Knab Zakelijk

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatste update: 3 januari 2024
  • Leestijd: 4 minuten

Knab is een relatief nieuwe bank in Nederland en is onderdeel van het gerenommeerde AEGON. Deze bank richt zich hoofdzakelijk op zzp’ers en kleine ondernemers. In deze markt biedt Knab één van de meest voordelige zakelijke pakketten aan.

Voordelen

  • Relatief lage kosten
  • Onbeperkt gratis spaarrekeningen
  • Klantenservice 7 dagen per week beschikbaar
  • Gemakkelijk rekening openen in de app

Nadelen

  • Geen fysieke kantoren

Knab hanteert lage kosten, zo houden zzp’ers meer geld over voor andere zaken. Dankzij de onbeperkt gratis te openen spaarrekeningen van Knab, wordt sparen voor zzp’ers daarnaast gemakkelijk gemaakt. Zzp’ers krijgen de mogelijkheid om voor ieder spaardoel een spaarrekening te openen. De klantenservice van Knab is 7 dagen per week beschikbaar. Vragen over bankzaken kunnen dus snel beantwoord worden. Het fijne aan Knab zakelijk is dat het snel en gemakkelijk te openen is in de app. Het nadeel van een online bank is dat er geen fysieke kantoren zijn waar klanten langs kunnen gaan.

De kosten van de zakelijke rekening bij Knab

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de zakelijke rekening Knab Zakelijk.

Overzicht rekeningen bij Knab

KenmerkenKnab Zakelijk
Kosten p/j€84,00 (eerste jaar: €63,00)
Gratis transacties per jaar500
Bijschrijving€0,10
Afschrijving€0,10
Rente betaalrekening0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staan5,00%
Betaalkaart p/j€0,00
InternetbankierenJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJa
Verzekering mogelijkJa
Zakelijke lening mogelijkNee
Contactloos betalen mogelijkJa
Betaalverzoeken sturenJa
Extra betaalkaart p/j€0,00
Creditcard p/j€25,00
Extra betaalrekening p/j€0,00
Laatst gecontroleerd op 3 januari 2024

Pakket zakelijke rekening Knab

Knab Zakelijk

Knab biedt 1 zakelijk pakket aan met een aantal inbegrepen producten en diensten. Iedere zakelijke klant kan een onbeperkt aantal zakelijke rekeningen openen en hernoemen. Zo kan er op eenvoudige wijze structuur worden aangebracht voor budgetten.

Hoewel Knab niet met een apart starterspakket adverteert, krijgen ondernemers de eerste 6 maanden 50% korting. Bovendien zijn de eerste 500 transacties ieder jaar volledig gratis.

Bij de rekening ontvangen klanten een bankpas (1 per bestuurder) en desgewenst een creditcard.

De creditcard van Knab is die van Mastercard. De Mastercard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. De Mastercard van Knab kan men snel en gemakkelijk gratis aanvragen.

Bovendien is het mogelijk om een zakelijke spaarrekening te openen bij Knab.

De zakelijke rekening van Knab is te koppelen aan boekhoudsoftware, om de administratie efficiënter te kunnen verwerken.

Additionele producten en diensten

Naast de mogelijkheid om de Knab zakelijke rekening te koppelen aan de boekhoudsoftware (door de meeste merken ondersteund), biedt de bank ook enkele andere additionele producten en diensten aan.

Zo is het mogelijk om automatisch overboeken in te schakelen tussen betaal- en spaarrekening. Vanaf een bepaalde drempel wordt een overschot op de betaalrekening automatisch overgeboekt. Andersom kan de betaalrekening automatisch worden aangevuld vanuit de spaarrekening.

Verder heeft Knab een eigen crowdfundplatform, waar de bank ondernemers en investeerders bij elkaar brengt. Via aangesloten investeerders kan op deze wijze maximaal € 1.000.000 worden opgehaald in de vorm van een crowdfundlening.

Ook is het mogelijk om als investeerder actief te zijn op het platform. Meestal wordt een aantrekkelijk rendement van rond de 7% vastgesteld.

Veelgestelde vragen

Wat kost Knab Zakelijk?

Voor het aanhouden van Knab Zakelijk wordt er het eerste half jaar maandelijks € 3,50 in rekening gebracht en daarna € 7,00. Per jaar ontvangen rekeninghouders 500 gratis transacties. Na deze 500 transacties kost iedere transactie € 0,10. Bij Knab is het mogelijk om een zakelijke creditcard aan te vragen, dit kost € 25,00 per jaar.

Voor wie is Knab Zakelijk?

Knab zakelijk is het meest geschikt voor zzp’ers en kleine ondernemers. Met kleine ondernemers doelt Knab op ondernemers met een jaaromzet of vermogen van maximaal 2 miljoen euro. Bij Knab is het alleen mogelijk voor eenmanszaken en bv’s met 1 bestuurder om een zakelijke rekening te openen. Andere rechtsvormen worden niet geaccepteerd.

Waarom kiezen voor Knab Zakelijk?

Met Knab Zakelijk krijgen ondernemers onder andere 500 gratis transacties en de mogelijkheid om kosteloos extra betaal- en spaarrekeningen te openen. Daarnaast biedt Knab allerlei optionele diensten aan, zoals het afsluiten van zakelijke verzekeringen.

Kan ik een zakelijke creditcard aanvragen?

Knab beschikt over twee verschillende zakelijke creditcards. Dit zijn de Knab Creditcard Zakelijk en de American Express Business Green Card. Een zakelijke creditcard kan aangevraagd worden via Knab waarna er wereldwijd veilig betaald kan worden.

Knab Creditcard Zakelijk
– Wereldwijd veilig betalen met de Mastercard
– Bijna alle aankopen zijn 180 dagen verzekerd
– €25 euro per jaar, ongeacht het bestedingslimiet

American Express Business
– 1e jaar gratis, daarna gratis vanaf een besteding van minimaal €2500 per jaar
– De creditcard kan worden gekoppeld met Apple Pay
– Spaar voor giftcards en korting op de maandelijkse afrekening

Kan ik meerdere zakelijke spaarrekeningen openen bij Knab?

Ja, bij Knab kunnen er meerdere spaarrekeningen geopend worden. Zo kunnen er gemakkelijk potjes gemaakt worden voor bijvoorbeeld de winst of de btw.

Informatie over Knab

Knab werd in 2012 opgericht als onderdeel van Aegon Bank NV. Anders dan veel andere banken is Knab een online bank. Dit houdt in dat er geen locaties zijn waar klanten bankzaken kunnen regelen, alle diensten worden online geleverd. Naar eigen zeggen is Knab een online bank met menselijke service. Vanaf 2014 werden er naast particuliere diensten ook zakelijke diensten aangeboden door Knab. De focus lag hierbij op de zzp’ers. In de jaren erna lukte het Knab om producten op verschillende financiële markten aan te bieden. Betalen, sparen, beleggen, hypotheken en pensioenopbouw, vrijwel alles is mogelijk bij Knab.