SNS Bank

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 1 mei 2024
  • Leestijd: 4 minuten

SNS Bank is samen met ASN Bank en RegioBank onderdeel van de Volksbank. De bank staat bekend om haar uitgebreide aanbod van producten en diensten in de financiële wereld. Zo kunnen ondernemers naast het openen van rekeningen ook verzekeringen en leningen afsluiten. SNS bank biedt twee verschillende zakelijke rekeningen aan: de ZZP Rekening en de Zakenrekening.

Voordelen

  • Persoonlijke bank
  • Veel aangeboden diensten

Nadelen

  • Kosten verbonden aan transacties
  • Relatief hoge maandelijkse kosten

Naast dat het bij SNS mogelijk is om online te bankieren, zijn er veel vestigingen waar klanten langs kunnen gaan. De bank staat ook bekend om haar uitgebreide aanbod van diensten. Zo biedt SNS naast rekeningen ook leningen en verzekeringen aan. Het nadeel bij deze bank is dat er aan iedere transactie kosten verbonden zijn. Daarnaast worden er ten opzichte van andere banken hoge kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van een zakelijke rekening.

Overzicht rekeningen bij SNS Bank

De kosten van een zakelijke rekening bij SNS Bank

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten: ZZP Rekening en Zakenrekening.

KenmerkenZZP Rekening Zakenrekening
Kosten p/j€95,40€119,40
Gratis transacties per jaar10000
Bijschrijving€0,00€0,14
Afschrijving€0,00€0,05
Rente betaalrekening0,00%0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staan9,0% t/m 11,5%9,0% t/m 11,5%
Betaalkaart p/j€0,00€21,00
InternetbankierenJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJaJa
Verzekering mogelijkJaJa
Zakelijke lening mogelijkJaJa
Contactloos betalen mogelijkJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJa
Extra betaalkaartNiet mogelijk€12,00
Creditcard p/j€42,00€42,00
Extra betaalrekening p/j€95,40€119,40
Laatst gecontroleerd op 1 mei 2024

Pakketten zakelijke rekening SNS bank

ZZP Rekening

De SNS ZZP Rekening is een rekening met veel extra’s. Zo zijn de eerste 1000 transacties op de ZZP Rekening gratis. Uitzonderingen hierop vormen buitenlandse betalingen (buiten de Europese Unie) en spoedbetalingen. De ZZP Rekening is inclusief een zakelijke rekening, wereldbetaalpas en internetbankieren. Het pakket kan onder meer uitgebreid worden met een koppeling aan een boekhoudprogramma, pinautomaten, creditcards en iDeal voor klanten

Zakenrekening

De SNS Zakenrekening kan worden gezien als de standaard zakelijke rekening. Houders van de Zakenrekening kunnen gebruik maken van alle diensten die horen bij de ZZP rekening, maar betalen voor iedere transactie. Het is mogelijk om meerdere werknemers en/of gevolmachtigden toegang te geven tot de zakelijke rekening.

De SNS zakenrekening kan onder meer uitgebreid worden met een koppeling aan een boekhoudkoppeling, pinautomaten, creditcards, automatische incasso’s en iDeal voor klanten.

Additionele producten en diensten

Naast standaardproducten en -diensten, kan er bij SNS ook gebruik gemaakt worden van diverse extra’s. Onder meer de volgende extra’s worden door SNS aangeboden:

Afhankelijk van het product moet er soms bijbetaald worden om hiervan gebruik te maken.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij SNS Bank? 

De ZZP Rekening kost € 7,95 per maand. Rekeninghouders ontvangen per jaar 1000 transacties gratis. Dit zijn tegelijkertijd het aantal maximaal mogelijke transacties. Bij deze rekening kan er geen extra betaalpas aangevraagd worden. Voor een creditcard wordt jaarlijks € 32,50 in rekening gebracht.

De kosten van de Zakenrekening bedragen maandelijks € 9,95. Bij de Zakenrekening worden er wel transactiekosten in rekening gebracht. Rekeninghouders betalen € 0,14 per bijschrijving en € 0,05 per afschrijving. Een extra betaalpas is aan te vragen voor € 21,00 per jaar en een creditcard voor € 42,00 per jaar.

Hoe werkt een zakelijke rekening bij SNS Bank?

Bij SNS Bank krijgen ondernemers de keuze uit 2 verschillende betaalpakketten. Op deze rekeningen is het niet toegestaan om spaargeld te stallen of te spreiden. Dit is wel mogelijk op een zakelijke spaarrekening. De ZZP Rekening is het meest geschikt voor zzp’ers. En de Zakenrekening is ideaal voor MKB en bedrijven met maximaal 10 werknemers. Het openen van een zakelijke rekening vindt online plaats. Het kan 5 tot 15 werkdagen duren voordat de rekening in gebruik kan worden genomen. Dit heeft ermee te maken dat niet alle controles automatisch verlopen.

Hoe lang duurt het om een zakelijke rekening te openen bij SNS Bank?

Het openen van een zakelijke rekening bij SNS Bank gebeurd online. De aanvraag duurt enkele minuten. Het nadeel bij de SNS Bank is dat niet alle controles automatisch verlopen. Dit heeft als gevolg dat het 5 tot 15 werkdagen kan duren voordat de rekening actief is.

Informatie over SNS Bank

In 1987 ontstond SNS uit een fusie tussen 2 grote spaarbanken. Later in 1997 fuseerden SNS en verzekeraar REAAL tot SNS REAAL. In de jaren erna vonden er meerdere overnames plaats. Vanwege de financiële problemen binnen de organisatie werd SNS REAAL, met onder andere haar dochteronderneming SNS Bank, genationaliseerd. Op 1 januari 2017 werden SNS Bank, RegioBank en ASN Bank onderdeel van de Volksbank. SNS Bank richt zich vandaag de dag op het aanbieden van spaarrekeningen, betaalrekeningen, verzekeringen, leningen, beleggingsrekeningen en het financieren van hypotheken.