RegioBank Zakelijk

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 1 mei 2024
  • Leestijd: 4 minuten

In 2017 werd RegioBank onderdeel van de Volksbank. Ondanks dit opereert de bank zelfstandig voor haar zakelijke producten. RegioBank biedt momenteel 1 zakelijke rekeningen aan: de MKB Rekening.

Voordelen

  • Persoonlijke bank
  • Duurzaam beleid

Nadelen

  • Geen rente

Het grote voordeel bij de RegioBank zijn de persoonlijke diensten. Naast het gebruikmaken van de online omgeving is het voor klanten ook mogelijk om bij een vestiging langs te gaan. Daarnaast is het duurzame beleid een groot voordeel van de bank. Het nadeel bij deze bank is dat rekeninghouders geen rente over het positieve saldo ontvangen.

Overzicht rekeningen bij RegioBank

De kosten van een zakelijke rekening bij RegioBank

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de MKB Rekening.

KenmerkenMKB Rekening 
Kosten p/j€119,40
Gratis transacties p/j1250
Bijschrijving€0,00 
Afschrijving€0,05 
Rente betaalrekening0,00%
Negatieve rente vanaf€100.000
Rood staan12,00%
Betaalkaart p/j€0,00
InternetbankierenJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJa
Verzekering mogelijkNee
Zakelijke lening mogelijkJa
Contactloos betalen mogelijkJa
Betaalverzoeken sturenJa
Extra betaalkaart p/j€21,00
Creditcard p/j€42,00
Extra betaalrekening p/j€114,00
Laatst gecontroleerd op 1 mei 2024

Pakketten zakelijke rekening RegioBank

MKB Rekening 

Met de MKB Rekening worden de eerste 2 maanden geen kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van de rekening. Bovendien ontvangen rekeninghouders jaarlijks 1250 gratis transacties. Bij een zakelijke rekening kan er ook optionele creditcard, spaarrekening of betaalautomaat aangevraagd worden. De MKB Rekening is geschikt voor een eenmanszaak, vof en bv.

Additionele producten en diensten

Naast de standaard producten en -diensten die horen bij een zakelijke rekening, biedt RegioBank ook enkele extra’s aan. Onder meer de volgende diensten behoren tot de mogelijkheden:

Afhankelijk van het product of dienst moet er soms bijbetaald worden om hiervan gebruik te maken.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij RegioBank?

Een zakelijke rekening bij RegioBank is de eerste 2 maanden gratis en kost daarna € 9,50 per maand. Voor dit geld krijgen klanten: 1 betaalpas, 1 betaalrekening en 1250 gratis transacties per jaar. Na de eerste 1250 transacties wordt er € 0,05 per transactie in rekening gebracht. Een extra betaalpas kost € 10,00 per jaar en een creditcard € 33,00 per jaar.

Wat is een G-rekening?

Een g-rekening is een geblokkeerde rekening waar alleen loonheffingen en btw mee kunnen worden betaald. Wanneer een ondernemer een werknemer uitleent, uitzendt of detacheert, is de ondernemer inhoudingsplichtig. De uitlener is dan verplicht om de loonheffingen af te dragen. De inlener stort de geschatte loonheffingen en btw op een g-rekening waar de uitlener toegang tot krijgt. Vervolgens wordt dit geld overgemaakt naar de belastingdienst. De g-rekening dient gekoppeld te worden aan een zakelijke rekening van RegioBank.

Tellen mijn privérekeningen bij RegioBank mee met mijn zakelijke saldo?

Nee, de privérekeningen en zakelijke rekeningen worden bij RegioBank apart opgeteld. Op deze manier blijven privé- en zakelijke rekeningen volledig gescheiden.

Informatie over RegioBank

De RegioBank is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen de CVB Bank en de Regio Bank. Door zich te richten op ondernemers en consumenten in de regio (plaatsen met hoogstens 20.000 inwoners), onderscheidt de RegioBank zich van andere banken. Daarnaast werkt de RegioBank samen met onafhankelijke adviseurs. Deze adviseurs zijn betrokken bij de buurten waar de RegioBank actief is. Bij de RegioBank is het mogelijk om zakelijk te betalen, sparen en lenen.