Beoordelingsmethodologie voor boekhoudsoftware

  • Auteur:

    Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 3 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

  • Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024
  • Leestijd: 4 minuten

Op Onderneming.nl beoordelen wij boekhoudsoftware op verschillende criteria. Op deze pagina geven we meer duidelijkheid over waar onze beoordelingen op gebaseerd zijn. Tijdens onze evaluatie kijken we naar de volgende aspecten:

Functionaliteit en kenmerken van de software

Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid

Prijzen en abonnementsopties

Klantenservice en ondersteuning

Integratiemogelijkheden met andere zakelijke tools

Deze gegevens halen we uit meerdere bronnen, waaronder de officiële websites van de softwarebedrijven, video’s van de software, klantrecensies en directe communicatie met de softwareproviders wanneer dat nodig is.

Waar beoordelen wij op?

In onderstaande tabel wordt de beoordelingscriteria weergegeven voor boekhoudsoftware, inclusief gedetailleerde uitleg.

Boekhoudsoftware

BeoordelingspuntWaarom is dit belangrijk?
PrijsDe kosten van de boekhoudsoftware en eventuele prijsstructuren, inclusief proefperiodes voor verschillende gebruikersgroepen.
FunctionaliteitenDe beschikbare functies en mogelijkheden van de boekhoudsoftware, zoals facturering, offertes, boekhouding, en andere functionaliteiten.
GebruikersgemakDe mate van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de software, evenals eventuele nadelen zoals een verouderd design.
VoordelenDe positieve aspecten en voordelen van het gebruik van de boekhoudsoftware, zoals het bijhouden van boekhouding vanaf elke locatie en aanpasbare facturen.
NadelenEventuele nadelen of beperkingen van de boekhoudsoftware, zoals beperkingen in online offertebeheer en designkwesties.
ActiesSpecifieke voordelen en mogelijkheden voor startende ondernemers, zoals gratis gebruik gedurende de eerste periode.
Voor wie geschikt?Welke soorten ondernemingen de boekhoudsoftware bedient en voor wie het geschikt is.
OpzegtermijnDe flexibiliteit van de opzegtermijn voor betaalde abonnementen.
KoppelingenDe verschillende koppelingen die mogelijk zijn met de boekhoudsoftware, zoals banken, betaalproviders, CRM-software, en meer.
SupportDit zorgt voor de benodigde hulp en ondersteuning voor gebruikers, vooral bij het omgaan met boekhoudkundige processen.
DesignHoewel het niet de kernfunctionaliteit is, kan een modern design de gebruikerservaring verbeteren.
beoordelingsgrafiek

Beoordeling van categorieën

We kennen verschillende categorieën een specifiek waarde toe, zodat de essentiële categorieën een grotere impact hebben op de algehele beoordeling. Deze waarden worden jaarlijks herzien op basis van gebruikersfeedback en onze deskundige evaluatie. De bijbehorende grafiek toont deze waardetoekenning.

Rating

Voor de evaluatie hebben we sterren toegekend aan elke aanbieder op basis van hun prestaties, variërend van één ster voor minder goed tot vijf sterren voor uitmuntend. De beoordelingen worden afgerond naar het dichtstbijzijnde halve sterpunt.

Bijwerken van informatie

Jaarlijks herzien we de beoordelingen op Onderneming.nl, en indien nodig voeren onze teamleden gedurende het jaar updates uit. We onderhouden voortdurend contact met de bedrijven om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie altijd actueel blijft.

Indien onjuistheden op deze website worden herkend, verzoeken wij u om dit bij ons te melden via info@onderneming.nl.

Het beoordelingsteam

Ons beoordelingsteam bestaat uit deskundige schrijvers, onderzoekers en redacteuren met specialisatie in softwareprogramma’s. Elk teamlid volgt nauwgezet de strenge journalistieke integriteitsrichtlijnen van Onderneming.nl.

Zijn alle boekhoudprogramma’s beoordeeld?

Ons streven is om de meeste boekhoudsoftwareproducten op de markt die relevant zijn voor onze gebruikers op te nemen in onze vergelijkingen en beoordelingen. Boekhoudprogramma’s die slechts geschikt zijn voor een beperkte doelgroep waarop minstens twintig procent van onze gebruikers niet van toepassing is, evenals software waarover online onvoldoende informatie beschikbaar is, worden niet opgenomen in onze vergelijkingen en beoordelingen. Op deze manier waarborgen we de relevantie en kwaliteit van onze analyses en resultaten.