E-Flux

header
 • Auteur:

  Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

 • Laatst bijgewerkt: 8 januari 2024
 • Leestijd: 11 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste laadpassen van Nederland getest. Dit is de E-Flux review. In deze review worden de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten uitgebreid behandeld. E-Flux is ontwikkeld voor alle ondernemers.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • Kosten € 2,67 excl. per maand
 • Laadpas, 99% dekking
 • 300.000 locaties in Europa
 • Overzichtelijke administratie
1
laadpas vandebron
€ 0,00 Prijs per maand
2
laadpas vandebron
€ 2,67 Prijs per maand

Wat is E-Flux?

E-Flux is een bedrijf dat volledig is gefocust op elektrisch laden en heeft een onafhankelijk laadpaal platform ontwikkeld om de markt voor elektrisch rijden flexibeler te maken. Het bedrijf richt zich op zowel particuliere als zakelijke klanten en biedt voor alle ondernemingsvormen twee soorten abonnementen aan: het E-Flux Orange-abonnement en Pay as you charge, een gratis laadpas waarmee per laadsessie wordt betaald.

Waarom een laadpas van E-Flux?

Ondernemers kunnen met de E-Flux-laadpas onbeperkt laden bij ruim 300.000 locaties in Europa. Zowel publieke laadpalen als grote snel-laad stations vallen hieronder. Voor ondernemers is losse bonnetjes en facturen bewaren daarbij geen taak meer. E-Flux verzamelt namelijk alle gemaakte kosten van alle laadsessies in één maand en zet deze op een overzichtelijke maandelijkse factuur. Men betaalt alleen de tarieven die bij de laadpunten gelden. E-Flux rekent namelijk geen transactiekosten.

De laadpas is beschikbaar voor alle zakelijke rechtsvormen, van zelfstandige ondernemers tot grootzakelijke ondernemingen. Wanneer een onderneming meerdere elektrische wagens heeft, kan de elektrische fleet eenvoudig worden beheerd vanuit het online platform van E-Flux. Daar heeft de ondernemers zicht op het verbruik en de kosten van de werknemers en kunnen nieuwe laadpassen worden aangevraagd.

Voordelen

 • Laden in heel Nederland
 • Alle laadkosten op één factuur
 • Maximale btw-teruggave
 • Maandelijks opzegbaar

Nadelen

 • De pas kost geld, namelijk € 2,67 excl. btw per maand

Makkelijk en snel boekhouden

Ondernemers ontvangen maandelijks een factuur met daarop alle maandelijkse kosten van het elektrisch laden. Deze verzamelfacturen maken het eenvoudiger om de zakelijke administratie bij te houden en de boekhouding te doen. De laadsessies en facturen kunnen eenvoudig als Excelbestand worden gedownload vanuit het online E-Flux Dashboard. Deze bestanden kunnen vervolgens naar een boekhouder gestuurd worden. Men heeft zo meer tijd over om daadwerkelijk te ondernemen. De facturaties voor alle laadsessies zijn niet alleen online, maar ook in de E-Flux-app te zien. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Laden in Nederland en Europa

Met de laadpas van E-Flux kunnen ondernemers terecht bij meer dan 300.000 locaties in Europa. In Nederland heeft het bedrijf een ruime dekking van 99 procent. Een ondernemer kan dus met de E-Flux-laadpas overal terecht. In België, Luxemburg en Duitsland is de dekking 80 procent. Daarnaast kan men terecht bij meerdere locaties in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Met de E-Flux-app kunnen ondernemers altijd en overal zien waar zij de elektrische auto kunnen opladen.

De laadpas van E-Flux zorgt voor gemak en overzicht voor iedere ondernemer

Hoe werkt E-Flux?

Met de laadpas van E-Flux wordt reizen met elektrische auto’s gebruiksvriendelijk gemaakt voor iedere werknemer. Alle zakelijke laadkosten van alle werknemers samen komen namelijk op één maandelijkse verzamelfactuur te staan, waarmee de boekhouding snel en makkelijk kan worden geregeld. De zakelijke laadpas van E-Flux is beschikbaar voor iedere ondernemingsvorm en eenvoudig aan te vragen via de website. Het abonnement is maandelijks opzegbaar en daardoor flexibel in gebruik.

