N26

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatst bijgewerkt: 17 november 2023
 • Leestijd: 6 minuten

N26 is een online bank die in 2013 opgericht werd. Deze bank probeert alle bankzaken zo eenvoudig mogelijk te maken voor de gebruiker. Zo worden er real-time notificaties gestuurd bij activiteiten op de rekening en kunnen transacties eenvoudig worden gedownload. Dit maakt het overzichtelijker voor de eigenaar van een zakelijke rekening, zonder dat daar papierwerk aan te pas komt. N26 biedt 4 verschillende zakelijke rekeningen aan: Business Standard, Business Smart, Business You en Business Metal.

Voordelen

 • Geen transactiekosten
 • Gratis betaalrekening mogelijk

Nadelen

 • Volledig Engelstalig
 • Geen fysieke kantoren
 • Geen boekhoudkoppeling mogelijk
 • Geen creditcard mogelijk

Het grote voordeel bij N26 is dat er geen transactiekosten worden gerekend. Daarnaast wordt er een gratis betaalrekening aangeboden. Wanneer een onderneming meer diensten nodig heeft dan in het gratis pakket, kan er gekozen worden voor de andere aangeboden rekeningen. Aan de online dienstverlening zijn enkele nadelen verbonden. Zo zijn de diensten volledig Engelstalig en zijn er geen fysieke kantoren waar klanten langs kunnen gaan. Bovendien is er geen boekhoudkoppeling mogelijk en zijn er geen creditcards aan te vragen, debitcards zijn wel mogelijk.

Overzicht rekeningen bij N26

De kosten van een zakelijke rekening bij N26

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten: Business Standard, Business Smart, Business You en Business Metal.

KenmerkenBusiness StandardBusiness SmartBusiness YouBusiness Metal
Kosten p/j€0,00€58,80€118,80€202,80
Gratis transacties per jaarOnbeperktOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Bijschrijving€0,00€0,00€0,00€0,00
Afschrijving€0,00€0,00€0,00€0,00
Rente betaalrekening0,00%0,00%0,00%0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Betaalkaart p/jEenmalig €10,00€0,00€0,00€0,00
InternetbankierenJaJaJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkNeeNeeNeeNee
Verzekering mogelijkJaJaJaJa
Zakelijke lening mogelijkNeeNeeNeeNee
Contactloos betalen mogelijkJaJaJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJaJaJa
Extra betaalkaart p/jNiet mogelijkEenmalig €10,00Eenmalig €10,00€0,00
CreditcardNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Extra betaalrekeningNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Pakketten zakelijke rekening bij N26

Business Standard

Business Standard is een gratis zakelijke rekening. Deze rekening is inclusief een gratis virtuele betaalkaart. Ook kan er gekozen worden voor een fysieke MasterCard betaalkaart tegen een eenmalige vergoeding van € 10,00. Bij iedere transactie die met een N26 MasterCard gedaan wordt, stort N26 0,1% van het uitgegeven bedrag terug. Dit gebeurt automatisch aan het einde van iedere maand, zonder dat de rekeninghouder daar iets voor hoeft te doen. Dit betaalpakket is inclusief chatbot en livechat.

Business Smart

Met Business Smart krijgen klanten de keuze uit 5 verschillende kleuren van MasterCards. Bij iedere transactie die met een N26 MasterCard gedaan wordt, stort N26 0,1% van het uitgegeven bedrag terug. Met Business Smart kunnen rekeninghouders tot wel 10 sub-rekeningen met ieder een eigen IBAN openen. Dit betaalpakket is inclusief chatbot, livechat en telefonische klantenservice.

Business You

Bij Business You krijgen klanten de keuze uit 5 verschillende kleuren van MasterCards. Bij iedere transactie die met een N26 MasterCard gedaan wordt, stort N26 0,1% van het uitgegeven bedrag terug. Met deze rekening kunnen klanten tot wel 10 sub-rekeningen met ieder een eigen IBAN openen. Dit betaalpakket is inclusief verschillende reisverzekeringen. Ook een chatbot, livechat en telefonische klantenservice is inbegrepen.

