Tankpas.nl

header
 • Auteur:

  Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 3 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

 • Laatst bijgewerkt: 8 januari 2024
 • Leestijd: 12 minuten

Onderneming.nl heeft de belangrijkste tankpassen van Nederland getest. Dit is de review over Tankpas.nl. In deze review worden de voor- en nadelen, de prijs, de werking en de functionaliteiten uitgebreid besproken. Tankpas.nl is ontwikkeld voor zzp’ers en MKB’ers.

Beoordeling

Prijs

Functies

Gebruikersgemak

 • €3,95 per maand
 • Tank- én laadpas, dekking +99%
 • Te gebruiken in het OV
 • Veel extra diensten
1
tankpas.nl pas
€3,95 Prijs per maand
2
tankpas.nl laadpas
€3,95 Prijs per maand

Wat is Tankpas.nl?

Tankpas.nl is een tankpas die onderdeel is van het bedrijf Travelcard. Van het netwerk van Travelcard maken al 350.000 zakelijke rijders gebruik. Daarmee is het een grote speler op deze markt. De tankpas is ontworpen voor zzp’ers en MKB’ers. Tankpas.nl biedt naast tanken ook andere functionaliteiten, zoals een aanvullende laadpas voor elektrische en hybride auto’s. Deze zijn beschikbaar voor zowel eigenaren van bedrijven als hun medewerkers.

Waarom een Tankpas.nl tankpas?

e mail met onduidelijk reden

Tankpas.nl biedt gevarieerde mobiliteitsmogelijkheden voor zelfstandige ondernemers en MKB’ers. Daarmee is deze tankpas meer dan alleen een brandstofpas. Met de tankpas van Tankpas.nl kan men tanken bij vrijwel iedere tankstation, elektrische auto’s laden, vrijwel alle soorten openbaar vervoer gebruiken, de auto wassen, parkeren op aangesloten locaties aan straat of in parkeergarages en kosteloos klein onderhoud laten uitvoeren bij alle Kwik-Fit vestigingen in Nederland. De pashouder bepaalt zelf welke diensten worden gebruikt.

De uiteindelijke transactiekosten worden op één maandelijkse factuur verzameld. Op deze facturen worden de betaalde btw-kosten bij transacties in Nederland, België en Luxemburg vermeld. Dit maakt het makkelijker om de zakelijke administratie bij te houden. Daarnaast is het mogelijk de facturen automatisch te koppelen aan een boekhoudprogramma. Bij partners Jortt, E-boekhouden.nl en Thinq worden de facturen gegarandeerd automatisch verwerkt.

Voordelen

 • Alle reiskosten op één factuur
 • Overal tanken in Nederland en bij duizenden locaties in Europa
 • Automatische verwerking van facturen
 • Maximale btw-teruggave

Nadelen

 • Er zitten kosten aan verbonden. De pas kost €7,75 per maand en de eerste zes maanden €3,95 per maand excl. btw.

Eenvoudige administratie

De eerste drie maanden wordt er wekelijks gefactureerd. Na ondertekening van een B2B-mandaat en drie maanden aan succesvolle incasso’s worden deze facturaties omgezet naar maandelijkse facturaties. De accountbeheerder ontvangt een overzichtelijke factuur van alle transactiekosten, van zichzelf en de eventuele medewerkers. Transacties kunnen online en in de app van Travelcard worden ingezien. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Middels de app kan men tevens aanvullende diensten activeren en uitzetten.

Tanken en laden in heel Europa

Met deze MKB en zzp tankpas is het mogelijk te tanken bij meer dan 99% van alle tankstations in Nederland tegen een dagelijks vast tarief dat wordt vastgesteld door Travelcard. Tegen betaling kan ook in Europa worden getankt. Bij elkaar kan men met deze tankpas bij meer dan 55.000 tankstations terecht. Daarnaast kunnen ondernemers hun auto opladen bij een laadpunt op meer dan 300.000 verschillende locaties. Deze tank- en laadlocaties, maar ook de aangesloten wasstraten en parkeergarages, zijn te vinden op de website en in de app.

De tankpas van Tankpas.nl biedt meer functionaliteiten dan een reguliere pas.

Hoe werkt Tankpas.nl?

Met een tankpas van Tankpas.nl wordt reizen met verschillende vervoersmiddelen gebruiksvriendelijk gemaakt. De tankpas kan eenvoudig worden aangevraagd via de website. en wordt vervolgens snel geleverd binnen twee werkdagen.

De pas kan worden gebruikt voor tanken en laden, maar ook voor reizen met het OV en om auto’s te wassen, op specifieke locaties in Nederland te parkeren en kosteloos klein onderhoud te laten uitvoeren bij Kwik-Fit locaties in het hele land. Tegen extra betaling kunnen ondernemers ook in het buitenland tanken, laden en tol betalen.

