Debiteurennummer

debiteurennummer-wat-is-het
  • Auteur:

    Als mede-eigenaar van Onderneming.nl weet Gabriel Baysoy alles te vertellen over het starten van een bedrijf en alles wat daarbij komt kijken. Gabriel is op jonge leeftijd begonnen met zijn eerste onderneming. Door zijn achtergrond en persoonlijke ervaringen voelt hij zich sterk verbonden met de financiële markt. In het verleden heeft hij verschillende succesvolle bedrijven opgezet en deelt hij deze kennis graag met de bezoekers van Onderneming.nl. In 2021 heeft Gabriel Theconcept.bar opgericht met als missie: het creëren van succesvolle concepten om het leven van mensen positief te beïnvloeden.

  • Laatste update: 7 december 2023
  • Leestijd: 1 minuut

Een debiteurennummer is een nummer die aan een klant wordt gegeven van wie nog geld ontvangen moet te worden en die nog niet betaald heeft voor een dienst of product.

Wanneer een factuur verstuurd is, heeft een ondernemer altijd te maken met debiteuren. Een debiteur is namelijk iemand die de ondernemer geld schuldig is. Zo kan het zijn dat een dienst of product hebt geleverd is en dat hier een vergoeding tegenover staat. Een debiteurennummer zorgt ervoor dat er een duidelijk overzicht wordt gecreëerd in de boekhouding. Een klant (debiteur) krijgt een bepaald nummer (debiteurennummer) toegewezen. Hierdoor kan er snel opgezocht worden van welke klant er nog geld ontvangen moet worden.

Zijn debiteurennummer verplicht? 

Debiteurennummers zijn niet verplicht. Voor de belastingaangifte zijn ondernemers dus niet verplicht om dit bij te houden. Toch kunnen debiteurennummers helpen om overzicht te krijgen in de online boekhouding. Voor ZZP’ers die maar weinig klanten hebben, is het wellicht niet nodig om te werken met debiteurennummers. Voor corporate bedrijven met ontelbaar veel klanten, is gebruik maken van debiteurennummers noodzakelijk om een goed overzicht te houden.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een online boekhoudprogramma, wordt er bij het maken van facturen vaak een selectievak geplaatst waar het debiteurennummer ingevoerd kan worden. Daarnaast is het met boekhoudprogramma’s eenvoudiger om een overzicht te hebben in de boekhouding.

Top 3 Boekhoudprogramma’s

Op zoek naar de mogelijkheden om efficiënter te werken door middel van een boekhoudprogramma? Vergelijk alle pakketten en maak de beste keuze. Hieronder staat een overzicht van de top 3 boekhoudprogramma’s 2023:

1
e boekhouden logo
2
Logo van moneymonk
€ 25,00 Prijs per maand
Bekijken Meer info
3
Logo van Exact
€ 39,00 Prijs per maand
Bekijken Meer info