MultiPass

header multipass
  • Auteur:

    Reinout de Jong is werkzaam als financieel journalist, hij schrijft teksten voor verschillende financiële websites en is na het afronden van zijn redactionele opleiding bezig met een hbo bachelor in de Nederlandse taal.

  • Laatst bijgewerkt: 21 november 2023
  • Leestijd: 5 minuten

Facturen betalen in het binnenland, buitenland, in welke valuta dan ook. Dat is een van de mogelijkheden die MultiPass biedt. Ideaal voor ondernemers die zo nu en dan met partijen in het buitenland zaken doen. Dat niet alleen, bijvoorbeeld ook voor webshophouders die bestellingen voor klanten in landen buiten Nederland verwerken. Internationale banktransacties kunnen in de papieren lopen bij een traditionele bank, hier leggen wij uit wat MultiPass inhoudt.

Wat is MultiPass?

MultiPass is een zakelijke rekening die speciaal is gemaakt voor zzp’ers en kleine tot middelgrote bedrijven. Dit platform zorgt ervoor dat er internationaal gebankierd kan worden, met meer dan 30 valuta’s en 180 landen om geld naar over te maken is dit perfect voor de ondernemer die soms te maken heeft met bedrijven of klanten in het buitenland. MultiPass is een bedrijf dat gevestigd is in Londen, en wereldwijd via het internet opereert. Het belangrijkste aspect van deze zakelijke rekening is het gemak waarmee internationaal betaald kan worden. Een normale bankrekening rekent vaak hoge tarieven voor het verrichten van internationale transacties, MultiPass biedt daarvoor een concurrerend alternatief. De diensten zijn volledig online, de zakelijke rekening en de klantenservice kunnen vanaf elke locatie – in het binnen- of buitenland – gebruikt worden.

Waarom een MultiPass account openen?

Wie te maken heeft met buitenlandse facturen, of bijvoorbeeld aankopen of retouren van klanten in het buitenland, heeft vaak te maken met verschillende valuta’s. Banken rekenen voor overschriften bepaalde tarieven, omdat het geld in een andere valuta moet worden omgezet en ondernemers daarbij met variërende wisselkoersen te maken hebben. Bij MultiPass zijn de wisselkoersen hetzelfde als voor een bank zelf, zonder de marge die gerekend wordt. Hierdoor is het makkelijker, sneller en goedkoper om buitenlandse transacties te doen. Bovendien is het voor reizende ondernemers ideaal om altijd de mogelijkheid te hebben om in lokale valuta te kunnen betalen. Hierdoor hoeft men niet naar een geldwisselkantoor, maar kan er overal ter wereld als local worden betaald. Daarnaast biedt het platform ook fysieke kaarten. Deze zakelijke bankpassen kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld dagelijkse kosten mee af te rekenen.

Voordelen

  • 24/7 ondersteuning aan klanten
  • Betalen in verschillende valuta’s
  • Fysieke kaarten zijn beschikbaar
  • Alles kan online geregeld worden

Nadelen

  • Geen fysieke kantoren
  • Nog geen app

Hoe werkt MultiPass?

Ondernemers die graag gebruik willen maken van de diensten van MultiPass, kunnen een aanmeldproces doorlopen op de website. Hierin worden een aantal dingen gevraagd, zoals in welke branche de onderneming actief is, wat het land van herkomst is, en met klanten uit welke landen vaak transacties worden gepleegd. Dit aanmeldproces duurt zo’n tien minuten, waarna je toegang hebt tot een eigen betaalomgeving. Net als bij een normale bank vindt een ondernemer hier alles wat hij of zij nodig heeft. Op dat moment wordt er contact gelegd met een persoonlijke accountmanager, iemand van MultiPass die ervoor zorgt dat er aan alle regelgeving wordt voldaan als het om buitenlandse betalingen gaat en die kan helpen waar nodig is.

MultiPass dashboard

In het dashboard van MultiPass kunnen ondernemers op ieder moment inzien hoeveel saldo er van welke valuta er op de rekening staat. Ook af- en bijschriften kunnen eenvoudig bijgehouden worden. De digitale creditcard is in te zien in het geval de informatie ergens ingevuld dient te worden. Daarnaast kan er op elk moment gewisseld worden in valuta.

De kosten van een rekening bij Multipass

TransactiekostenGlobalPro
EUR lokaal (SEPA) inkomend Gratis£1
EUR lokaal (SEPA) uitgaand£0,50£0,19% + £1
USD lokaal (ACH) inkomendGratis£1
USD lokaal (ACH) uitgaand£0,50£0,19% + £1
GBP lokaal (Faster Payments) inkomendGratis£1
GBP lokaal (Faster Payments) uitgaand£0,50£0,19% + £1
Multi-currency globaal (SWIFT) inkomendGratis£7
Multi-currency globaal (SWIFT) uitgaand£120,29% + £15
Lokaal uitgaand CAD, CZK, DKK, HKD, HUF,
IDR, INR, MYR, NOK, PHP, PLN, RON, SEK, SGD
£0,50£0,19% + £1
Interne overboekingen tussen beheerde MultiPass accountsVanaf £0Vanaf £0
Maandelijkse kosten£29£250
laatst bijgewerkt: 31-08-2023

Voor wie is MultiPass geschikt?

MultiPass is geschikt voor ondernemers die veel te maken hebben met buitenlandse betalingen, of vaak op reis zijn in het buitenland voor hun onderneming. Specifiek richt het betaalplatform zich op ondernemers binnen de e-commerce en online webwinkels, IT en internationale dienstverleners, importeurs en exporteurs, digitale marketingbedrijven, accountmanagers en holdings, reisbureaus en buitenlandse activiteitenbureaus. Maar de dienstverlening beperkt zich niet tot alleen de bovenstaande sectoren, in principe komt iedereen ervoor in aanmerking zolang er veel buitenlandse betalingen plaatsvinden.

Hoe vraag ik een Multipass Rekening aan?

Bij Multipass wordt er eerst een snelle check gedaan om te zien of een onderneming in aanmerking komt voor een rekening. Hierbij wordt er gevraagd naar het type onderneming en de landen waarmee gehandeld dient te worden. Als een bedrijf niet in aanmerking komt is dat direct te zien.

Daarna volgt een vragenformulier, hierbij wordt er dieper ingegaan op het bedrijf, de eigenaren en waarvoor MultiPass gebruikt dient te worden. Tijdens deze stap is het vereist om een identiteit te verifiëren, dit kan zowel via een smartphone als in een browser. Deze stap duurt zo’n tien minuten.

Nadat het formulier is ingevuld zal een persoonlijke accountmanager contact opnemen om verdere, vereiste documenten op te vragen indien dit van toepassing is. Zolang er geen extra documenten aangeleverd hoeven te worden duurt dit ongeveer een dag.

Veelgestelde vragen

Is MultiPass veilig?

MultiPass wordt gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority), een Engelse financiële waakhond. De tegoeden die bij MultiPass staan worden veilig gehouden, doordat het bij veilige rekeningen bij geautoriseerde kredietinstellingen wordt ondergebracht. MultiPass doet niet aan leningen of investeringen van het geld van klanten.

Hoe lang duren transacties bij MultiPass?

Transacties bij MultiPass vinden vaak plaats binnen één dag plaats.

In hoeveel landen kan ik betalen met MultiPass?

Transacties via MultiPass kunnen worden uitgevoerd van, en naar 180 landen.