Financiële uitgaven bijhouden tijdens de inflatie: Beste budget apps 2024

 • Auteur:

  Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 3 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

 • Laatst bijgewerkt: 15 mei 2024
 • Leestijd: 7 minuten
header

Met de aanhoudende inflatie is het belangrijker dan ooit om de financiële uitgaven bij te houden. Het beheren van ons budget is belangrijker dan ooit, maar gelukkig biedt de technologie een helpende hand. Met de opkomst van huishoudboekje apps kunnen nu eenvoudig alle inkomsten en uitgaven bijgehouden worden, zonder de noodzaak van notitieblokken en pen en papier. Deze apps zorgen ervoor om op een efficiënte en georganiseerde manier grip te krijgen op de financiën. Maar met de overvloed aan beschikbare opties kan het kiezen van de juiste huishoudboekje app een uitdaging zijn. Gelukkig heeft Onderneming.nl het werk al gedaan en de beste huishoudboekjes apps van 2024 op een rij gezet. In dit artikel worden de topkeuzes voor het beheren van het budget en het verkrijgen van een duidelijk inzicht in de financiën weergegeven.

De beste huishoudboekje apps voor zzp’ers

Onze redactie heeft verschillende budget apps getest. We delen hieronder 5 huidhoudboekjes apps voor zzp’ers.

Kosten budget apps

Budget appMaandelijkse kosten
BunqGratis (alleen bij een Bunq Rekening)
Dyme AppGratis
MijnGeldzaken.nlGratis
N26 Online Bankieren AppGratis (alleen bij een gratis N26 Rekening)
Grip App (stopt ermee, wordt ABN Amro app)Gratis (alleen bij een ABN Amro Rekening)
iBilly€1,99

Huishoudboekjes apps vergelijken: Top 5 beste Budget apps

logo bunq

Bunq

Bunq biedt niet alleen een gebruiksvriendelijke mobiele app voor het openen en beheren van bankrekeningen, maar ook een budgetteringsbeheersysteem. Met de Bunq app kun je eenvoudig je uitgaven bijhouden en budgetten instellen voor verschillende categorieën. De app automatiseert het categoriseren van transacties, waardoor je een helder overzicht krijgt van je financiën. Je kunt externe bankrekeningen integreren in je budgetplanning, zodat je een allesomvattend beeld krijgt van je financiële situatie. Met Bunq heb je dus niet alleen een flexibele en veilige bankrekening, maar ook een handige tool om je budget effectief te beheren.

Voordelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • gebruiksvriendelijk en biedt automatisering

Nadelen

 • Alleen mogelijk met een Bunq Rekening
 • Beperkte statistieken
dyme app logo

Dyme app

Dyme is een uitstekende budget app met een eindbeoordeling van 9,1. Het is een eenvoudig te gebruiken mobiele app waarmee er binnen enkele minuten al een bankrekeningen gekoppeld kan worden. Het biedt een overzicht van alle inkomsten en uitgaven, inclusief de mogelijkheid om transacties te categoriseren en te verdelen over verschillende periodes. Een handig kenmerk van Dyme is dat het alle abonnementen en vaste lasten op één centrale plek verzamelt, waardoor er gemakkelijk inzicht wordt verkregen. Bovendien helpt Dyme bij het opsporen van “zombie-abonnementen” en biedt het mogelijkheden om te besparen op vaste lasten, zoals de zorgverzekering. De app is veilig en beschermt gegevens, en het beste van alles is dat het gratis te gebruiken is, met de mogelijkheid om extra functionaliteiten te krijgen via betaalde pakketten.

Voordelen

 • Bespaar onmiddellijk op de abonnementen
 • Handige en efficiënte manier om meer inzicht te krijgen in de vaste lasten

Nadelen

 • Beperkte budgettools
 • App is verbeterd, maar werkt nog niet 100%
mijngeldzaken.nl logo

MijnGeldzaken.nl

MijnGeldzaken.nl is een uitgebreid online huishoudboekje dat als beste keuze wordt beschouwd. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder het tracken en plannen van financiën, evenals de mogelijkheid om de financiële toekomst tot aan het pensioen te plannen. De app heeft een directe PSD2-koppeling met de bank voor automatische categorisering van inkomsten en uitgaven. Andere kenmerken zijn het instellen van budgetten, het maken van spaardoelen en het exporteren van data. Een nadeel is dat de gratis versie slechts één rekening kan koppelen.

Voordelen

 • Uitgebreide functionaliteit, inclusief financiële planning tot aan het pensioen
 • Directe PSD2-koppeling met de bank voor automatische categorisering

Nadelen

 • Gratis versie beperkt tot het koppelen van slechts één rekening
 • Mogelijk vereist het programma initieel wat tijd en moeite om te leren gebruiken

n26 logo

N26 Online Bankieren App

De N26 Online Bankieren App is voornamelijk gericht op online bankieren en het beheer van de zichtrekening. Betalingen worden automatisch gecategoriseerd en bijgehouden in een overzicht. Er kan een maandelijks budget ingesteld worden en de grafieken tonen de inkomsten en uitgaven. Het nadeel is dat de categorieën niet kunnen worden gewijzigd en dat de statistieken beperkt zijn.

Voordelen

 • Prima combinatie van gratis betaalrekening en budget app
 • Automatische indeling van inkomsten en uitgaven in 22 categorieën

Nadelen

 • Alleen mogelijk met een gratis N26 Rekening
 • Beperkte statistieken
gripp app logo

Grip App

De Grip App van ABN AMRO wordt niet meer gebruikt, maar de functies ervan zijn overgezet naar de ABN AMRO app. Hoewel het werkt als een mobiele bankieren app, zijn er betere alternatieven beschikbaar als het gaat om huishoudboekje of budgetbeheer. Het ontbreekt aan statistieken, categorieën en ondersteuning voor meerdere bankrekeningen.

Voordelen

 • Gemakkelijk budgetten per categorie aanmaken
 • Transacties worden automatisch gecategoriseerd

Nadelen

 • Niet mogelijk om in te loggen vanaf PC
 • Werkt niet meer vanaf 15 december (app gaat samen met de ABN AMRO app)
ibilly logo

iBilly

iBilly is een gebruiksvriendelijke budget app met een overzichtelijk dashboard en handige functies. Met iBilly is het mogelijk om veilig een bankrekening te koppelen aan de app en hiermee wordt automatisch inzicht verkregen in alle uitgaven. Met de gratis versie zijn er verschillende mogelijkheden, maar er is ook een betaald abonnement beschikbaar voor meer functionaliteit. Het ontbreken van de optie om terugkerende transacties handmatig toe te voegen is een klein nadeel.

Voordelen

 • Real-time inzicht in uitgaven en inkomsten
 • Uitgebreide functionaliteiten

Nadelen

 • Terugkerende transacties niet handmatig toe te voegen
 • Meerdere bankrekeningen koppelen enkel mogelijk met de betaalde versie

Waarop letten bij het kiezen van een budget app?

Bij het kiezen van een goede budget app zijn er enkele punten die belangrijk zijn om mee te nemen in het besluit:

Door deze aspecten in overweging te nemen, kan er een goede budget app gekozen worden die aansluit op de financiële behoeften en voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *