Rabobank

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024
  • Leestijd: 6 minuten

Rabobank is één van de grootste banken in Nederland voor een zakelijke rekening. Rabobank biedt 3 verschillende zakelijke rekeningen aan: ZZP Rekening, Zakelijke Rekening en Zakelijke Rekening voor Verenigingen en Stichtingen. De opties en eigenschappen van ieder pakket zijn toegespitst op deze soorten rechtsvormen.

Voordelen

  • Coöperatieve bank
  • Startersvoordeel
  • Gemakkelijk transacties downloaden

Nadelen

  • Relatief veel variabele kosten

Het voordeel van een coöperatieve bank is dat de winsten niet als dividend uitgekeerd hoeven te worden aan de aandeelhouders. De Rabobank investeert haar winsten in de maatschappij. Met Rabo Startersvoordeel krijgen startende ondernemers een zetje in de rug. Ondernemers die korter dan 1 jaar zijn ingeschreven bij de KvK, betalen de eerste 6 maanden geen transactiekosten over Eurobetalingen. Daarnaast zijn alle transacties bij zakelijke Rabobank rekeningen gemakkelijk te downloaden in de app. Het nadeel bij de Rabobank is dat er veel variabele kosten verbonden zijn aan de diensten.

Overzicht rekeningen bij Rabobank

De kosten van een zakelijke rekening bij Rabobank

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de ZZP Rekening, Zakelijke Rekening en Zakelijke Rekening voor Verenigingen en Stichtingen.

KenmerkenZZP RekeningZakelijke Rekening Verenigingen en Stichtingen
Kosten p/j€0,00€119,40€119,40
Gratis transacties per jaar00€300 aan transactiekosten
Bijschrijving€0,39€0,15€0,15
Afschrijving€0,39€0,12€0,12
Rente betaalrekening0,00%0,00%0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00€0,00€0,00
InternetbankierenJaJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJaJaJa
Verzekering mogelijkJaJaJa
Zakelijke lening mogelijkJaJaJa
Contactloos betalen mogelijkJaJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJaJa
Extra betaalkaart p/jNiet mogelijk€19,80€19,80
Creditcard p/j€33,00€33,00€33,00
Extra betaalrekening p/jNiet mogelijk€63,60€63,60
Laatst gecontroleerd op 5 december 2023

Pakketten zakelijke rekening Rabobank

ZZP Rekening

Speciaal voor zzp’ers heeft Rabobank de ZZP Rekening. Rekeninghouders betalen geen standaard periodiek bedrag, er wordt alleen betaald voor wat er gebruikt wordt. De Rabobank ZZP Rekening is inclusief: 1 betaalpas, de Rabo App en Rabo Business Banking.

Met Rabobank Startersvoordeel krijgen ondernemingen, die korter dan 1 jaar staan ingeschreven bij de KvK, daarnaast tot maximaal € 70,00 korting op alle Eurobetalingen. Bij Rabobank kan er ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten. Starters met een zakelijke rekening bij Rabobank betalen hiervoor de eerste 6 maanden geen premie.

Zakelijke Rekening

De Zakelijke Rekening van Rabobank is een omvangrijke rekening met vrijwel alle diensten die een ondernemer nodig heeft. Bankzaken kunnen zowel online als op een Rabobank vestiging gedaan worden. De Rabobank Zakelijke Rekening is inclusief: 1 betaalpas, de Rabo App en Rabo Business Banking.

Wanneer een onderneming korter dan 1 jaar is ingeschreven bij de KvK, komt de rekeninghouder in aanmerking voor Rabobank Startersvoordeel. De eerste 6 maanden worden er dan geen maandelijkse kosten in rekeningeracht. Ook krijgen rekeninghouders daarnaast tot maximaal € 70,00 korting op alle Eurobetalingen. Daarnaast is de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Interpolis ZekerVanJeZaak de eerste 6 maanden gratis.

Verenigingen en Stichtingen

De Rabobank zakelijke rekening voor stichtingen en verenigingen richt zich onder meer op een vlotte inning van contributie en donaties. Het standaardpakket van een zakelijke rekening kan worden uitgebreid met incasso-overeenkomsten en een pinautomaat op locatie.

Transacties worden tot € 25,00 per maand vergoed door Rabobank. Onder transacties vallen onder meer overboekingen, geldopnames en stortingen. Afhankelijk van het type transacties, komt de vergoeding van € 25,00 neer op ongeveer 250 gratis transacties per maand.

Alleen ondernemingen die bij de Kamer van Koophandel zijn ingeschreven als stichting of vereniging komen in aanmerking voor dit type zakelijke rekening van Rabobank.

Additionele producten en diensten

Naast de standaard producten en -diensten die horen bij een zakelijke rekening, biedt Rabobank ook enkele extra’s aan. Onder meer de volgende producten en diensten behoren tot de mogelijkheden:

Andere financiële producten van Rabobank

1
logo rabobank
v.a. 4,5% Op jaarbasis
Bekijken Meer info
2
logo rabobank
v.a. 4,5% Op jaarbasis
Bekijken Meer info
3
logo rabobank
v.a. 1,2% Per factuur
Bekijken Meer info

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Rabobank?

De kosten van een zakelijke rekening bij Rabobank variëren tussen de € 0,00 en € 9,95. Rabobank biedt een gratis rekening aan voor zzp’ers. Het nadeel van deze rekening is dat er hogere transactiekosten zijn dan bij de andere zakelijke betaalrekeningen van Rabobank. De Rabobank Zakelijke Rekening kost € 9,95. Deze rekening is ideaal voor klein zakelijk en mkb. Voor verenigingen en stichtingen heeft Rabobank een aparte betaalrekening, deze kost € 9,95 per maand.

Hoe hef ik een zakelijke rekening op bij Rabobank?

Het opheffen van een zakelijke rekening kan alleen door de wettelijke vertegenwoordiger(s) van de rekening, dit gebeurd online. Wanneer het niet lukt kan er telefonisch contact worden opgenomen met Rabobank.

Hoe voeg ik een zakelijke rekening toe in de Rabo App?

Voor het toevoegen dient als eerste de Rabo App geopend te worden. Rechts bovenin het beginscherm staan 3 horizontale puntjes, klik hier op. Kies vervolgens voor ‘Profiel toevoegen’ en daarna voor ‘Registreren’. Log in op Rabobank en volg de verdere stappen in de app.

Informatie over de Rabobank

In 1972 ontstond de Rabobank uit een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. Deze geschiedenis zorgde voor het Coöperatieve karakter van de Rabobank. Anders dan andere banken heeft de Rabobank geen aandeelhouders, maar leden. Een deel van de geboekte winst wordt besteed aan maatschappelijke activiteiten, dit noemt de bank coöperatief dividend. Rabobank is op vrijwel iedere financiële markt actief. Zo heeft de Rabobank voor iedere financiële behoefte het gepaste middel.