Van Lanschot

header
 • Auteur:

  Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2023
 • Leestijd: 11 minuten

Van Lanschot begon in 1737 als handelsonderneming. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een bank met vestigingen in: Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Van Lanschot is een private bank, die zich richt op het verlenen van persoonlijke dienstverlening. Deze bank biedt momenteel 1 zakelijke rekening aan: de Betaalrekening Zakelijk.

Voordelen

 • Private Bank
 • Veel expertise
 • Persoonlijke dienstverlening
 • Duurzaam beleid

Nadelen

 • Geen gratis transacties
 • Geen rente

Van Lanschot is een Private Bank. Dit houdt in dat de bank zich richt op grotere en vermogende ondernemers. In de afgelopen 4 eeuwen heeft Van Lanschot een hoge mate van expertise ontwikkeld. Zo krijgen klanten optimaal advies voor hun bankzaken, dit maakt Van Lanschot een persoonlijke bank. Bovendien is Van Lanschot een duurzame bank. Het nadeel bij Van Lanschot is rekeninghouders geen gratis transacties krijgen. Daarnaast keert de bank geen rente uit over het positieve saldo.

Overzicht rekeningen bij Van Lanschot

De kosten van een zakelijke rekening bij Van Lanschot

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de Betaalrekening Zakelijk.

KenmerkenBetaalrekening Zakelijk
Kosten p/j€84,00
Gratis transacties per jaar0
Bijschrijving€0,17
Afschrijving€0,11
Rente betaalrekening0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanMogelijk
Betaalkaart p/j€20,00
Internetbankieren p/j€48,00
Boekhoudkoppeling mogelijkJa
Verzekering mogelijkJa
Zakelijke lening mogelijkJa
Contactloos betalen mogelijkJa
Betaalverzoeken sturenJa
Extra betaalkaart p/j€20,00
CreditcardMogelijk tegen bijbetaling
Extra betaalrekening p/j€84,00
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Pakketten zakelijke rekening Van Lanschot

Betaalrekening Zakelijk

Van Lanschot staat bekend als een stabiele bank met veel expertise. Met de Betaalrekening Zakelijk richt deze bank zich op grotere en vermogende klanten. Het aanhouden van de rekening kost € 21,00 per kwartaal. Het nadeel van deze rekening is dat online betalen en een wereldpas niet zijn inbegrepen. Voor online betalen wordt er € 12,00 per kwartaal in rekening gebracht en voor een wereldpas € 5,00 per maand.

Additionele producten en diensten

Naast de standaard producten en -diensten die horen bij een zakelijke rekening, biedt Van Lanschot ook enkele extra’s aan. Onder meer de volgende diensten behoren tot de mogelijkheden:

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Van Lanschot?

Een zakelijke betaalrekening bij Van Lanschot kost € 21,00 per kwartaal. Daarnaast wordt er voor iedere transactie kosten in rekening gebracht. Een bijschrijving kost € 0,17 en een afschrijving € 0,11. De Van Lanschot wereldpas kost maandelijks € 5,00.

Hoe open ik een zakelijke rekening bij Van Lanschot?

Van Lanschot is een bank die ondernemers graag persoonlijk advies geeft. Een zakelijke rekening bij Van Lanschot is daarom niet online te openen. Er dient eerst online een afspraak, door middel van een contactformulier, gemaakt te worden. Binnen 1 werkdag wordt er vervolgens telefonisch contact met de aanvrager opgenomen en een afspraak ingepland. Tijdens het gesprek worden de financiële wensen en behoeften besproken. Op basis van de persoonlijke situatie wordt de aanvrager in contact gebracht met de juiste specialist.

Wat heb ik nodig om een zakelijke rekening te openen bij Van Lanschot? 

Een zakelijke rekening bij Van Lanschot kan niet online worden geopend. Er dient online een afspraak gemaakt te worden voor een persoonlijk gesprek. Tijdens het gesprek worden er naar een aantal persoons- en bedrijfsgegevens gevraagd. Een geldig identiteitsbewijs is vereist voor het openen van een zakelijke rekening bij Van Lanschot.

Informatie over Van Lanschot

Van Lanschot is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland. Cornelis van Lanschot noteerde in 1737 zijn eerste inkopen van zijn handelsonderneming in zijn Ontfangboek. In de jaren erna ontwikkelde de onderneming zich tot een handelsgrootmacht. In de 19e eeuw veranderde het karakter van de onderneming. Bankzaken werden het belangrijkste onderdeel van het bedrijf. Inmiddels heeft Van Lanschot vestigingen in Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Van Lanschot richt zich voornamelijk op het aanbieden van beleggingsrekeningen, hypotheken, leningen, verzekeringen en vermogensbeheer.