Wise zakelijke rekening

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2023
  • Leestijd: 10 minuten

Wise biedt een zakelijke rekening aan die het mogelijk maakt om voordelig te handelen in meer dan 50 verschillende valuta’s. Wise brengt geen kosten in rekening voor het aanhouden van de rekening. De zakelijke rekening is geschikt voor zowel bedrijven als stichtingen.

Voordelen

  • Gratis rekening aanhouden
  • Ontvangen en versturen van meer dan 50 valuta’s
  • Eenvoudig online te openen

Nadelen

  • Volledig Engelstalig

Het grote voordeel bij Wise is dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor het aanhouden van een zakelijke rekening. Anders dan bij veel andere aanbieders kunnen rekeninghouders bij Wise meer dan 50 valuta’s versturen en ontvangen. Zo worden betalingen naar meer dan 80 landen mogelijk gemaakt. De zakelijke rekening van Wise is eenvoudig online te openen. Het nadeel van Wise is dat de diensten volledig Engelstalig zijn.

Overzicht rekeningen bij Wise

De kosten van een rekening bij Wise

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de zakelijke rekening bij Wise.

KenmerkenWise Business
Kosten p/j€0,00
Gratis transacties per jaar0
Bijschrijving€0,00
Afschrijving€0,28  (euro’s naar eurorekening)
Rente betaalrekening0,00%
Rente spaarrekening0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staanNiet mogelijk
Betaalkaart p/j€0,00
InternetbankierenJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJa
Verzekering mogelijkNee
Zakelijke lening mogelijkNee
Contactloos betalen mogelijkJa
Betaalverzoeken sturenJa
Extra betaalkaart p/j€0,00
Creditcard p/j€0,00 (debit card)
Extra betaalrekening p/jNiet mogelijk
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Pakket zakelijke rekening bij Wise

Wise Business

Met Wise Business krijgen rekeninghouders de mogelijkheid om voordelig te handelen in meer dan 50 verschillende vreemde valuta’s. De betaalrekening kost eenmalig 16 pond, verder worden er geen kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van de rekening. Geld ontvangen in dezelfde valuta als de betaalrekening is kosteloos. Alleen bij het wisselen van valuta’s wordt er een wisselkoersopslag gerekend.

Additionele producten en diensten

Naast de standaard producten en -diensten die horen bij een zakelijke rekening, biedt Wise ook enkele extra’s aan. Onder meer de volgende diensten behoren tot de mogelijkheden:

Afhankelijk van de dienst moet er soms bijbetaald worden om hiervan gebruik te maken.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij Wise?

Bij het openen van een zakelijke rekening bij Wise wordt er eenmalig € 50,00 in rekening gebracht. Aan de rekening zitten geen periodieke kosten verbonden. Wise hanteert wel afschrijvingskosten bij een zakelijke rekening, deze bedragen € 0,28 per afschrijving.

Hoe werkt een zakelijke rekening bij Wise? 

Wise biedt een zakelijke rekening aan met meer functionaliteiten dan een traditionele zakelijke rekening. De Wise Business rekening maakt voordelige transacties van vreemde valuta mogelijk. De reden achter deze lage transactiekosten is de manier van het overschrijven van valuta door Wise. Deze geldinstelling heeft over de hele wereld rekeningen en omzeilen hiermee internationale betalingen. Wanneer een rekeninghouder geld wilt overmaken naar het buitenland, stuurt Wise het bedrag vanuit een rekening uit het desbetreffende land naar de ontvanger. Rekeninghouders van Wise Business ontvangen bovendien een betaalkaart, hiermee kunnen ze tegen lage kosten in het buitenland betalen.

Hoe veilig is Wise?

Wise is geen bank, maar een elektronische geldinstelling. Dit houdt in dat Wise geen bankvergunning heeft en daardoor niet onder het depositogarantiestelsel valt. Het depositogarantiestelsel garandeert een bedrag van maximaal € 100.000, wanneer een bank niet langer meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Rekeninghouders van Wise kunnen niet terugvallen op dit stelsel en lopen hierdoor meer risico dan rekeninghouders van banken.

Informatie over Wise

In 2011 zochten twee vrienden een oplossing voor de problemen die ze hadden met het internationale betalingsverkeer. Ze wilden een platform creëren waarbij geld overmaken naar een land met een andere valuta niet langer een probleem zou zijn. Met dit doel werd TransferWise opgericht. Toen het bedrijf zich begon te ontwikkelen werd er besloten om ook een multi-currency rekening, debit card en zakelijke rekening aan te bieden. De naam TransferWise werd vervolgens gewijzigd naar Wise. De zakelijke rekening van Wise biedt de mogelijkheid om vreemde valuta te ontvangen en over te maken. Dankzij de gunstige wisselkoersen blijven de kosten voor de gebruiker laag. Wise staat bekend om haar transparantie. Wanneer je geld overboekt krijg je op eerlijke wijze de realtime wisselkoersen van andere aanbieders te zien. Anders dan bij veel andere aanbieders is het aanhouden van een rekening bij Wise gratis.