Veilig en met gemak zonder cash betalen met Apple Pay

Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2022
Mabelle Abraham
Auteur:

Mabelle Abraham is werkzaam als business developer bij TheConcept.Bar. Zij houdt trends en ontwikkelingen op de financiele markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

Leestijd: 1 minuut
header

Een ondernemer wilt natuurlijk gemakkelijk kunnen betalen. Dat kan met Apple Pay. Het handige Apple Pay werkt op de veelgebruikte Apple devices. Er kan online, in apps en in winkels veilig mee betalen worden. Waarom is betalen met Apple Pay veiliger dan het betalen met een bankpas? Omdat Apple Pay bij iedere betaling gebruikmaakt van een device-specifiek nummer en een unieke transactiecode. Het kaartnummer wordt dus nergens opgeslagen. Bovendien wordt het kaartnummer bij een betaling nooit gedeeld met de verkopende partij.

Apple Pay is een betaaldienst

Apple heeft een betaaldienst  beschikbaar gesteld op de iPhone, de iPad, de Apple Watch en de Mac. Sinds 11 juni 2019 is deze betaaldienst beschikbaar in Nederland. De beschikbaarheid van deze betaaldienst is overigens afhankelijk van de banken, want de betaaldienst moet gekoppeld worden aan bankgegevens. Dan kunnen de betalingen gedaan worden via de eigen bankrekening.

De stand van zaken

apple pay

ING was de eerste bank die met Apple Pay van start ging. Eind dit jaar (2019) is Apple Pay waarschijnlijk ook beschikbaar bij de ABN AMRO en de Rabobank. Ook de Nederlandse gebruikers van de online banken Revolut, N26 en Bunq kunnen vanaf september 2019 Apple Pay gebruiken. Volgens de oprichter van Bunq kunnen de klanten van zijn online bank Apple Pay zowel gebruiken met hun Maestro als met hun Visa pas. Ze kunnen dus hun iPhone of Apple Watch gebruiken om waar of wanneer ze maar willen te betalen.

Apple Pay is nog niet geschikt voor ondernemers

In Nederland is Apple Pay nog niet geschikt voor ondernemers. Waarom niet? Omdat ondernemers nog niet via Business Chat op hun iPhone of iPad betalingen kunnen doen aan deelnemende bedrijven. In de Verenigde Staten is dat wel mogelijk. Via Apple Pay is het via een iPhone, iPad, of Apple Watch versturen en ontvangen van geld mogelijk. Het geld kan verstuurd worden in berichten. Ook kan er gevraagd worden om met een van de betaalkaarten die al in de wallet staat een betaling te doen. Een bedrag ontvangen? Dan wordt dit bedrag aan de Apple-cashcard die in de Wallet-app staat toegevoegd. Natuurlijk kan er met het saldo aankopen gedaan worden. Storten van het saldo op de bankrekening kan uiteraard ook. Het aanmaken van een Apple cash-account, voor het versturen en ontvangen van betalingen, is op dit moment, september 2019, alleen mogelijk in de Verenigde Staten.

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.