Finom

finom header
 • Auteur:

  Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 2 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

 • Bijgewerkt op: 21 november 2023
 • Gecontroleerd op: 21 november 2023
 • Leestijd: 5 minuten

Finom biedt een zakelijke rekening aan met 4 verschillende plannen: Solo, Start, Premium en Custom. Dit geeft klanten de keuze om te kiezen voor het pakket dat het beste bij de onderneming past. Finom heeft voor verschillende type ondernemingen vrijstellingen en kortingen. Dit maakt een zakelijke rekening bij Finom extra voordelig.

Voordelen

 • Het geld wordt beschermd door online veiligheidsnormen
 • Snelle en betrouwbare integraties met andere financiële diensten
 • Bespaar tijd en geld met een zakelijke rekening bij Finom

Nadelen

 • Niet mogelijk om geld op te nemen zonder kosten te maken
 • iDeal betalingen nog niet mogelijk
 • Geen depositogarantiestelsel

Het grote voordeel van Finom is dat ondernemers hun bankrekening aan de app kunnen koppelen zodat alle financiën op één plek samenkomen. Het Finom dashboard laat transacties eenvoudig bekijken en facturen kunnen direct worden gekoppeld aan inkomende betalingen. Daarnaast heeft Finom ook een handig systeem voor facturatie, waarmee ondernemers snel en makkelijk facturen kunnen maken en verzenden. Deze worden automatisch ingevuld en er zijn sjablonen beschikbaar om tijd te besparen. Ook is het mogelijk om een een-klik-betalingslink toe te voegen aan de factuur om betalingen te versnellen. Tevens wordt er een betalingsherinnering verzonden bij achterstallige betalingen. Facturen worden ook automatisch verwerkt in de boekhouding, zodat boekhouders tijd kunnen besparen. Dit is bijzonder handig voor zelfstandigen en kleine bedrijven.

Overzicht rekeningen bij Finom

2
kaart finom
€ 14,00 Prijs per maand
Bekijken
3
kaart finom
€ 28,00 Prijs per maand
Bekijken
4
kaart finom
€ 99,00 (vanaf) Prijs per maand
Bekijken

De kosten van een zakelijke rekening bij Finom

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de Finom Zakelijke Rekening (plan: Solo).

KenmerkenSolo
Kosten p/j€36,00 €0,00*
Gratis transacties per jaar0% cashback per transactie
BijschrijvingVerschilt
AfschrijvingVerschilt
Rente betaalrekening0,00%
Negatieve rente vanafGeen negatieve rente
Rood staanNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00 voor 3 fysieke VISA-kaarten
Virtuele betaalkaart p/jOnbeperkt
InternetbankierenJa
iDeal betalingenNiet mogelijk
Boekhoudkoppeling mogelijkJa
Verzekering mogelijkOp aanvraag
Contactloos betalen mogelijkJa
Betaalverzoeken sturenJa
Extra betaalkaart p/jNiet meer dan 3 mogelijk
Creditcard p/jGeen creditcard mogelijk
Extra betaalrekening p/j€48,00
*Actie loopt tot 31-12-2023
Laatst gecontroleerd op 21 november 2023

Zakelijke rekening bij Finom

De Finom Zakelijke Rekening (Start) biedt freelancers en ondernemingen een eenvoudig te gebruiken platform met boekhouding, financieel beheer en bankfuncties. De zakelijke rekeningen van Finom bevatten zowel fysieke als virtuele VISA-betaalkaarten met 0% commissie. Het is mogelijk om meerdere kaarten aan te maken voor de ondernemer en het personeel. Daarnaast biedt deze rekening ook wallets voor verschillende uitgaven, waarmee u de financiën beheerd kunnen worden en uitgaven in de gaten gehouden kunnen worden.

