Insify arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp van Insify
 • Auteur:

  Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

 • Laatst bijgewerkt: 20 november 2023
 • Leestijd: 5 minuten

Insify is een nieuwe verzekeraar voor ondernemers. Met hun AOV voor zzp’ers richten zij zich op zelfstandige ondernemers die arbeidsongeschikt raken. Bij Insify kunnen ondernemers zich snel en eenvoudig tegen een vaste lage premie verzekeren. Zo zijn ze goed gedekt bij onder meer ziekte en ongevallen. 

1
Eerste jaar 20% korting
logo insify
Bereken zelf Prijs vanaf
Bekijken

Wat is de arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV voor zzp’ers?

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Insify verzekeren zelfstandige ondernemers zich snel tegen arbeidsongeschiktheid bij ziekte, ongevallen en gezinsuitbreiding door zwangerschap of adoptie.

Ongelukken liggen in een klein hoekje en ook positieve levensgebeurtenissen kunnen de onderneming tot een halt brengen. Zzp’ers hebben in dit geval geen financieel vangnet om hun vaste lasten te dekken. Dit kan tot problemen leiden. Insify wil dat het risico op verlies van inkomen zo klein mogelijk is. Rustig en zonder angst kunnen doorwerken aan de onderneming moet voor iedere zzp’er haalbaar zijn. Dat is waar verzekeraar Insify voor staat. 

Naast een AOV biedt Insify ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan. Zo kunnen ondernemers zich op één plek tegen ieder risico verzekeren.

1
logo insify
€ 7,95 Premie vanaf
Bekijken
2
logo insify
€ 35,30 Premie vanaf
Bekijken

Waarom de AOV voor zzp’ers van Insify?

Insify maakt het voor ondernemers eenvoudig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. De aanvraag is binnen 15 minuten afgerond, waarna de ondernemer de volgende dag al verzekerd kan zijn. Hiermee wordt de drempel laag gehouden. Is de AOV afgesloten? Dan betalen ondernemers een maandelijkse vaste lage premie. In tegenstelling tot de meeste andere verzekeraars neemt deze premie niet ieder jaar toe. In plaats daarvan werkt Insify met een optionele inflatiecorrectie van 2%. Ieder jaar neemt niet alleen de premie, maar ook de dekking met 2% toe. Daardoor zijn ondernemers jaar in jaar uit net zo goed gedekt. Heeft een ondernemer hier geen behoefte aan? Dan verandert er niets aan de prijs.

De AOV kan geheel naar wens worden samengesteld. Is de kans op een burn-out voor een ondernemer groot? Dan kan hij ervoor kiezen mentale klachten mee te verzekeren, zodat de angst om financieel niet rond te komen door uitval zo veel mogelijk wordt verminderd. 

Wanneer een ondernemer arbeidsongeschikt raakt, dekt Insify’s AOV de vaste lasten zowel zakelijk als privé. Maar dat is niet waar Insify stopt. Ook als de ondernemer weer wil gaan werken, biedt de verzekeraar dekking. Over onder meer de kosten voor trainingen, coaching en de inrichting van een nieuwe werkplek hoeven ondernemers zich met deze verzekering geen zorgen te maken.

Met de voordelige AOV van Insify zijn ondernemers binnen een kwartier verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

Voor- en nadelen van de AOV voor zzp’ers

Om de juiste keuze te maken, is het essentieel om te weten wat de belangrijkste kenmerken van de AOV zijn. De arbeidsongeschiktheidsverzekering van Insify heeft veel voordelen en één enkel nadeel: er zijn geen kantoren. De verzekeraar is namelijk alleen online actief, waardoor het niet mogelijk is om fysiek met een medewerker te spreken. Voor de meeste ondernemers hoeft dit echter geen probleem te zijn. Zijn er toch vragen? Dan staat de klantenservice gedurende kantooruren via Whatsapp, e-mail en telefoon voor ondernemers klaar.

Om de voordelen en nadelen van de AOV voor zzp’ers overzichtelijk te maken, staan ze hieronder op een rij.

Voordelen

 • Eerste jaar 20% korting
 • In 15 minuten aangevraagd, morgen verzekerd
 • Vaste lage premie
 • Ruime dekking
 • Dagelijks opzegbaar met terugbetaling wanneer van toepassing
 • Lage arbeidsongeschiktheidsgrens van 25%
 • Geen opstartkosten, afsluitkosten of advieskosten
 • Geen premie betalen bij een uitkering

Nadelen

 • Geen fysieke kantoren

Kenmerken van de AOV van Insify

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, staan hieronder alle kenmerken van de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers van Insify.

PrijsVanaf €19,00 (Bespaar tot 50% premie t.o.v. van andere verzekeraars)
Afsluitkosten
Opstartkosten
Advieskosten
SommenverzekeringJa
SchadeverzekeringNee
Verzekerde bedrag per maandBij ingangsdatum €100 – €5.000 
Looptijd van uitkering2 jaar, 5 jaar of tot 67 jaar
Arbeidsongeschiktheidspercentage25%
ZiekteGedekt
OngevallenGedekt
ZwangerschapGedekt
AdoptieGedekt
Mentale klachtenGedekt tegen meerkosten
InflatiecorrectieJa, optioneel 2%
KennistoetsJa, online in 2 minuten afgerond
GezondheidsverklaringJa, online in 5 minuten afgerond
OpzegbaarDagelijks opzegbaar
PauzerenJa, maximaal 1 jaar
Dekking wijzigenJa

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost de AOV voor zzp’ers van Insify?

Bij Insify betalen ondernemers een vaste lage premie. Ze stellen zelf hun eigen AOV samen met een premie vanaf € 19,00 per maand. Het eerste jaar ontvangen ondernemers bovendien 20% korting op de premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van het beroep, de leeftijd, het gewenste verzekerde bedrag, de eindleeftijd, de eigen risicoperiode en de looptijd van de AOV. In tegenstelling tot bij andere verzekeraars betalen ondernemers bovendien geen advieskosten, opstartkosten of afsluitkosten. Dit kan zo € 100 schelen. 

Wat valt niet onder de dekking van Insify?

Bij Insify, net als bij andere verzekeraars, zijn ondernemers niet gedekt wanneer zij arbeidsongeschikt raken door roekeloos gedrag of een misdrijf. Bovendien is de verzekering niet bedoeld voor ondernemers die zich een paar dagen niet lekker voelen of door bijvoorbeeld een blessure een paar weken niet kunnen werken. Dan is de wachttijd namelijk nog niet verstreken.

Kan een ondernemer de arbeidsongeschiktheidsverzekering wijzigen?

Ja, de verzekering kan op ieder moment worden verlaagd. Daarnaast kunnen ondernemers de dekking jaarlijks met maximaal 20% verhogen. Ook kan de verzekering gepauzeerd worden, zodra een ondernemer al 3 jaar klant is. Ondernemers kunnen dit voor maximaal 1 jaar doen in het geval zij tijdelijk zijn gestopt met hun zelfstandige onderneming, bijvoorbeeld omdat ze tijdelijk in loondienst zijn gegaan.

Is het mogelijk advies te krijgen bij Insify?

Insify geeft geen adviezen aan verzekerden en geïnteresseerden. Daarom betalen ondernemers ook geen advieskosten. Wel staat de verzekeraar gedurende kantooruren klaar voor iedereen met vragen. De persoonlijke klantenservice is bereikbaar via WhatsApp, e-mail en per telefoon. Om er zeker van te zijn dat de ondernemer de juiste keuze maakt, is er daarnaast een wettelijk verplichte kennistoets die binnen een paar minuten is afgerond.