Revolut zakelijke rekening

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Recensent: Mabelle Abraham

  Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 3 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

 • Laatst bijgewerkt: 17 november 2023
 • Leestijd: 12 minuten

Revolut is een internationale bank die dankzij zakelijke prepaid kaarten en een open API veel betaalgemak biedt. Dankzij de open API kunnen rekeninghouders gemakkelijk geld aan klanten overmaken, betalingen automatiseren en transacties in de gaten houden. Revolut biedt 6 verschillende betaalpakketten aan: Freelancer Free, Freelancer Professional, Freelancer Ultimate, Business Free, Business Grow en Business Scale.

Voordelen

 • Geen verborgen kosten
 • 28 valuta’s ontvangen en aanhouden
 • Betalen in 150 valuta’s
 • Handelen in cryptovaluta

Nadelen

 • Engelstalige klantenservice
 • Geen rente

Het grote voordeel bij Revolut is dat er geen sprake is van verborgen kosten. Bij Revolut kunnen rekeninghouders 28 verschillende valuta’s ontvangen en aanhouden. Daarnaast is het mogelijk om in 150 verschillende valuta’s te betalen. Anders dan bij de meeste andere banken is het bij Revolut ook mogelijk om te handelen in cryptovaluta. Het nadeel van een zakelijke rekening bij Revolut is dat de klantenservice volledig Engelstalig is. Bovendien ontvangen rekeninghouders geen rente over het positieve saldo.

Overzicht rekeningen bij Revolut

De kosten van een zakelijke rekening bij Revolut

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten: Freelancer Free, Freelancer Professional, Freelancer Ultimate, Business Free, Business Grow en Business Scale.

KenmerkenFreelancer FreeFreelancer ProfessionalFreelancer UltimateBusiness FreeBusiness GrowBusiness Scale
Kosten p/j€0,00€84,00€300€0,00€300€1200
Gratis transacties per jaar60240120060120012000
Bijschrijving€0,20€0,20€0,20€0,20€0,20€0,20
Afschrijving€0,20€0,20€0,20€0,20€0,20€0,20
Rente betaalrekening0,00%0,00%0,00%0,00%0,00%0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)
InternetbankierenJaJaJaJaJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkNeeJaJaNeeJaJa
Verzekering mogelijkJaJaJaJaJaJa
Zakelijke lening mogelijkNeeNeeNeeNeeNeeNee
Contactloos betalen mogelijkJaJaJaJaJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJaJaJaJaJa
Extra betaalkaart p/j€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)€0,00 (Wel verzendkosten)
Creditcard p/j€57,99€57,99Inclusief 1 Metal-card€57,99Inclusief 1 Metal-cardInclusief 2 Metal-cards
Extra betaalrekening p/jNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijkNiet mogelijk
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Pakketten bij Revolut

Freelancer Free

Met Freelancer Free beschikken zzp’ers over een gratis zakelijke rekening. In het betaalpakket zit een debit-Mastercard, hiervoor worden wel verzendkosten in rekening gebracht. Per jaar ontvangen rekeninghouders 60 gratis lokale transacties. Anders dan bij de andere Freelancer rekeningen, is de bedrijfs-API niet mogelijk bij Freelancer Free.

Freelancer Professional

Freelancer Professional is een zakelijk betaalpakket voor zzp’ers. In het betaalpakket zit een debit-Mastercard, hiervoor worden wel verzendkosten in rekening gebracht. Met Freelancer Professional ontvangen rekeninghouders 240 gratis lokale transacties per jaar. Daarnaast is er 24/7 prioriteitsondersteuning voor klanten.

Freelancer Ultimate

Freelancer Ultimate is het meest uitgebreide zakelijke betaalpakket voor zzp’ers bij Revolut. Dit betaalpakket is inclusief een VISA Metal-kaart. Een debit-Mastercard is ook gratis, hoewel er wel verzendkosten in rekening worden gebracht. Met Freelancer Ultimate ontvangen rekeninghouders 1.200 gratis lokale transacties per jaar. Daarnaast is er 24/7 prioriteitsondersteuning voor klanten.

Business Free

Met Business Free beschikken ondernemers over een gratis zakelijke rekening. In het betaalpakket zit een debit-Mastercard, hiervoor worden wel verzendkosten in rekening gebracht. Per jaar ontvangen rekeninghouders 60 gratis lokale transacties. Anders dan bij de andere zakelijke rekeningen, is de bedrijfs-API niet mogelijk bij Business Free.

