Radius

Radius fuel solutions
 • Auteur:

  Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

 • Laatst bijgewerkt: 5 juni 2024
 • Leestijd: 7 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste tankpassen van Nederland getest. Dit is de Radius review. In deze review worden de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten uitgebreid besproken. Radius is ontwikkeld voor kleine en grote ondernemers.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • Vanaf € 0,00 per maand
 • Tank- én laadpas in één
 • Te gebruiken bij dan 470.000 stations in Europa
 • Koppeling met telematicasysteem
1
Radius hybride laadpas
Vanaf € 0,00 Prijs per maand
Aanvragen

Wat is Radius?

Radius, volledige naam Radius Fuel Solutions, is een bedrijf dat tank- en laadpassen aanbiedt voor kleine en grote ondernemers. Bij deze aanbieder staan flexibiliteit en gebruiksgemak voorop. Je kan bij Radius kiezen voor een hybride laadpas, waarmee je werknemers en jij bij meer dan 12.500 tankstations in Europa kunnen tanken en laden op krediet. Bij Radius kunnen ondernemers bovendien tegen kosten gebruikmaken van een telematicasysteem, waarmee het wagenpark overal kan worden gevolgd om de veiligheid te verhogen en inzicht te krijgen in alle voertuiginformatie.

Waarom een Radius hybride laadpas?

Radius biedt een handige hybride laadpas, waarmee ondernemers en werknemers zowel kunnen laden als tanken. Je rekent eenvoudig af bij het tankstation of betaalt op krediet bij de laadpaal. Om de uitgaven onder controle te houden, kan je waarschuwingen instellen, zodat er nooit te veel wordt uitgegeven. Ook kan je rapporten bekijken van iedere werknemer om inzicht te krijgen in het laad- en tankgedrag. Aan het einde van de week ontvang je een digitale factuur met alle kosten van alle werknemers die je eenvoudig met een automatische incasso kan betalen.

Als je voor Radius kiest, kan je daarnaast tegen kosten gebruikmaken van hun telematicasysteem, waarmee je altijd en overal de volledige controle hebt over je wagenpark. Hiermee kan je de veiligheid van je wagens waarborgen en het rij- en uitgavengedrag van het personeel in de gaten houden. Bij Radius profiteren ondernemers dus van meer dan alleen een tankpas en laadpas in één.

Voordelen

 • Te gebruiken bij meer dan 470.000 tankstations in Europa
 • Wekelijkse facturen met automatische incassobetalingen
 • Personeel kan tanken en laden op krediet
 • De kosten van alle werknemers overzichtelijk op één factuur
 • Maximale btw-teruggave

Nadelen

 • Je betaalt € 0,45 per laadsessie bij een hybride kaart en € 0,70 per laadsessie bij een elektrische laadpas

Overzichtelijke administratie

Met de hybride laadpassen van Radius zorg je voor een overzichtelijke administratie. In het online systeem Radius Velocity krijg je wekelijks één overzicht van alle kosten voor laden en tanken van alle werknemers samen. Je werknemers hoeven dus geen bonnetjes te bewaren en af te geven. Op de factuur staat ook de correcte btw vermeld, waardoor je eenvoudig en snel de betaalde btw kan terugvorderen. Boekhouden kost zo minder tijd én moeite.

Tanken en laden door Europa

Radius beschikt over een groot netwerk van laad- en tankstations. In Nederland kunnen elektrische auto’s bij vrijwel alle laadpunten worden opgeladen. In Europa gaat het om een netwerk van ruim 470.000 stations, waarvan meer dan 200.000 stations in Nederland. In de Benelux kan daarnaast bij meer dan 3.600 tankstations worden getankt. Met de app van Radius vind je gemakkelijk het dichtstbijzijnde tankstation of laadstation op je route of bij jou in de buurt.

Inzicht in het wagenpark

Met de kaarten van Radius kan niet alleen worden geladen en getankt. Door de passen tegen betaling te koppelen aan het telematicasysteem van Radius, heb je altijd en overal inzicht in het wagenpark. Je kan de auto’s 24/7 tracken om diefstal te vermijden. Ook kan je de veiligheid waarborgen door de locatie en snelheid van de wagens te monitoren. Via het klantenportaal kan je bovendien ritten plannen en beheren en de ritgeschiedenis en het rijgedrag van bestuurders analyseren. Het voertuigvolgsysteem van Radius zorgt er dus voor dat je op ieder moment en overal de controle hebt over je wagenpark.

Hoe werkt Radius?

Bij Radius kan je voor iedere werknemer een eigen hybride laadpas aanvragen, waarmee ze kunnen laden en tanken bij maar liefst 470.000 stations in Europa. Iedereen die in het bezit is van een laadpas, kan daarmee betalen of op krediet uitgeven. Alle uitgaven worden aan het einde van de maand op één overzichtelijke factuur met een correcte btw-vermelding gezet. Deze factuur kan vervolgens aan de boekhouding worden toegevoegd en worden gebruikt om de btw terug te vorderen. Daarnaast heb je in het online portaal inzicht in alle informatie over het wagenpark.

