Rabobank Zakelijke Financiering zonder jaarcijfers

rabobank zakelijke financiering zonder jaarcijfers
  • Auteur:

    Milou Ros is werkzaam als financieel tekstschrijver. Zij schrijft teksten voor verschillende websites in de financiële dienstverlening en heeft een Bachelor Journalistiek van Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald.

  • Laatst bijgewerkt: 30 april 2024
  • Leestijd: 4 minuten

De Nederlandse grootbank Rabobank biedt een zakelijke lening zonder jaarcijfers aan. Je kan voor deze lening in aanmerking komen zonder jaarcijfers te laten zien. Wel moet er aan andere voorwaarden worden voldaan. Op deze pagina lees je alles over deze zakelijke financiering van Rabobank.

1
logo rabobank
v.a. 4,5% Op jaarbasis
Bekijken

Zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Rabobank biedt een zakelijke lening aan die zonder het tonen van jaarcijfers kan worden afgesloten. Mits je voldoet aan de gestelde eisen. Deze zakelijke lening ligt tussen de € 5.000 en € 100.000 en heeft een looptijd van 1 tot 5 jaar.

Voorwaarden

Om voor de zakelijke financiering van Rabobank in aanmerking te komen, hoef je dus geen jaarcijfers aan te leveren. Wel moet je voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

Wie een bedrijf heeft met een andere rechtsvorm, een lagere jaaromzet of een zakelijke rekening bij een andere bank dan de bovengenoemde kan bij Rabobank geen geld lenen zonder jaarcijfers. Ook starters komen door de eisen niet aanmerking.

Zakelijke lening zonder jaarcijfers aanvragen

Je kan de lening binnen 3 minuten online aanvragen via de website van Rabobank. Allereerst dien je je KvK-nummer of bedrijfsnaam en leenreden – groei en uitbreiding, werkkapitaal, voorraad, debiteuren, herfinanciering (geen hypotheek of lease), voertuigen en machines, verbouwing, vastgoed, inventaris of een overige reden – door te geven. Daarna geef je aan welk bedrag je wenst te lenen.

Rabobank beoordeelt de aanvraag op basis van je transactiedata. Daarom ben je verplicht om tijdens de aanvraag inzicht te geven in de af- en bijschrijvingen op je zakelijke rekening gedurende de afgelopen 12 maanden. Je kan de bank hier inzicht in geven door je zakelijke bankrekening(en) te koppelen.

Op basis van deze gegevens ontvang je per e-mail een voorlopig aanbod. Nadat de aanvraag is ingediend, voert Rabobank binnen 24 uur een aantal checks uit om een definitief aanbod op te kunnen stellen. Eén van deze checks is de controle van je Bureau Krediet Registratie (BKR).

In tegenstelling tot veel andere kredietverleners vraagt Rabobank niet om een onderpand of zekerheden. Voor het voorstel houdt Rabobank bovendien rekening met de overige financiële verplichtingen voor jouw onderneming.

Binnen 24 uur nadat je de aanvraag hebt ingediend, neemt een Customer Success Manager van Rabobank contact met je op om een definitief aanbod voor te leggen. Ben je het eens met de hoogte van de rente en ben je klaar om te investeren? Dan staat het geld binnen 24 uur na akkoord op je zakelijke rekening.

Zakelijke lening aflossen

Je lost de lening af door maandelijks een vast bedrag en rente te betalen. De rente ligt tussen de 4,5% en 14,5%, afhankelijk van de beoordeling van Rabobank. Het aflossen gebeurt middels een automatische afschrijving. Het is mogelijk om boetevrij extra af te lossen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost lenen zonder jaarcijfers bij Rabobank?

Rabobank brengt geen afsluitkosten in rekening voor de Zakelijke Financiering zonder jaarcijfers. Wel moet er uiteraard rente worden betaald over de lening. Het gaat om een rente tussen 4,5% en 14,5% op jaarbasis. De exacte hoogte hangt af van de beoordeling van Rabobank.

Ik heb meerdere zakelijke rekeningen. Hoe vraag ik een lening aan?

Rabobank beoordeelt je aanvraag op basis van de transactiedata op je zakelijke rekening. Als je meerdere zakelijke rekeningen hebt, is het belangrijk dat Rabobank al deze rekeningen kan inzien. Je zal alle rekeningen moeten koppelen.

Kan ik een lening afsluiten zonder BKR-toetsing?

Nee, dat is bij Rabobank niet mogelijk. De bank controleert altijd je BKR.