Bonnen hoeven niet meer bewaard te worden, want al deze kosten komen uiteindelijk op één maandelijkse verzamelfactuur te staan. Deze is komt als PDF binnen op het gewenste e-mailadres en is te vinden in het online portaal. De maandelijkse factuur kan vervolgens worden gebruikt voor de administratie, worden doorgestuurd naar de boekhouder of automatisch worden toegevoegd aan een boekhoudpakket.

Kenmerken Tankpas.nl

Kosten€7,75 per maand en de eerste 6 maanden €3,95 per maand
DekkingMeer dan 99% in heel Nederland
BuitenlandTanken tegen bijbetaling, laden tijdelijk gratis
VloeistoffenJa
BTW factuurJa, voor de Benelux
ContractduurJa
ParkerenJa
CarwashJa
PechhulpJa, tegen bijbetaling
Limiet instellenNee
Tol betalenJa, tegen bijbetaling
ElektrischJa
Laatst bijgewerkt op 9 oktober 2023

Voor wie is de Tankpas.nl tankpas geschikt?

Met een tankpas van Tankpas.nl kunnen ondernemers hun reiskosten met gemak bijhouden wegens een duidelijke administratie door middel van een maandelijkse verzamelfactuur. Middels deze factuur kunnen ondernemers de btw op al hun reiskosten terugvragen. Voor particulieren is dit niet het geval. Daarom is een tankpas voor hen minder aantrekkelijk. Daarnaast kunnen werknemers in het MKB afrekenen met eigen passen en een eigen pincode. De tankpas van Tankpas.nl is dan ook speciaal ontwikkeld voor de volgende ondernemers:

Eigen ervaring

Prijs

Voor de prijs van € 7,75 per maand kunnen ondernemers zowel met de auto als met het OV reizen. De kosten zijn iets hoger dan bij een enkele aanbieder, maar gebruikers krijgen er vele functionaliteiten voor terug. Bij Tankpas.nl kunnen ondernemers de pompprijs betalen of een dagelijkse vastgestelde prijs. Deze laatste kan een hogere prijs zijn. Dat is iets om op te letten.

Functies

Tankpas.nl biedt ondernemers vele handige functies. De pas kan worden gebruikt om te tanken in binnen- en buitenland, maar ook om de auto te wassen, te parkeren op aangesloten locaties en gratis klein onderhoud te laten doen. Ondernemers kunnen hiermee alle kanten op.

Gebruiksgemak

Bij Tankpas.nl gaat het aanvragen van een pas daadwerkelijk snel. Daarnaast staan ondernemers geen borg af. De maandelijkse verzamelfactuur maakt het bovendien simpel om de administratie bij te houden, zeker door de mogelijkheid tot automatische koppelingen met boekhoudsystemen.

Conclusie Tankpas.nl

We hebben de pas uitgebreid getest en kwamen tot de conclusie dat de tankpas van Tankpas.nl veel te bieden heeft. Gebruikers kunnen van vele functionaliteiten profiteren die andere bedrijven vaak niet te bieden hebben, zoals het gebruik van het openbaar vervoer en de mogelijkheid tot automatische boekhouding naar een boekhoudsysteem. Met de app van Travelcard konden we overzichtelijk zien waar we terecht konden en wat onze kosten waren. Deze is dus handig in gebruik. Deze tankpas is daarom geschikt voor iedere MKB’er en zelfstandige ondernemer die veel reist en van gebruiksvriendelijke systemen houdt.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik tanken met de tankpas van Tankpas.nl?

Met de Tankpas is het mogelijk om bij alle tankstations in Nederland te tanken. Daarnaast krijgt de gebruiker, indien hij gekozen heeft voor de Europa uitbreiding, de mogelijkheid om te tanken bij meer dan 55.000 tankstations in Europa. Via de Travelcard app is het ook mogelijk om tankstations in de omgeving op te zoeken.

Waar kan ik snelladen?

Ja, het is ook mogelijk om gebruik te maken van snellaadstations. De app biedt de mogelijkheid om laadstations te zoeken die op dat moment beschikbaar zijn en hoe snel ze opladen. De Tankpas werkt bij alle grote universele snellaadnetwerken zoals IONITY, Fastned en Allego, maar helaas kan deze niet gebruikt worden bij het supercharger netwerk van Tesla.

Mijn tankpas werkt niet, wat moet ik doen?

Een aantal redenen waardoor de pas niet zou kunnen werken zijn: het limiet is bereikt, de tankpas is niet actief, bij een Europese pas kan het zijn dat de verkeerde zijde van de pas is aangeboden, de desbetreffende dienst is niet geactiveerd op de pas of het tankstation/carwash waar er is geprobeerd om af te rekenen, heeft een storing.
Indien een pas defect is, kan deze via de portal worden vervangen. Is er twijfel of is er een probleem met de pas dan kunt u contact met ons opnemen. De servicedesk van Tankpas.nl is te bereiken via 088 – 110 5000 of per mail op info@tankpas.nl.