ook tot wel 26 virtuele kaarten aanmaken, zodat niet alleen de bestuurders, maar ook werknemers betalingen kunnen verrichten. Naast de standaardfuncties van Easy Bank is het met Easy Bank Pro ook mogelijk om meerdere handelsnamen te gebruiken, facturen te scannen en 22 verschillende valuta’s aan te houden.

Easy Bank Pro Business is geschikt voor kleine en wat grotere bedrijven.

Easy Bank Pro XL Business

Easy Bank Pro XL Business is een net zo uitgebreid betaalpakket als Easy Bank Pro Business, maar dan met een duurzaam tintje. Bunq onderscheidt zich namelijk van andere banken door het CO2-verbruik van klanten te compenseren. Zo wordt er bij iedere uitgegeven € 100 een boom geplant. Met dit uitgebreide betaalpakket doe je dus niet alleen de eigen onderneming een plezier, maar draag je ook een steentje bij aan een beter klimaat. Bij dit pakket zit bovendien een reisverzekering inbegrepen.

Door de vele mogelijkheden is Easy Bank Pro XL Business geschikt voor zowel kleine als grotere bedrijven die waarde hechten aan duurzaamheid.

Additionele diensten en producten

Standaard inbegrepen bij een zakelijke rekening van Bunq is de mogelijkheid tot koppeling met administratiesoftware. Dit zorgt voor een efficiëntere samenwerking met de accountant of boekhouder.

Een bijzondere functionaliteit van Bunq is de openheid van de API. Met elektronische gegevens van de bank kunnen bedrijven zelf software programmeren waarmee bepaalde bankzaken geautomatiseerd kunnen worden.

Hierbij kan onder meer gedacht worden aan automatische betalingen en betaalverzoeken, maar bijvoorbeeld ook software die automatische uitgebreide financiële overzichten maakt. Bunq werkt zelf intensief samen met gebruikers om de functionaliteiten van de app continu te verbeteren en uit te breiden.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Bunq?

De kosten van een zakelijke rekening variëren tussen de € 7,99 en € 23,99. Het goedkoopste pakket is Bunq Easy Bank Business, hiervoor wordt maandelijks € 7,99 in rekening gebracht. Easy Bank Pro Business kost € 13,99 per maand. Het duurste pakket dat Bunq aanbiedt is het duurzame Easy Bank Pro XL Business pakket van € 23,99 per maand.

Hoe open ik een zakelijke rekening bij Bunq?

Een zakelijke rekening openen bij Bunq is erg simpel. Het openen in de app neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Hierbij wordt om een aantal standaard gegevens gevraagd. Bij het aanvragen is een geldig identiteitsbewijs vereist.

Waarom kiezen voor Bunq? 

Bunq is een duurzamere bank die dankzij de online diensten weinig papier produceert. Bovendien biedt de bank allerlei handige diensten aan zoals de open API. Bij Easy Bank Pro Business en Easy Bank Pro XL Business is het tevens mogelijk om tot wel 25 subrekeningen met ieder een eigen IBAN te openen. Dit maakt het voor ondernemingen erg eenvoudig om geldstromen te scheiden en een goed overzicht aan te brengen.

Informatie over Bunq

Een opkomende bank voor het openen van een zakelijke rekening is Bunq. In 2015 mocht Bunq een bankvergunning van de Nederlandsche Bank in ontvangst nemen en werd daarmee de jongste bank van Nederland. In 2016 besloot Bunq om zakelijke bankrekeningen aan te bieden. Bankieren voor iedereen mogelijk maken stond hierbij centraal. Momenteel biedt Bunq haar diensten aan in 30 verschillende Europese landen. Anders dan andere banken biedt bunq haar diensten volledig online aan. Bunq richt zich voornamelijk op starters en zzp’ers.