Business Metal

Met Business Metal krijgen klanten de keuze uit 3 verschillende metalen MasterCards. Anders dan bij de andere zakelijke rekeningen van N26, krijgen rekeninghouders van Business Metal 0,5% cashback. Het is mogelijk om gratis tot 10 sub-rekeningen te openen, met ieder een eigen IBAN. Dit betaalpakket is inclusief verschillende reisverzekeringen. Ook een chatbot, livechat en telefonische klantenservice is inbegrepen.

Additionele producten en diensten

Naast de standaard diensten die horen bij een zakelijke rekening, biedt N26 ook enkele extra’s aan. Onder meer de volgende diensten behoren tot de mogelijkheden:

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij N26

De maandelijkse kosten van een zakelijke rekening bij N26 variëren tussen de € 0,00 en € 16,90. Het goedkoopste pakket is Business Standard, voor dit betaalpakket worden er geen maandelijkse kosten in rekening gebracht. Het betaalpakket Business Smart kost € 4,90 per maand. Rekeninghouders van Business You betalen maandelijks € 9,90. Het duurste pakket dat N26 aanbiedt is Business Metal, deze rekening kost € 16,90 per maand. Het grote voordeel bij N26 is dat er geen transactiekosten zijn voor zakelijke rekeningen.

Hoe werkt een zakelijke rekening bij N26?

Een zakelijke rekening bij N26 is eenvoudig in enkele minuten online te openen. Het openen van de rekening verloopt in de N26 app. Er worden zakelijke gegevens gevraagd en er is een geldig legitimatiebewijs vereist. Bij een zakelijke rekening ontvangen rekeninghouders een virtuele Mastercard of een debit-Mastercard. N26 biedt bovendien veel functionaliteiten. Zo worden transacties overzichtelijk weergegeven en is er een mogelijkheid om betaalverzoeken te versturen. Via de livechat kunnen rekeninghouders eenvoudig contact opnemen met de klantenservice van N26. Rekeninghouders van N26 kunnen gebruik maken van de Wise valuta feature in de app. Zo wordt het mogelijk om in 38 valuta’s voordelig transacties te doen.

Hoe veilig is N26?

N26 is in het bezit van een Duitse bankvergunning en valt dus onder het depositogarantiestelsel. Rekeninghouders bij N26 zijn gegarandeerd van een bedrag van maximaal € 100.000, wanneer de bank niet langer meer aan haar verplichtingen kan voldoen.

Wat zijn de voorwaarden om een zakelijke rekening te openen?

Om een zakelijke lening te openen bij N26, moet een ondernemer voldoen aan de volgende punten:
– Minimaal 18 jaar oud
– Nog geen bestaand account bij N26
– Inwoner van een ondersteund land
– Een geldig identiteitsbewijs

Kan ik een reguliere creditcard aanvragen?

Het Business Standard pakket biedt een gratis virtuele kaart aan. Een fysieke kaart kan aangevraagd worden voor €10,00. Met de andere abonnementen wordt de fysieke creditcard gratis aangeboden.

Is N26 geschikt voor betalingen in de Google en Apple Play Store?

Ja, met de N26 Mastercard kunnen er online betalingen verricht worden. Ook in de Apple en Google Play Store.

Informatie over N26

In 2013 werd N26 als FinTech start-up opgericht door Valentin Stalf. In 2016 kwam N26 in het bezit van een bankvergunning. Dankzij het Duitse depositogarantiestelsel worden rekeninghouders gedekt tot € 100.000 bij faillissement. N26 is een online bank die in Europa en in de Verenigde Staten actief is. Vandaag de dag telt N26 wereldwijd meer dan 7 miljoen klanten. Het doel van de bank is om een flexibele online rekening aan te bieden, die simpel en transparant vormgegeven is.