ING zakelijk

header
  • Auteur:

    Jonathan volgt de bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast zijn studie is hij auteur op verschillende financiële websites. Zijn doel is om de financiële wereld toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Laatst bijgewerkt: 29 december 2023
  • Leestijd: 5 minuten

Een zakelijke rekening bij ING biedt diverse voordelen voor ondernemers. Naast algemene voordelen als een scheiding tussen financiën van de zaak en privépersoon, biedt een ING zakelijke rekening ook enkele specifieke voordelen.

Voordelen

  • Full-service bank
  • Eerste 6 maanden gratis voor starters
  • Persoonlijke diensten

Nadelen

  • Kosten verbonden aan transacties
  • Geen rente

ING staat bekend als full-service bank. Dit houdt in dat er producten en diensten worden aangeboden aan particuliere, zakelijke en private banking klanten. ING geeft startende ondernemers een zetje in de rug. Ondernemingen die korter dan 1 jaar zijn ingeschreven bij de KvK, hebben de eerste 6 maanden vrijwel geen kosten aan de zakelijke rekening. Persoonlijke dienstverlening staat centraal bij de ING, daarom worden de diensten niet alleen online aangeboden. Het nadeel bij de ING is dat er relatief hoge kosten verbonden zijn aan transacties. Daarnaast ontvangen rekeninghouders geen rente over het positieve saldo.

Overzicht rekeningen bij ING

De kosten van een rekening bij ING

In de tabel volgt een kostenoverzicht van de betaalpakketten: ING Starterspakket en ING Ondernemerspakket.

KenmerkenStarterspakketOndernemerspakket
Kosten p/m€0,00€9,90
Gratis transacties per jaar00
Bijschrijving€0,00€0,13
Afschrijving€0,00€0,13
Rente betaalrekening0,00%0,00%
Rente spaarrekening0,00%0,00%
Negatieve rente vanaf
Rood staan4,90% t/m 14,95%4,90% t/m 14,95%
Betaalkaart p/j€18,00€18,00
InternetbankierenJaJa
Boekhoudkoppeling mogelijkJaJa
Verzekering mogelijkJaJa
Zakelijke lening mogelijkJaJa
Contactloos betalen mogelijkJaJa
Betaalverzoeken sturenJaJa
Extra betaalkaart p/j€18,00€18,00
Creditcard p/j€39,95€39,95
Extra betaalrekening p/j€70,80€70,80
Laatst gecontroleerd op 10 oktober 2023

Pakketten zakelijke rekening ING

ING kent 2 verschillende pakketten voor ondernemingen om een zakelijke rekening te openen. De aanmelding kan online plaatsvinden, maar er dient ook een afspraak met een lokaal ING-filiaal gemaakt te worden. De 2 beschikbare pakketten zijn op maat gemaakt voor verschillende typen ondernemingen.

Starterspakket

Het starterspakket van ING is voor zakelijke partijen (inclusief stichtingen en verenigingen) die korter dan één jaar zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als starter kan bij ING gebruik gemaakt worden van diverse financiële voordelen.

Een zakelijke rekening van ING voor starters is inclusief een betaalpas, internetbankieren en de ING app. Bij deze zakelijke app kan ook gebruik gemaakt worden van administratiesoftware voor facturen en bonnen. Deze kunnen worden ingescand en gekoppeld worden aan de bij- en afschrijvingen.

Het starterspakket is de eerste 6 maanden grotendeels gratis. Onder meer de zakelijke rekening zelf, internetbankieren en betaalpas zijn kosteloos. Daarnaast zijn ook de volgende transacties gratis: afschrijvingen, bijschrijvingen, iDeal-transacties, periodieke overschrijvingen, verzamelbetalingen, incasso’s en acceptgiro’s binnen de SEPA-landen.


SEPA-landen zijn alle landen binnen de Europese Unie, aangevuld met Noorwegen, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein, Monaco en San Marino.

ING heeft diverse samenwerkingsverbanden met zakelijke partijen, waardoor er met korting gebruik gemaakt kan worden van hun diensten.

Ondernemerspakket

ING Ondernemerspakket is gemaakt voor ondernemingen die langer dan één jaar ingeschreven zijn bij de KvK. Bij het pakket hoort een zakelijke rekening, betaalpas, internetbankieren en ING app. De looptijd van dit pakket is onbepaald.

Ondernemers die eerst van het Starterspakket gebruik hebben gemaakt, kunnen hierna overstappen naar het Ondernemerspakket.

Additionele producten en diensten

Naast standaard producten en -diensten, kan er bij ING ook gebruik gemaakt worden van diverse extra’s. Onder meer de volgende extra’s worden door ING aangeboden:

Afhankelijk van het product moet er soms bijbetaald worden om hiervan gebruik te maken.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke rekening bij ING? 

De maandelijkse kosten van de 2 zakelijke rekeningen bij ING bedragen € 9,90. Ondernemers die korter dan 1 jaar ingeschreven staan bij de KvK komen in aanmerking voor ING Starterspakket. Rekeninghouders betalen de eerste 6 maanden geen kosten voor het aanhouden van deze zakelijke rekening. Bovendien zijn de kosten van de volgende diensten gratis: afschrijvingen, bijschrijvingen, iDeal-transacties, periodieke overschrijvingen, verzamelbetalingen, incasso’s en acceptgiro’s binnen de SEPA-landen. Na de eerste 6 maanden vervalt het gratis gebruik van deze diensten. Het Starterspakket wordt dan automatisch omgezet naar het Ondernemerspakket. Bij het Ondernemerspakket wordt er € 0,13 per transactie in rekening gebracht. Een extra betaalpas bij een zakelijke rekening kost € 18,00 per jaar. Voor een zakelijke creditcard betalen rekeninghouders jaarlijks € 39,95.

Hoe download ik een afschrift bij een ING zakelijke rekening?

Het handige aan het downloaden van een afschrift, is dat rekeninghouders kunnen kiezen voor een overzicht van alle afschriften in een zelfgekozen periode. Het downloaden kan gemakkelijk in de ING app. Na het inloggen dient er op ‘service’ geklikt te worden. Vervolgens komt er ‘Afschriften downloaden’ te voorschijn, selecteer dit. Daarna verschijnen er een aantal opties over het type afschrift, kies het type afschrift dat nodig is en klik op ‘downloaden’.

Hoe lang duurt een zakelijke rekening openen bij ING?

Voor klanten van ING is een zakelijke rekening in enkele minuten online te openen. Wanneer de aanvragen nog geen klant bij ING is of als er nog aanvullende informatie nodig is, duurt het openen wat langer. Het openen van een zakelijke rekening gebeurd in deze gevallen op een ING-kantoor. Er dient eerst online een afspraak gemaakt te worden. De afspraak zelf duurt tussen de 30 en 60 minuten.

Informatie over ING

ING Ontstond in 1991 door een fusie tussen de Nationale-Nederlanden en NMB Postbank Group. De eerste aanwinst van ING was de Britse Barings Bank, dit vond plaats in 1995. In de jaren erna nam ING verschillende bedrijven over de hele wereld over, zo werd ING een internationale grootheid binnen de bankensector. Vandaag de dag is ING met haar ruim 9 miljoen klanten de grootste bank van Nederland. Het doel van de ING is om positieve veranderingen te realiseren door het inzetten van haar expertise, middelen en maatschappelijke positie.