Finom biedt vier verschillende plannen aan, zodat ondernemers het pakket kunnen kiezen die het beste aansluit bij hun wensen. In onderstaande tabel worden de plannen met de belangrijkste kenmerken uitgelicht:

SoloStartPremiumCustom
Prijs per maand (maandelijkse betaling)€5,00*€17,00€34,00Vanaf €99,00
Prijs per maand (jaarlijkse betaling)€3,00*€14,00€28,00Vanaf €99,00
Aantal gebruikers125Op maat gemaakt
Cashback0%2,00%3,00%Op maat gemaakt
Aantal fysieke kaarten3 per gebruiker3 per gebruiker3 per gebruikerOp maat gemaakt
Aantal virtuele kaartenOnbeperktOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Mogelijkheid boekhoudkoppelingJaJaJaJa
Toegang tot Facturering-APINeeJaJaJa
Extra bankrekening€4,00 na 1 rekening€2,00 na 2 rekeningen €1,00 na 3 rekeningen Op maat gemaakt
*Gratis als het abonnement is geopend voor 31 december 2023
Laatst gecontroleerd op 21 november 2023

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijk rekening bij Finom?

De prijs van een zakelijke rekening bij Finom is afhankelijk van het gekozen plan. Finom biedt vier plannen aan voor freelancers en bedrijven. De kosten variëren van € 3,00 tot € 100,00. Zo kost het Solo plan € 3,00 per maand bij een jaarlijkse betaling, het Start plan € 14,00 bij een jaarlijkse betaling, het Premium plan € 28,00 bij een jaarlijkse betaling en het Custom plan vanaf € 99,00 bij een jaarlijkse betaling. Bij maandelijkse betalingen geldt een hoger tarief.

Hoe lang duurt het openen van een zakelijke rekening Finom?

Het openen van een zakelijke rekening bij Finom is snel geregeld. De rekeningen van Finom zijn binnen 72 uur te openen via smartphone of desktop. Hiervoor dienen ondernemers zich eerst te registreren. Dit kan via Google, Facebook, LinkedIn, Apple en E-mail.

Hoe open ik een zakelijke rekening bij Finom?

Om een Finom-rekening te openen, dienen ondernemers zich eerst te registreren via Google, Facebook, LinkedIn, Apple of e-mail. Daarna moeten klanten hun gegevens invullen, waaronder een telefoonnummer. Finom gebruikt dit nummer om contact op te nemen en veiligheidsprotocollen te configureren. Hiermee kunnen bijvoorbeeld tweestapsverificaties worden geactiveerd, waardoor de rekeninghouder een code ontvangt om telefonische transacties te bevestigen. Dit proces kan binnen 72 uur uitgevoerd worden via smartphone of desktop.

Kan ik meer betaalpassen aanvragen?

Iedere gebruiker krijgt drie gratis fysieke VISA-kaarten en een onbeperkt aantal virtuele kaarten. Ondernemers kunnen dus onbeperkt virtuele kaarten blijven aanvragen. Het is niet mogelijk om meer fysieke kaarten aan te vragen.

Is Finom veilig?

De servers van Finom worden beveiligd en gehost binnen de grenzen van de Europese Unie. Om de informatie en registratiegegevens te beschermen voordat ze naar de servers van Finom worden verstuurd, worden alle gegevens gecodeerd. Dit maakt het voor iedereen onmogelijk om de gegevens te onderscheppen. Om elke online kaarttransactie te bevestigen, moeten gebruikers een uniek eenmalig wachtwoord invoeren.

Informatie over Finom

Finom is een fintechbedrijf dat zich richt op ondernemers. De bank wil de technologieën van de toekomst toepassen op bedrijfsbeheerprocessen voor ondernemers, zodat zij zich kunnen concentreren op hetgeen de meeste waarde toevoegt aan hun bedrijf en zichzelf. Daarom heeft Finom een product gemaakt dat boekhouding, financieel beheer en bankfuncties in één mobiel platform samenbrengt. De bank biedt vier zakelijke betaalpakketten aan: Solo, Start, Premium en Custom.