Business Grow

Business Grow is een zakelijk betaalpakket met veel extra’s. Dit betaalpakket is inclusief een VISA Metal-kaart. Daarnaast zit er een debit-Mastercard in het pakket, hiervoor worden wel verzendkosten in rekening gebracht. Bij Business Grow ontvangen rekeninghouders 1.200 gratis lokale transacties per jaar. Met de bedrijfs-API kunnen rekeninghouders hun zakelijke rekening gemakkelijk koppelen aan verschillende boekhoudprogramma’s. Revolut biedt 24/7 prioriteitsondersteuning aan klanten.

Business Scale

Business Scale is het meest uitgebreide zakelijke betaalpakket bij Revolut. Dit betaalpakket is inclusief 2 VISA Metal-kaarten. Een debit-Mastercard is ook gratis, hoewel er wel verzendkosten in rekening worden gebracht. Met Business Scale ontvangen rekeninghouders 12.000 gratis lokale transacties per jaar. Daarnaast is er 24/7 prioriteitsondersteuning.

Additionele producten en diensten

Binnen de app kunnen ondernemers betalingen van medewerkers realtime volgen. Daarnaast is het mogelijk om betalingen in te voeren die nog moeten worden goedgekeurd. Dankzij de bedrijfs-API is een boekhoudkoppeling bij de rekeningen tegen betaling geen probleem. Zo kunnen rekeninghouders kunnen hun zakelijke rekening gemakkelijk aan verschillende boekhoudsoftware koppelen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Revolut?

De maandelijkse kosten van een zakelijke rekening bij Revolut variëren tussen de € 0,00 en € 100. Revolut maakt onderscheidt tussen zzp’ers en andere rechtsvormen.

Bij de zakelijke rekeningen voor zzp’ers is Freelancer Free de goedkoopste rekening. Bij deze rekening betalen zzp’ers geen maandelijkse kosten.
Freelancer Professional kost € 7,00 per maand en is iets uitgebreider dan Freelancer Free. Het duurste pakket dat Revolut aanbiedt voor zzp’ers is Freelancer Ultimate. De maandelijkse kosten van deze rekening bedragen € 25,00.

Voor andere rechtsvormen biedt Revolut aparte zakelijke rekeningen aan. De goedkoopste rekening is hierbij Business Free, voor deze rekening betalen klanten geen maandelijkse kosten. Bij behoefte aan extra diensten kunnen rekeninghouders kiezen voor Business Grow. Deze rekening kost € 25,00 per maand. Business Scale is een zakelijke rekening met veel extra’s geschikt voor grotere ondernemingen. Voor € 100 per maand is deze rekening te openen.

Rekeninghouders bij Revolut betalen voor iedere transactie € 0,20. Een aantal zakelijke rekeningen zijn inclusief creditcard(s). Een extra creditcard kan voor €57,99 per jaar aangevraagd worden.

Wat is Revolut Business?

Revolut biedt 6 verschillende betaalrekeningen aan voor ondernemers. Deze bank maakt hierbij onderscheidt tussen rechtsvormen. Zo biedt Revolut aparte betaalrekeningen aan voor zzp’ers en andere rechtsvormen. Ondernemers krijgen de mogelijkheid om te kiezen voor de betaalrekening die het beste bij de onderneming past. Voor een hoger periodiek bedrag krijgen ondernemers meer diensten en gratis transacties.

Hoe veilig is Revolut?

Revolut is in het bezit van een Litouwse bankvergunning en valt dus onder het depositogarantiestelsel. Rekeninghouders bij Revolut zijn gegarandeerd van een bedrag van maximaal € 100.000, wanneer de bank niet langer meer aan haar verplichtingen kan voldoen. De app van Revolut is erg goed beveiligd. Revolut werkt net zoals de meeste andere banken met tweestapsverificatie.

Informatie over Revolut

Revolut is een digitale bank die in 2015 werd opgericht door Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko. Het doel van de oprichters was om de transactiekosten op betalingen in vreemde valuta te verlagen. De bankproducten van Revolut bestaan uit een mobiele app met een betaalkaart. Anders dan de meeste andere banken, biedt Revolut de mogelijkheid om traditionele valuta te wisselen voor cryptovaluta. Zo kunnen gebruikers Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash en XRP aanschaffen. Bij Revolut kunnen ondernemers kiezen uit 6 verschillende betaalpakketten.