Wallester Business

afrekenen met betaalkaart logo wallester
 • Auteur:

  Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

 • Bijgewerkt op: 14 augustus 2023
 • Leestijd: 5 minuten

Wallester Business is een financieel platform met virtuele en fysieke Visa-kaarten voor ondernemers. Deze bank richt zich op alle ondernemers. Bij Wallester kunnen ondernemers zowel een gratis abonnement als betaalde abonnementen afnemen voor een efficiënt financieel beheer.

Wat is Wallester Business?

Wallester Business is een alles-in-één financieel platform voor ondernemers dat gericht is op de uitgave van virtuele en fysieke kaarten. Het platform is gemaakt voor alle type ondernemers. Met dit uniforme en multifunctionele platform wil Wallester Business het financiële beheer moderniseren, kostenbeheersing stroomlijnen en de efficiëntie van alle bedrijven vergroten met een geavanceerde en gebruiksvriendelijke interface. Wallester Business richt zich op de levering van unieke producten voor alle ondernemers.

Waarom een Wallester Business account openen?

Een abonnement op Wallester Business heeft verschillende voordelen. Een account kan eenvoudig online worden aangemaakt. Daarnaast heeft Wallester Business een gratis abonnement. Zo kunnen ondernemers het financiële platform makkelijk en zonder kosten uitproberen. Bovendien profiteren ondernemers met ieder abonnement van een onbeperkt aantal fysieke kaarten en handige boekhoudintegratie.

Het grootste nadeel van Wallester Business is het feit dat er geen fysieke kantoren zijn. De instelling is geheel online actief en ondernemers kunnen dus niet fysiek bij hen langskomen. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, zijn de voor- en nadelen van Wallester Business hieronder weergegeven:

Voordelen

 • Gratis abonnement
 • Onbeperkt aantal fysieke kaarten
 • Gratis en snel online account aanmaken
 • Handige boekhoudintegratie
 • Uitgaven beheren en monitoren

Nadelen

 • Geen fysieke kantoren

Hoe werkt Wallester Business?

Wallester Business is eenvoudig online te openen. Ondernemers kunnen een gratis account aanmaken en moeten vervolgens een verificatieproces doorlopen. Daarna krijgen ze een Europees IBAN-rekeningnummer toegewezen. Via een bankoverschrijving kan er geld op de rekening worden gezet.

Ondernemers kunnen vervolgens virtuele kaarten aanmaken en fysieke kaarten aanvragen voor zichzelf en hun werknemers. Het aantal virtuele kaarten is afhankelijk van het gekozen abonnement. Met deze kaarten hebben de werknemers direct toegang tot het geld dat op de rekening is gezet. De ondernemer kan voor alle werknemers individuele limieten instellen. Alle uitgaven kunnen worden gevolgd via een uniform systeem.

Het financiële platform van Wallester Business bestaat daarnaast uit een aantal handige functionaliteiten. Deze vereenvoudigen het beheer van de zakelijke financiën voor iedere ondernemer. Hieronder staan alle functies van Wallester op een rij:

Wallester Business is geschikt voor alle ondernemers die in de Europese Economische Zone en Groot-Brittannië geregistreerd zijn. Het programma is ontworpen om te voldoen aan de zakelijke behoeften van ondernemers van ieder profiel en op iedere schaal. Van kleine tot grote ondernemers.

Overzicht van Wallester Business-abonnementen

Wallester Business heeft vier abonnementen voor ondernemers. De abonnementen worden hieronder kort toegelicht.

Wallester Business Free

Free is een gratis abonnement bestaande uit 300 virtuele kaarten en een onbeperkt aantal fysieke kaarten. Een extra virtuele kaart kost € 0,35 per maand per kaart. Met het gratis platform kunnen ondernemers van vrijwel alle functionaliteiten gebruikmaken. Denk aan subrekeningen, individuele bestedings-, rekening- en kaartlimieten en boekhoudintegratie. Voor betalingen tussen rekeningen worden kosten in rekening gebracht. Voor de betaalde abonnementen is dit gratis.

Wallester Business Premium

Premium is een uitgebreid zakelijk abonnement van € 199 per maand. Het pakket bestaat uit 3.000 virtuele kaarten en een onbeperkt aantal fysieke kaarten. Voor een extra virtuele kaart betalen ondernemers € 0,20 per maand per kaart. Met Premium profiteren ondernemers van dezelfde functionaliteiten als het gratis abonnement. Betalingen tussen rekeningen zijn daarnaast gratis en ondernemers ontvangen push- en e-mailherinneringen in het geval er sprake is van ontbrekende documenten.