Kenmerken E-Flux Laadpas

Pay as you chargeOrange
Kosten€0,00 per maand€2,67 excl. btw per maand
Laadkosten€0,32 per laadbeurt incl. btwGeen kosten per laadbeurt
KaartkostenEenmalig €5,00Geen kaartkosten
Dekking99% in Nederland99% in Nederland
Buitenland9 landen, > 80% dekking in België, Luxemburg en Duitsland9 landen, > 80% dekking in België, Luxemburg en Duitsland
BTW factuurJaJa
ContractduurJaJa
SnelladenJaJa
ParkerenNeeNee
AutowassenNeeNee
PechhulpNeeNee
Limiet instellenNeeNee
Laatst bijgewerkt op 7 maart 2023

Voor wie is de E-Flux laadpas geschikt?

Met de laadpas van E-Flux kunnen ondernemers overal in Nederland laden. Men is daardoor minder tijd kwijt aan de zakelijke administratie. Men ontvangt namelijk maandelijkse facturen met btw-tarieven, waarmee voor maximale btw-teruggave kan worden gezorgd. Particulieren kunnen geen btw terugvragen. Dit maakt dat de E-Flux-laadpassen voornamelijk geschikt zijn voor ondernemers. Hieronder vallen de volgende rechtsvormen:

Eigen ervaring

Prijs

E-Flux noemt zichzelf de voordeligste laadpas. Men betaalt er € 2,67 excl. btw per maand voor. Deze kosten liggen lager dan bij enkele andere aanbieders, maar maken E-Flux zeker niet de goedkoopste aanbieder. Men betaalt geen transactiekosten, maar dit is het geval bij velen.

Functies

De laadpas is beperkt in functies. Ondernemers kunnen er immers alleen mee laden. Online en in de app heeft men meer functionaliteiten tot de beschikking. Grote ondernemingen kunnen bijvoorbeeld het verbruik van iedere werknemer inzien. Dit biedt overzicht. Daarnaast kan eenvoudig en snel worden opgezocht waar de dichtstbijzijnde laadpaal is. Dit zijn praktische functies die handig in gebruik zijn.

Gebruiksgemak

Voor ondernemers is de maandelijkse factuur handig om sneller en eenvoudiger te kunnen boekhouden. Daarnaast is E-Flux gebruiksvriendelijk, doordat het bedrijf een zeer ruime dekking heeft in Nederland. De laadpas werkt vanzelfsprekend in vrijwel heel Nederland. Laden is zo slechts een simpele taak voor iedere ondernemer.

Conclusie E-Flux

Wij hebben de laadpas uitgebreid getest en concluderen dat E-Flux een gebruiksvriendelijke en handige laadpas heeft. Met deze laadpas kan men bij vrijwel iedere laadpaal in de Benelux terecht. Zeker in Nederland hoeven ondernemers niet na te denken voor zij de auto ergens willen opladen. De ondernemers krijgt maandelijks alle kosten overzichtelijk in beeld en is daarmee veel minder tijd kwijt aan de administratie. Als men een laadpas nodig heeft, is E-Flux een geschikte optie voor iedere ondernemingsvorm.

Veelgestelde vragen

Hoe kan de laadpas worden geactiveerd?

Wanneer de pas op de mat ligt, moet deze nog worden geactiveerd. Dit doet men door naar het E-Flux Dashboard te gaan, daar in te loggen en te navigeren naar ‘Mijn passen’. Daar klikt men op ‘Laadpas Activeren’ en moet het nummer dat op de laadpas of laadtag staat worden ingevuld. Daarna kan de laadpas meteen worden gebruikt.

Hoe lang duurt laden?

Hoe lang een elektrische auto opladen precies duurt, hangt af van verschillende facturen. Over het algemeen is het standaard laadtempo 6 tot 10 uur. Wanneer de auto snel weer gebruikt moet worden, kan men ook snelladen. Met de E-Flux-laadpas kun je daarvoor bijvoorbeeld terecht bij een FastNed-station. Daarmee wordt de auto binnen 30 minuten voor 80 procent opgeladen.

Wanneer worden de kosten van mijn rekening afgeschreven?

De maandelijkse kosten worden automatisch tussen de twaalfde en zestiende van de maand afgeschreven.