Holvi zakelijke rekening

header holvi
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2023
  • Leestijd: 10 minuten

Holvi is een Finse online bank die zakelijke betaalrekeningen aanbiedt. De bank werd in 2011 opgericht met als doel om financiële administratie te versimpelen. Momenteel biedt Holvi 2 zakelijke rekeningen aan: Holvi Lite en Holvi Pro.

Voordelen

  • Gemakkelijk facturen aanmaken in de app
  • Handige boekhoudtool

Nadelen

  • Volledig Engelstalig
  • Geen rente

Bij Holvi kunnen rekeninghouders gemakkelijk facturen aanmaken in de app. Daarnaast zorgt de boekhoudtool ervoor dat ondernemers niet langer veel tijd hoeven te besteden aan de administratie van het bedrijf. Het nadeel van een zakelijke rekening bij Holvi is dat de dienstverlening volledig Engelstalig is. Daarnaast wordt er geen rente uitgekeerd over het positieve saldo.

Overzicht rekeningen bij Holvi

De kosten van een zakelijke rekening bij Holvi

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten: Holvi Lite en Holvi Pro.

KenmerkenHolvi LiteHolvi Pro
Kosten p/j€108,00€180,00
Gratis transacties per jaar60006000
Bijschrijving€0,25€0,25
Afschrijving€0,25€0,25
Rente betaalrekening0,00%0,00%
Rente spaarrekening0,00%0,00%
Negatieve rente vanafNiet mogelijkNiet mogelijk
Rood staanNiet mogelijkNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00€0,00
InternetbankierenJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJaJa
Verzekering mogelijkNeeNee
Zakelijke lening mogelijkNeeNee
Contactloos betalen mogelijkJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJa
Extra betaalkaart p/j€36,00€36,00
Creditcard p/jNiet mogelijk€72,00, €108 of €144
Extra betaalrekening p/j€72,00€144,00
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Pakketten zakelijke rekening bij Holvi

Holvi biedt 2 verschillende betaalrekeningen aan voor ondernemers. Bij deze betaalrekeningen is het niet mogelijk om geld over te boeken naar landen buiten de EU.

Holvi Lite

Holvi Lite is snel en gemakkelijk te openen in de app. Bij het openen van een betaalrekening ontvangen klanten een gratis Mastercard betaalpas. De app van Holvi heeft veel functies. Zo kunnen rekeninghouders gemakkelijk facturen aanmaken in de app. Bij Holvi Lite is het niet mogelijk om een creditcard aan te vragen, Bij Holvi Pro kan dit wel.

Holvi Pro

Met Holvi Pro kunnen er in de app gemakkelijk facturen aanmaakt worden. Zo blijft de administratie overzichtelijk. De rekening is inclusief 3 Mastercard betaalpassen. Daarnaast is het mogelijk om tegen extra betaling een creditcard aan te vragen. De prijzen van een creditcard variëren tussen de € 6,00 en € 12,00 per maand. Dit hangt af van het aantal maanden waarin het besteedde bedrag wordt terugbetaald.

Additionele diensten en producten

Naast de standaard producten en -diensten die horen bij een zakelijke rekening, biedt Holvi ook enkele extra’s aan. Onder meer de volgende diensten behoren tot de mogelijkheden:

Afhankelijk van het product of dienst moet er soms bijbetaald worden om hiervan gebruik te maken.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Holvi? 

Holvi biedt 2 verschillende betaalrekeningen aan voor ondernemers: Holvi Lite en Holvi Pro. Het aanhouden van Holvi Lite kost maandelijks € 9,00. Holvi Pro is iets duurder en kost € 15,00 per maand. Voor deze meerprijs ontvangen rekeninghouders extra producten en -diensten. Zo krijgen ondernemers met Holvi Pro 3 gratis Mastercards en bij Holvi Lite slechts 1 gratis Mastercard. Bovendien is het met Holvi Lite niet mogelijk om een creditcard aan te vragen. Met Holvi Pro is dit wel mogelijk. Voor een Creditcard wordt er maandelijks € 6,00 € 9,00 of € 12,00 in rekening gebracht. Afhankelijk van het aantal maanden waarin het besteedde bedrag terugbetaald wordt.

Hoe open ik een zakelijke rekening bij Holvi?

Een zakelijke rekening bij Holvi is al binnen 15 minuten te openen. Bij het openen worden er een aantal persoons- en bedrijfsgegevens gevraagd. Na het openen is de zakelijke rekening direct aangemaakt. Binnen enkele dagen na het openen ontvangt de aanvrager de Mastercard(s).

Hoe veilig is Holvi?

Holvi is een betalingsinstelling met een vergunning van de financiële toezichthoudende autoriteit van Finland. Deze vergunning maakt het voor Holvi mogelijk om betalingsdiensten in Europa aan te bieden. Het risicovolle bij Holvi is dat het geld van rekeninghouders niet wordt beschermd door het depositogarantiestelsel. Er zijn wel duidelijke regels die Holvi moet volgen. Toch is de kans aanwezig dat Holvi bij faillissement banktegoeden kan kwijtraken.

Informatie over Holvi

Holvi is een innovatieve online bank die in 2011 opgericht werd. Het doel van de oprichters was om met Holvi financiële administratie gemakkelijker te maken. De gedachte erachter is dat ondernemers het al lastig genoeg hebben met het runnen van de onderneming. De bank is opgericht in Finland, maar is tegenwoordig ook beschikbaar in veel andere Europese landen, waaronder Nederland. De slogan van Holvi is: Banking for Makers and Doers. Holvi biedt verschillende zakelijke rekeningen aan voor meerdere type ondernemers.