Wallester Business Platinum

Platinum is het meest uitgebreide abonnement van Wallester. De kosten zijn € 999 per maand. Daarvoor ontvangen ondernemers 12.000 virtuele kaarten en een onbeperkt aantal fysieke kaarten. Een extra virtuele kaart kost € 0,10 per maand per kaart. Bovenop de functionaliteiten van Premium kunnen ondernemers met Platinum gebruikmaken van Wallester Visa Platinum Business-kaarten (fysiek, virtueel en eenmalig), gedetailleerde analyses en een persoonlijke accountmanager.

Wallester Business Enterprise Suite

Enterprise Suite is een abonnement dat wordt aangepast naar de wensen van de ondernemer. Ondernemers profiteren hiermee van alle functionaliteiten van het Platinum-account en een Customer Success-manager, hulp bij inwerken, aangepaste contracten en betere tarieven, 24/7 ondersteuning met prioriteit, een persoonlijke accountmanager en open API’s voor ontwikkelaars. De kosten zijn afhankelijk van het samengestelde pakket.

In de onderstaande tabel staan de kosten en kenmerken van alle Wallester Business-abonnement overzichtelijk weergegeven. Aan de hand daarvan kunnen ondernemers een vergelijking maken.

AbonnementMaandelijkse kostenAantal virtuele kaarten inbegrepenKosten extra virtuele kaartAantal fysieke kaarten inbegrepenLeveringskosten fysieke kaartKosten betalingen tussen rekeningenGeld opnemen in EuropaGeld opnemen internationaalWisselkoersSaldo opvragen geldautomaat
Free€0,00300€0,35 per maand per kaartOnbeperkt€5,002,0% (min. €2,00)€2,00 + 2,0%Wisselkoers van Visa + 2,0%€0,50
Premium€1993.000€0,20 per maand per kaartOnbeperkt€5,00Gratis2,0% (min. €2,00)€2,00 + 2,0%Wisselkoers van Visa + 2,0%€0,50
Platinum€99915.000€0,10 per maand per kaartOnbeperkt€5,00Gratis2,0% (min. €2,00)€2,00 + 2,0%Wisselkoers van Visa + 2,0%€0,50
Enterprise SuiteAangepastAangepastAangepastOnbeperkt€5,00Gratis2,0% (min. €2,00)€2,00 + 2,0%Wisselkoers van Visa + 2,0%€0,50
Laatste controle op 14 augustus 2023

Veelgestelde vragen

Wat kost Wallester Business?

De prijs van Wallester Business is afhankelijk van het gekozen abonnement. Wallester heeft een gratis abonnement met alle basisfuncties, 300 virtuele kaarten en een onbeperkt aantal fysieke kaarten. Daarnaast is er Wallester Premium, een abonnement van € 199 per maand met 3.000 virtuele kaarten, een onbeperkt aantal fysieke kaarten en gratis betalingen tussen rekeningen. Wallester Platinum kost € 999 per maand en bevat 12.000 virtuele kaarten, een onbeperkt aantal fysieke kaarten en meer functies dan Premium en Free. Ten slotte is er Enterprise Suite. Dit is een aangepast abonnement. De kosten zijn afhankelijk van de gekozen functionaliteiten.

Is Wallester veilig?

Wallester Business garandeert de veiligheid van de tegoeden van de cliënten op bankniveau volgens de internationale normen voor de verwerking van elektronisch geld. Dit zijn de Electronic Money Regulations 2011 die voor alle Europese financiële organisaties gelden. Wallester heeft daarnaast een meerlagig beveiligingsbeleid van 3D-Secure 2.0. Dit beleid voldoet aan de vereisten van de PSD2-richtlijn en garandeert de veiligheid van online betalingen.

Voor wie is Wallester Business geschikt?

Wallester Business is een financieel platform geschikt voor alle ondernemers. Van kleine ondernemingen tot grootbedrijven. Om van Wallester Business gebruik te kunnen maken, moet alle rechtspersonen in de Europese Economische Zone en/of Groot-Brittannië geregistreerd staan.