Kenmerken Radius

KostenVanaf €0,00 per maand
DekkingBijna alle publieke laadpalen en meer dan 3.600 tankstations in de Benelux
Buitenland470.000 stations in Europa
VloeistoffenJa
BTW factuurJa
ContractduurJa
ParkerenNee
CarwashNee
PechhulpNee
Limiet instellenJa
Tol betalenNee
ElektrischJa
Laatst bijgewerkt op 15 januari 2024

Voor wie is de Radius hybride laadpas geschikt?

Met de hybride kaart van Radius kunnen ondernemers bij meer dan 470.000 stations Europa tanken en laden. Zo kunnen alle kosten van iedere werknemer eenvoudig worden bijgehouden. Je ontvangt wekelijks een overzichtelijke factuur met een correcte btw-vermelding, waardoor je minder administratieve handelingen hoeft te verrichten. Dit maakt dat de kaart voor alle ondernemers geschikt is. De hybride laadpas van Radius is dan ook interessant voor:

Eigen ervaring

Prijs

Je betaalt € 3,00 aan vaste kosten per maand als je de hybride laadpas voor zowel laden als tanken gebruikt. Als je de pas alleen gebruikt voor elektrisch laden betaal je slechts € 1,00 aan vaste kosten per maand. Deze laadpas is daarmee goedkoper dan veel andere aanbieders. Daar staat tegenover dat je met de hybride pas bovenop de laadprijs € 0,45 per laadsessie betaalt, maar geen toeslagen op kWh. Met de elektrische laadpas betaal je € 0,70 per laadsessie en wederom geen toeslagen op kWh. Het is goed daar rekening mee te houden.

Functies

Radius beschikt over verschillende handige functies die het beheer van je wagenpark eenvoudiger maken. Je kan voor iedere werknemer een eigen uitgavelimiet instellen. Ook kan je het wagenpark overal en altijd volgen en in de gaten houden met het inzichtelijke telematicasysteem. In de gratis app kan je bovendien eenvoudig zien waar het dichtstbijzijnde tankstation of laadstation is, bij welk netwerk deze behoort en wat de kosten zijn. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken en rond te rijden tot je een geschikte locatie hebt gevonden.

Gebruiksgemak

Je kan als ondernemer bij vrijwel ieder tankstation en laadpunt terecht. Dit maakt dat de pas erg handig in gebruik is. Door met de pas te betalen, hoeven werknemers bovendien niet meer met geld op zak te rijden. Aan het einde van iedere week zie je daarnaast exact wat er is uitgegeven. Zo heb je altijd inzicht in de gemaakte kosten en kan je het uitgavepatroon eenvoudig bijstellen in de online omgeving wanneer je dat nodig acht.

Conclusie Radius

We hebben de pas uitgebreid getest en zijn tot de conclusie gekomen dat de hybride laadpas van Radius erg handig in gebruik is. Je kan ermee tanken en laden bij meer dan 470.000 stations in Europa, waarvan meer dan 200.000 stations in Nederland. Bovendien heb je met Radius altijd en overal inzicht in het wagenpark en kan je via het online systeem eenvoudig per werknemer beheren tot welk limiet ze kunnen betalen. Al met al heeft Radius veel te bieden voor iedere ondernemer.

Veelgestelde vragen

Wat kost de laadpas van Radius?

Voor de hybride laadpas van Radius betaal je € 3,00 per kaart per maand. Voor iedere laadsessie betaal je € 0,45. Als je de pas alleen gebruikt voor elektrisch laden, betaal je slechts € 1,00 per maand per kaart. De kosten per laadsessie liggen met € 0,70 dan wel iets hoger.

Is het telematicasysteem standaard inbegrepen?

Nee, als je van het telematicasysteem gebruik wil maken, zul je daarvoor moeten bijbetalen. De kostprijs voor de apparatuur is afhankelijk van het type device dat je kiest en de mogelijkheden die daaraan verbonden zijn. Voor de koppeling tussen de hybride kaart en het telematicasysteem worden geen kosten in rekening gebracht. Gemiddeld betalen ondernemers zo’n € 6,00 per maand voor het systeem.

Waar kan ik tanken en laden?

Je kan tanken en laden op maar liefst 470.000 stations in Europa. Je kan in de Benelux bij bijna alle laadstations en meer dan 3.600 tankstations terecht. Als je wil weten of er een laad- of tankstation bij jou in de buurt is, kan je de app van Radius gebruiken. Daarin zie je waar het dichtstbijzijnde punt is en wat de kosten daar zijn.