Triodos

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2023
  • Leestijd: 10 minuten

Triodos is een bank die inzet op transparantie en duurzaamheid. De bank biedt een zakelijke rekening aan voor alle rechtsvormen, waarbij er geen verschillende pakketten bestaan voor iedere rechtsvorm. De zakelijke rekening van Triodos is simpel opgezet en daardoor erg overzichtelijk, ook voor onervaren ondernemers.

Voordelen

  • Duurzame bank
  • Transparantie

Nadelen

  • Kosten verbonden aan transacties
  • Geen rente

Sinds de oprichting in 1980 investeert Triodos in duurzaamheid. Zo investeert de bank alleen in bedrijven die mens, milieu of cultuur centraal stellen. Daarnaast staat Triodos bekend om haar transparantie. Rekeninghouders kunnen eenvoudig zien wat er precies met het geld van de bank gebeurd. Het nadeel van een zakelijke rekening bij Triodos is dat er aan iedere transactie kosten verbonden zijn. Bovendien ontvangen rekeninghouders geen rente over het positieve saldo.

Overzicht rekeningen bij Triodos

De kosten van een zakelijke rekening bij Triodos

In de tabel volgt een kostenoverzicht van het betaalpakket Triodos Internet Zaken Rekening.

KenmerkenInternet Zaken Rekening
Kosten p/j€150,00
Gratis transacties per jaar0
Bijschrijving€0,15 
Afschrijving€0,10 
Rente betaalrekening0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€20,00
InternetbankierenJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJa
Verzekering mogelijkNee
Zakelijke lening mogelijkJa
Contactloos betalen mogelijkJa
Betaalverzoeken sturenJa
Extra betaalkaart p/j€20,00
CreditcardNiet mogelijk
Extra betaalrekening p/j€150,00
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Zakelijke rekening bij Triodos

Triodos heeft geen speciale zakelijke rekening voor verschillende soorten ondernemingen. De bank biedt 1 pakket aan dat geschikt is voor reguliere ondernemingen, verenigingen, stichtingen en kerkgenootschappen.

Een sterk pluspunt van Triodos is het feit dat historische gegevens van afschriften en transacties onbeperkt beschikbaar zijn. Bij veel andere banken moet er bij gegevens van meer dan een jaar oud betaald worden. De data van Triodos is eenvoudig te exporteren naar de meeste boekhoudsoftware.

De betaalpas bij een zakelijke rekening van Triodos is standaard wereldwijd te gebruiken, inclusief contactloos betalen. De bankpas werkt in combinatie met een identifier bij het uitvoeren van online transacties.

Triodos beschikt over goedwerkende applicaties voor online bankieren. Bovendien is het mogelijk om een creditcard aan te vragen bij een zakelijke rekening.

Additionele producten en diensten

Bij Triodos worden rekening- en jaaroverzichten gratis online beschikbaar gesteld. Het is echter ook mogelijk om afschriften per post opgestuurd te krijgen, hoewel Triodos dit niet stimuleert, gezien het groene karakter van de bank.

Triodos biedt geen workshops en conferenties aan voor ondernemers, zoals enkele grotere banken dit wel regelmatig doen voor hun klanten.

Een handige bijkomstigheid van een zakelijke rekening bij Triodos is dat het mogelijk is om automatisch geld over te maken naar een spaarrekening. De klant stelt zelf een grens in, waarbij ieder bedrag hierboven automatisch naar de spaarrekening gaat.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Triodos Bank?

Voor het aanhouden van een zakelijke rekening bij Triodos Bank wordt er maandelijks € 12,50 in rekening gebracht. Een extra betaalpas is aan te vragen voor een meerprijs van € 20,00 per jaar. Transacties kosten daarnaast € 0,15 voor iedere bijschrijving en € 0,10 voor iedere afschrijving.

Waarom zou ik overstappen naar Triodos Bank?

Triodos Bank staat bekend om haar oog voor duurzaamheid en transparantie. Er worden alleen in organisaties geïnvesteerd met een positieve impact op mens, samenleving en milieu. Daarnaast zijn er bij deze bank geen verborgen kosten. Zo worden er nooit onverwachts kosten in rekening gebracht.

Voor wie is een zakelijke rekening bij Triodos Bank geschikt?

Een zakelijke rekening bij Triodos Bank is geschikt voor ondernemers die hun bankzaken willen onderbrengen bij een duurzame bank. Naast het duurzame karakter is deze bank ook gericht op gemak. Zo kunnen rekeninghouders transacties uit het verleden onbeperkt inzien, gebruikmaken van een boekhoudkoppeling en zelf bevoegdheden van gebruikers bepalen. De Triodos Internet Zaken Rekening is geschikt voor iedere rechtsvorm.

Informatie over Triodos

Triodos Bank werd in 1980 opgericht als een duurzame bank. De missie van deze bank is om het geld van Triodos-klanten te laten werken aan positieve, maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. Duurzaamheid, transparantie, uitmuntendheid en ondernemerschap zijn daarbij de kernwaarden van de bank. Inmiddels heeft de bank al meer dan 5.000 projecten gefinanceerd in 45 landen wereldwijd. Triodos richt zich op betalen, sparen, beleggen en hypotheken. De bank telt inmiddels al meer dan 700.000 klanten, verspreid over meerdere landen.